Суровоядство - трета тема

• 55 779
  • 369
  •   1
Отговори
# 120
  • на острова на мечтите
Преди това посоляваш ли ги да им излезе горчивия сок?
не съм изцеждала,но са вкусни

# 121
Аз фолиевата я пиех по две даже и синтетика или не не бих я спряла по време на бременност..Пиех метил фолиева, за да съм сигурна , че се усвоява. По време на бременност оралният прием на б12 не е препоръчителен, не си спомням защо, ама при много ниски нива се бие директно инжекцион, защото другата май и не се усвоява напълно и сигурно.  Peace Не е шега с тези витамини, защото отговаят за развитието на нервната система и мозъка на детето.

# 122
  • Варна
Ми сигурно не се усвоява защото са синтетични източниците, тези уж се водят натурални

# 123
По-скоро е  проблем с ензимите в стомаха и бактериалният баланс, витамин б12 не е точно витамин, до колкото знам е производен на вещество, което произвеждат бактериите в стомаха или нещо такова. И докато ако в нормален режим може да експериментираш кое хранене може да повиши количеството, то при вече установен недостиг при бременност, според мен не трябва да се експериментира. Много бавно се натрупа в организма , а много бързо се изчерпа, защото човечето трябва да расте.  Peace

# 124
  • Варна
Да, последно четох тази теория, че Б12 се синтезирал сам, в сайта на едно суровоядно семейство и в коментарите жената пише , че с мъжа и са си правили изследвания и тя има дефицит, а той не. От което си правя заключение, че нейният дефицит е следствие от майчинството. Аз не знам дали имам, не съм си правила изследвания, просто от апетита ми към скариди го заключих  Blush

# 125
  • София
Здравейте, зачетох се в темата и много съчувствам на написаното от Зинаида, заради установената система в градините.
Зинаида, от моя опит какво  правя на  детето сутрин за закуска - някакъв пресен сезонен плод, например праскова, нарязана на парчета със заливка от по-гъст сос, за да има и нещо за дъвчене. Смути по-трудно успявам да го накарам да пие. Сосът е с основа банан и кокосово кремче, добавям в него сурова тиквичка за да се завърти в блендера вместо вода, после или чиа семена, или конопено семе и малко зелени треви на прах (не се усеща вкусът им). Вместо тях понякога слагам пчелен прашец. Може да се сложи смлян суров сусам/ленено семе.
Идеята ми е да се получи нещо сурово и засищащо. Има и сурови тахани, които могат да се добавят. Продуктите купувам насипни заради по-изгодната цена и ползвам доста дълго време. Таханите и кокосовото кремче са само за детето, другите ползвам и аз, вечер ги ръся из салатите.
При нас проблемът е, че всичко трябва да е и вкусно, защото рецепторите му са свикнали с вкусотиите на баба. После се примирявам с всичко, което яде в градината.

# 126
Моето дете го включих в родителски кооператив. Готвя си му аз. Психолог е жената, която ги гледа. От ясли и градини ми се повдига.  Tired  Едно от храната и второ от "грижите"

# 127
  • Пловдив
Уф да , то и аз подобни неща съм приготвяла...
А за градината успокоява ме факта, че остана само още 1 година, после ще е на училище , а там ще й приготвям най-вероятно аз и ще си носи, живот и здраве....

# 128
Последно време дадох малко назад със суровите храни, едно не се чувствах добре, второ ми се ядеше топла храна. По този повод се сетих, че според аюрведа, хората с вата доша (каквато съм и аз) не трябва да ядат много сурова храна, т.е. да не превишава 30% и да не гладуват повече от три дин, защото това води до повече проблеми, отколкото ползи. В този смисъл има ли тук хора, които са чели за аюрведа и дали има нещо вярно в тези неща, защото аз лично за себе си усещам, че не съм ок, без купичка топла леща или елда и изобщо без топла, готвена храна. От както съм увеличила суровата храна спрях и да отслабвам, а индексът мазнини в тялото се покачил над нормата. с това не искам да критикувам начина ви на хранене изобщо. Peace

Аз съм вата-питта и знам за себе си, че не мога да ям сурови чушки. След месец наблягане на сурова храна започнах да правя реакция след авокадо, както и след някои плодове. Сега задушавам зеленчуците и ме е страх от салати, страх ме е да експериментирам, болките в стомаха са ужасни.
Пет пъти ми се случи в последните две седмици, дано спре сега, след като съм взела мерки.

Със сигурност има зависимост и ще гледам да се храня с препоръките за моята доша. Хем си го знаех аз, но на теория. Убедих се на практика.

# 129
О, Дези, съжалявам, че си имала нежелани реакции. Разбира се, прави нужното, за да се чувстваш добре и да си здрава!

Аз пък за пръв път ядох цветове от тиквички. Много приятни, с нежен аромат.

Бок чой, рапини, цвят от тиквички, червен касис

Спанак, бок чой, рапини, тиквен цвят, смокини. Сок от лайм с малко мед.

# 130
  • на острова на мечтите
Фея,суров цвят ли си ялс!!!?? Ами то пънчето му боде?! Аз леко попарвсм.
Дези, ,може би вината е в не дотам био чистотата назеленчуците. В момента сме на екскурзия в бг с приятели и жената е с непоносимост към много храни в италия. Тук обаче яде почти всичко без никакъв проблем.

# 131
Данилу, махнах бодливата част. Следващият път ще се опитам само да остържа бодличките. Не искам да готвя тая красота.

# 132
  • Варна
Момичета, имам проблем, в период от бременността съм в който не понасям почти нищо, включително и така любимите ми преди зеленолистни. Не успявам да си приготвя даже смути без да ми прилошее, какво остава да го изпия... Знаете ли някакво разрешение на проблема, някоя суровоядска хитрост ?  Cry

# 133
  • по пътя
Диди, когато бях бременна си правех смутита с кисело мляко и беше много вкусно, не се усещаше вкуса дори на спирулината. Simple Smile

# 134

Общи условия

Активация на акаунт