Отговори
# 615
Както се казва Честито!!! Вървиш по график!  Joy

# 616
Хaхaхaхa, добре дошлa в отборa  Party

# 617
Венелинa, радвам се, че са ок нещата!
Ниана, браво за юнаците!
И колики си имахме и зъби ни мъчиха, и още ни мъчат но в рамките на нормалното явно.  Laughing не ми е лошо детето иначе, не се оплаквам. Само ако може сестра му да спи повече, моля!  Laughing Че едва след годинка разбрах какво е сън през нощта, е не всяка нощ, но вече се случва и да не се буди  Wink

# 618
венелина твойте болки бяха ли локализирани от ляво или от дясно на пъпа
че цяла нощ ме боля корема от ляво
говорих с док каза да увелича магнерота 3x2 и ако не мине следобед съм при него...

Симонка извинявай,сега влизам чак във форума и видях че си ме питаала  Hug Не при мен беше цялостна болка ниско долу под пъпа и ми се беше втвърдил корема  Thinking Нямах локализирано място  Peace Ти как си днес,мина ли болката ?
Ние снощи след сватбата чак към 3ч се върнахме ooooh! И тази сутрин съм от ранобудните странно защо  Thinking Чувствам се наспала и отпочинала  newsm78
Днес си давам почивка от всичко,ще стоя пред телевизора цял ден  Joy Че е неделя и без това няма къде да се ходи  Joy
За изпускането е толкова бременна не съм значи  hahaha Самоо това ми липсва от пълната програма  Joy
Slynchitse  Hug Hug Praynig

# 619
Привет, дами! Аз вече претръпнах с изпускането. Само гледам да не се напишкам на площадката, че освен тежестта на госпожицата понасям и сериозни танцови стъпки по пикочния мехур  hahaha Sick hahaha Sick Слагам ежедневна превръзка и се моля като кихна да не пропусне Sick
Днес се хванах да си направя списък за родилното и за докупуване на оставащите неща - козметика, повивалници и т.н. Много позитивно ми дойде. Намислила съм до средата на август да изпера и изгладя и дрехите, и да напазарувам каквото ми е останало, та вече в деветия(аз официално на 27,08 влизам) да не се занимавам повече. С баткото горе-долу така се бях организирала и като ни изписаха всичко ми беше готово, подредено както искам и като ни изписаха просто се преоблякохме и заживяхме заедно. Беше идеално, без напрежение, без излишни паники и тичане за важни неща.

# 620
благодаря ти за отговора Вени
вчера минах през доки, ами имам стегнатост,напрежение в матката(каза някакъв медицински термин,но аз това разбрах) и от това съм имала болки ...увеличи ми магнерота 3x2 и каза ще го пия доста време...днес съм по-добре ,успях да спя.. 2,3 дни трябва да полежа и после почвам с разходките....  Nature Sun With Face
иначе бебо вече е почти 900 гр. в 27 седмица  sohappy

# 621
Симонка, твоят беб явно върви на размери колкото моя. В 27 г.с. беше 850гр.
Ще драсна и аз едно списъче!

# 622
  • София
И на мен ще ми трябва списък, а днес де замислих че дори незнам как ще я къпем нашата беба, толкова ме е страх да не сбъркам нещо, трябва да е на определена температура водата, значи и термометърче ще ни трябва.. Абе страхът на първескинята си го има, но вече нямам търпение:)
Аз два дни ме съм седнала, разчистеах един гардероб, изнасяхме разни бахажи ма тавана.. Днес чистих основно терасата. Мисля да правя един миш маш, да се изкъпя и да почивам. ММ ще изчисти останалата част от апартамента:)

# 623
  • Варна
choco_late и аз се бях попритеснила понеже на ФМ 24 и 1 ден каза 640 гр. Даже си помислих,че заради кръвното ми е дребно бебчето,ама за една седмица стана 800 гр.
И мен взе да ме хваща този страх на първескинята,особено като ми казаха че заради високо кръвно някой жени трябвало да родят в 7-ми месец.Взех да мисля какво ще го правя това бебе като дойде,нека си седи вътре така не ми пречи.Живеем с семейството на ММ и брат му има две деца,малката е на почти 3 и е ужасно лигава,пищи,хапи псува много лошо дете и знам,че по-всяко време мога да я оставя и да се прибера на етажа си да си почивам,ама ако е мое ще трябва 24 часа да е с мен Simple Smile
ама който както си го научи

