Отговори
# 90
Slynchitse, аз тази хрема я борих над месец и половина - появи ми се от началото на април, та до средата на май. Положението при мен беше плачевно, въобще не можех да дишам. Особено вечер, никакъв шанс за нормално дишане, без капки. Виброцил облекчават хремата, но действието им е само няколко часа.  През нощта аз се нуждаех от повторно капане. Хремата ми изчезна изведнъж, сега съм ок. Консултирала съм се с УНГ и причината е бременността. Търпение, миличка! Знам колко е неприятно Sad

# 91
  • София
И аз имам лека хрема, която не знам от къде се появи и в събота не дойдох на срещата на Витошка точно заради това - с мисълта да не заразя някоя мама, ако съм болна. А сега като Ви чета разбирам, че май е от бременността, понеже нямам други оплаквания.  Rolling Eyes

# 92
diana87, моята козметичка също не би направила хим. пилинг по време на бременността, най-много био (какъвто аз всъщност използвам), лека хидратация и колагенов лист.

Ние вчера се завърнахме от Барселона. Множко й дойде на бебка, а и на моите разширени вени вървенето там, последния ден прекалихме особено- 16км... От тук нататък се отдавам на мързел, ремонт на бебешка стая, пазарене, плаж и т.н. В този ред на мисли майка ми донесе огромно количество тоалети за малката дама, всичко размер NB и 0-3м, за мен направо на остана. Към роклята за изписване купих болеро и лента за коса, нямам търпениееееее.

Оглеждам вече за шишенца и биберони. Има много нови, интересни продукти на пазара. Виждали ли сте например машините за приготвяне на формула?
http://www.mothercare.com/Tommee-Tippee-Closer-to-Nature-Perfect … 6,default,pd.html
http://www.toysrus.com/buy/accessories/baby-brezza-formula-pro-frp0045-22367426

# 93
Ние пък си бяхме избрали мъжко име и като казаха - дама сме изпаднали в една чуденка как да е. И двете  баби казаха, че нямат претенции да се кръщава на някого бебка, но не съм сигурна дядовците дали мислят така, но за сега си мълчат
За мазането - мажа се с Био Ойл и преди това с мас, за сега имам само една стрия на гърдата и дано си остане само тя.

# 94
  • Italia
Здравейте всички ☺ имам една чуденка и ще се радвам някоя ако може да ми отговори- става въпрос за майчинството...
Ако на този етап( почти 7 месец от бременността) някой ми направи трудов договор, и при положение,че имам трудов стаж в България от общо 5 години, ще имам ли право на майчинство. Някакви други изисквания има ли? newsm78

# 95
Здравейте  Hug

Рокси лекарката ми даде само бележка за градината, не ми е казвала, че ще ми искат гърлен секрет.....иначе нямаше така да реагирам , а на грдаината се сърдя понеже ако аз не се бях обадила, нямаше как да разбера, никога за нищо не ни уведомяват затова, иначе нямам против, както й направихме гърлен - отрицателен излезе, заведох си го и така  Hug
rosito_m_m добре сте се разходили 16 км.  Laughing  Тези машини не съм ги виждала  newsm78 изглеждат практични.
FatalSnare Супер , че няма да обучаваш никой  Hug
Софи М. и ти добре си се уредила, още малко остава до почивката  Hug
Ние утре сме викнали 2 момичета на 2-ро интервю, стискайте палцииииии  Peace
Slynchitse много неприятно с тази хрема, аз имах всяка сутрин пълен нос....но отшумя...без нищо, дано ти помогне виброцила  Hug
Altaya при мен е нещо като опъване, дискомфорно е , но не мисля, че има проблем  Peace
diana87 при теб май е най - тежко положението с работата, ужасно е просто....да няма на кой да разчиташ, ами какво ще прави като излезеш по майчинство  newsm78

# 96
Здравейте всички ☺ имам една чуденка и ще се радвам някоя ако може да ми отговори- става въпрос за майчинството...
Ако на този етап( почти 7 месец от бременността) някой ми направи трудов договор, и при положение,че имам трудов стаж в България от общо 5 години, ще имам ли право на майчинство. Някакви други изисквания има ли? newsm78

" Условия за придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане.

За придобиване право на парични обезщетения при бременност и раждане е необходимо да са изпълнени следните условия:

към началото на отпуска лицата да са осигурени за общо заболяване и майчинство;
    да имат най-малко 12 месеца осигурителен стаж като осигурени за общо заболяване и майчинство. Дванадесетмесечният осигурителен стаж може да е прекъснат или непрекъснат и не е задължително да е положен непосредствено преди излизането в отпуск за бременност и раждане или при един и същ работодател"

# 97

Е_len за да получаваш майчинство е нужно да имаш трудов договор и отработен поне един ден и общо тр. стаж над 1г. Така че може да подпишеш ТД и да излезеш в болнични до 45 дневния преди раждане за да си спестиш осигуровките.

# 98
Забравих..............днес на прегледа , много добре ми била затворена шийката, обаче 2 пъти повтори, че плацентата задна (хубаво) ама ниско разположена, а досега не е казвала, такова нещо ......ама и аз така се стъписах, че забравих да питам има ли проблем.....я кажете ако знаете нещо по въпроса  newsm78 #Crazy Sick

# 99
  • Italia
Благодаря ти да бързото включване choko_late  Hug Значи да разбирам,че не би трябвало да има проблем..питам,защото днес една госпожа,която си мисли,че знае всичко,ми обясни,че трябвало да имам отработени определен брой дни при последния работодател...а пък аз знаех, че и месец,преди 45 дневния болничен,е достатъчен някой да те води на работа.....

# 100
Благодаря ти да бързото включване choko_late  Hug Значи да разбирам,че не би трябвало да има проблем..питам,защото днес една госпожа,която си мисли,че знае всичко,ми обясни,че трябвало да имам отработени определен брой дни при последния работодател...а пък аз знаех, че и месец,преди 45 дневния болничен,е достатъчен някой да те води на работа.....
Това другото има значение за определянето на минималното дневно обезщетение при бременност и майчинство. И не са дни а месеци...

# 101
  • Italia
Това другото има значение за определянето на минималното дневно обезщетение при бременност и майчинство. И не са дни а месеци...
А в противен случай обезщетението се определя на базата на мин.работна заплата,доколкото разбрах  newsm78

# 102
  • София
Choco, това че плацентата е задна не е проблем. Ще усещаш бебето по-добре. В 9-тия месец, ако се покаже някой крак/ръка да не се шашнеш, нормално е. Колкото до ниското разположение- според мен не е толкова ниско, щом не е наблегнал на проблема. И все пак, за твое спокойствие, бъди внимателна, без тежко, без преумора и повече лежане. Ако много се притесняваш или попитай лекаря по-подробно, или посети друг за второ мнение.

# 103
Мерси Викиту мисля да не психясвам, доста го усщеам така или иначе яко ме рита, това й го казах, а тя каза нищо му няма нека си рита  Mr. Green Mr. Green странно ми стана че го каза 2 пъти , все едно за пръв път и прави впечатление .... newsm78 абе май повечко ги мисля нещата  Peace Hug

# 104
Момичета бързо напредвате с темичката , та относно стриите мажа с Мустела олио , но според мен е до типа кожа , за момента нямам проблем и дано така е до края . Име на бебка сме си избрали и ние  с таткото се обръщаме към нея с него .

Общи условия

Активация на акаунт