Суровоядство - трета тема

• 55 770
  • 369
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
zinaida , аз нямам все още тези проблеми, но живот и здраве все някой ден ще се сблъскам с тях. Това само показва колко закостеняла е системата,боклуците дебнат отвсякъде и как пуснеш ли си детето на градина спасение няма . Освен частна детска градина, друг начин не виждам, ама пък цялата ми заплата да заминава за такса за градина - трудна работа  Cry

# 106
  • на острова на мечтите
То май  тук никой не е на 100% суровоядец! Освен през лятото. И аз не мога без нещо сготвено. Започва да ми сатава лошо. Понякога добавям малко хляб, или сварен ориз, или булгур. Каквото ми каже тялото.
Иначе това за аюрведа е наистина така. Бях почти забравила за трите доша. Аз май съм малко смесен тип, но вата е доминиращ!
Пит, нарязвам на тънки резени патладжаните,да речем около половин сантиметър, слагам в метална тава,защото на слънце загрява бързо, покривам или с предпазният за пръски капак, или с тензух и оставям на слънце. Това е капакът против пръски от доматена сос.
Не съм се снабдила с дегидрататор, понеже при моите географски ширини, ще е истинско престъпление да хабя ток, след като слънцето ми е подръка 330 дни Wink

# 107
  • Sofia
Преди това посоляваш ли ги да им излезе горчивия сок?

# 108
Здравейте, не знам дали точно тук трябва да попитам,на не намерих друга тема. Вегетарианка съм от 4 г. като напоследък избягвам рибата , яйцата и някои млечни. Днес си направих изследване за Б 12.Преди малко проверих резултатите.При стойности 141-489, моите са 134. Трябва ли да се притеснявам и да пия Б 12 на таблетки?

# 109
Да, това е  занижена стойност.
http://vitamin-b12-vit-b12.blogspot.ca/

Твоето изследване в pmol/l ли е?
Защото ако е така, реф. ст-ти по принцип са 140-150 долна и 600-620 горна граница.
Хубаво е да си около 450.

Зинаида,
не съм била в подобна ситуация на твоята.
А детето нищо ли от жив.произход не яде?
И по принцип какво обича да яде?
Има ли време и настроение за закуска?

# 110
Да в pmol/l e. Като са занижени стойностите какво ще ме посъветвате да предприема.Започнах да се плаша.

# 111
Ами имаш 2 варианта за бърза реакция - хапчета или инжекция. Второто е даже по-бързо и от първото.
Ако се спреш на хапчета, гледай да е метил, а не цианокобаламин.

# 112
Имам на хапчета Б 12. Какво значи да е метил? Иколко време да ги пия? Благодаря

# 113
Сега погледнах листовката.Пише цианокобаламин.Но тях явно ще пия,че имам две кутии.

# 114
Значи, че по-добре се усвоява метилкобаламинът от цианокобаламин.
Колко mcg са твоите?

# 115
Зинаида, според мен най-доброто решение е да даваш домашно приготвен обяд на детето си. Изглежда е или това, или недохранено вегетарианче.

# 116
  • Пловдив
Вери, Фея благодаря за вкючването  Peace
В градината си яде млечни, но в къщи не купуваме...Риба понякога....
Обяд е забранено в нашите градини да се носи .....
За частна нямаме възможност , непосилно скъпи са....
Сутрин си мислех нещо набързо например  да дадете акъл да направя, което хем да е вкусно за дете, хем да е достатъчно комбинирано ,за да внася необходими и липсващи вещества, за да не се окаже недохранено вегетарианчето ми  Tired
Благодаря   bouquet

За да не спамя и натоварвам темата със себе си , да дам отчет , че плодовите кожи от банан с чия в дехидратора станаха божествено вкусни  Heart Eyes За разлика от същият вариант с пъпеш, който се вкисна, вмухляса и го изхвърлих. Очевидно воднистите плодове не ми се плучават  Crazy

# 117
  • Варна
Аз и аз може да имам дефицит на Б12, защото умирам за скариди. Вече се убедих, че тялото подсказва много точно всичко. Примерно, откакто забременях ,все ми е в главата леща и с не особено голяма изненада установих,че тя е един от най-добрите източници на фолиева к-на. Имах един период в който умирах за коприва - сигурно съм имала занижени нива на желязо, после пък бях хванала някаква лека настинка и няколко дни ядох само портокали и мандарини - Витамин С... Аз месо не ям, но веднъж на 1 или 2 седмици хапвам риба и както казах имам чувството, че мога да ям скариди постоянно. (Един интересен факт - знаете ли, че скаридите са морският еквивалент на скакалците Wink ) . А вие как си набавяте Б12? Има теории, че се бил синтезирал сам при добре балансирана чревна флора, ама май това се оказа поредната глупост...
Zinaida за закуска можеш да и правиш богати смутита, но им добавяй бананче, за да и е сладичко и да ги пие с удоволствие. Друга хубава закуска е пудинг от ядково мляко с чия и плод, може много да се импровизира по тази рецепта, но това е основата. Факт е обаче, че децата не искат да закусват, защото явно още имат инстинкти. Колежките ми постоянно обясняват как сутрин гонят децата си с кифла или макарони, а те вместо да ядат бягат из цялата стая ... Почти съм убедена обаче, че нещата няма да стоят така с една лека хранителна закуска  Thinking

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 09:48 от Didi_Bidi

# 118
Аз в началото на бременността се изхранвах с картофи.....сутрин обед вечер.И аз с не голяма изненада установих, че съдържат мн фолиева . След 3-4 медец поотмина тази мания.

През цялата бременност бях на б12 инжекции, желязото не падаше, но б12 - да.Въпреки че приемах много бирена мая, в последният триместър падна и под минимума и бях вдеки ден на инжекции

# 119
  • Варна
Аз мисля да си взема Джеймисън Пренатал, че уж не са синтетика, те имат и Б12 наред с останалото. Хем ще разкарам тая синтетичната фолиева к-на дето ми я набутаха и аз от страх я пия.

Общи условия

Активация на акаунт