# 624
  • София
Хаха Ради, и аз днес със страх си зададох същия въпрос- какво ще правя ако незнам кал се прави нещо за бебето.. Но толкова много го искам, че знам че ше намеря начин да се справя:) но ще потърся тази книжка, която беше спомената по- горе Simple Smile) засега чета две книги за бременни и са ми много интересни и полезни, разпознавам в себе си описаните симптоми всяка седмица. Та смятам, че и книга за бебе би ми била интересна:)

# 625
Какво затишие в темата Simple Smile
Ние днес се прибрахме от морето и за първи път изпитах наслада, че сме отново на хлад в планината защото принципно съм морси фен Simple Smile
Момичета, не се притеснявайте, ще се справите без проблем, ще се нагласите с бебоците в един ритъм, ще видите Simple Smile
Пак чета за размерите, нали и на мен ми е все притеснено, едни са много големи, други по-малки, не знам ние къде ще се впишем. На 20 съм на преглед и дано си растем.
Аз имам едно чудене по темата с количките и да потърся съвет. Случайно видях, че при един от вносителите на Пег Перего има намаления на различни модели. Аз харесвам комплето p3, въпреки че е стар модел, се доближава много до това, което търся, като изключим само липсата на опция за въртене на седалката с лице към бутащия. Та сега се чудя дали да не взимам, тъй като аз си имам от предишното Перего кош, столче, чадърче и всички останали екстри, а те са съвместими. Общо взето на моята количка само гумите не ми харесваха защото са двойни и малки, а тези са перфектни... Голяма дилема Simple Smile

# 626
Ох, мн се дразня - пиша и после не се е изпратило, нета забил  #Cussing out
Накратко- списъка за родилното не знам какво трябва да включва, за мен и бебо, ако на някоя от по-опитните майки й се пише нека напише за нас първескините какво-що Peace
Иначе чета и аз още книгите за бременни, но вече ми се струва че трябва да се преориентирам към тея за гледане на бебе, че много неща не са ми ясни. Чух добри отзиви за тази на д-р спок - кажете други някакви newsm78

# 627
Ох, мн се дразня - пиша и после не се е изпратило, нета забил  #Cussing out
Накратко- списъка за родилното не знам какво трябва да включва, за мен и бебо, ако на някоя от по-опитните майки й се пише нека напише за нас първескините какво-що Peace
Иначе чета и аз още книгите за бременни, но вече ми се струва че трябва да се преориентирам към тея за гледане на бебе, че много неща не са ми ясни. Чух добри отзиви за тази на д-р спок - кажете други някакви newsm78

За книгите за гледане на бебета - имах 3, отворила съм ги по веднъж и не ми свършиха работа, когато ми трябваха. Питала съм все приятелки, тук във форума много приказки изписахме с други майчици и ми беше много по-полезна всичката информация.
За родилното - всяка болница има различни изисквания. В Тина Киркова ни искаха 1 пакет памперси и 1 пакет мокри кърпи за бебето, в Токуда на една приятелка не са й искали нищо, както и във Вита на друга. В общи линии, трябва да си се пита на място. За майката - обикновените неща за прием в болница(но задължително нощница, вместо пижама). На мен допълнително ми носиха шише смрадлика за промивки(външни), подплънки за кърмачки и ръкавички за бебето(моя апаш яко се дереше като го ядосат).

# 628
tinmon-аз съм първескиня,но ще споделя моят списък за родилното-за майката: Simple Smile
-нощница-1,2бр.(вс се случва може да изцапаш едната)
-кърпа за баня
-кърпа за ръце ,лице
-тоалетни принадлежности (сапун,чехли,чаша,лъжица)
-следродилни стерилни гащи за ед.употреба
-дамски превръзки,лигнин
-сутиен за кърмачки
-телефон и зарядно за телефон
-четка за зъби и паста

Документи:
-лична карта
-направление за хоспитализация
-документи и изследвания,които са ви правени

някой екстри мисля че необходими Grinning : гребен,гримове,дребни пари,мокри кърпи,ластик за коса,химикалка и тефтерче
Това е от мен,дано съм била полезна Simple Smile

# 629
Аз не съм чела книги. За всичко ми дойде някак от вътре. Само за кърменето ми трябваше помощ. Отделно и акушерка имаше една седмица у.нас. Та тя също доста неща ми показа, колко често да му меря температурата, кога му е ниска и трябва да го затопля, кога е висока и явно му е топло. Май през три часа мерех, но той си беше и с по-ниско тегло а тези бебета по-трудно си коригират телесната температура. За банята не много вода, 36 гладуса в началото водата, хващащ го с едната ръка и с другата го къпиш. Но аз бях къпала и гледала вече на сестра ми юнаците, не пипах за първи път бебе. Отделно майчиният инстинкт ще ви се задейства много бързо и ще се нагодите с бебето.

Общи условия

Активация на акаунт