БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 900
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Така и така стана въпрос за невена, дали ще е подходящ този крем за успокояване на кожата след епилация.

# 721
Навсякъде чета, че невенът много помага за кожни проблеми, а детето ми е на 2 години и има такъв проблем. Колко козметики сме сменили до сега, направо им загубих бройката и от скъпи по-скъпи. И по доктори го водихме и никой не можа да разреши проблема. Последната докторка заключи слънчева алергия и само да сме го мажели със слънцезащитен крем и това е. В чудо съм се видяла с него, целите му крака и ръце са в ситни пъпки, които вече са с връх и няма оправяне (поне не го сърбят и не причиняват дискомфорт). Затова реших да намеря такъв крем, който наистина да е натурален и да пробваме с него. То само това не сме опитали още.

# 722
Съчувствам ти, с голямата дъщеря имах такива проблеми и доста лекари и неща обиколих докато намерим решение.
Отиди и пак на лекар, когато има връхчета, може да е и бактериална инфекция и е добре да се прави дезинфекция преди мазането с крем, отделно всичко около него да се глади и пере на висока температура, което тъй или иначе си се прави при малките. При големи знам какво с какво се маже за дезинфекция, но не знам за малки деца доколко е подходящо.

Това и помагаше като малка хранителна добавка и облекчава алергични състояния, ако искаш пробвай и с него вътрешно освен мазането.
http://apteka.framar.bg/30005054/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8% … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 723
Вземете си крема с невен на Фитокод, аз съм много доволна от него.
http://www.phytocode.bg/shop/universalni-produkti/krem-neven-detail.html
със сигурност не е забъркан в някой случаен гараж
Благодаря ти за отговора. Ще събера още информация и ще реша на кой крем да се доверя. Дано да си решим проблема  Praynig

# 724
Вазелинът с невен съдържа сигурно 99% парафин/вазелин и някакво мижаво съдържание на невен, така че не е опция. Показания от Бубанка е с малка конценцтрация, но както каза тя, е по-добре от забъркан в някой гараж  Peace

А като е заключила алергия лекарката, лекарства пие ли? Противоалергичните не се ли очаква да спрат обрива и сърбежа (макар да няма такъв при вас)? Може и да е вид дерматит...
В нито един от случаите невен няма да оправи положението - ако е алергично състояние, трябва да се третира й отвътре

# 725
Благодаря ти, zari65. И последната докторка ни посъветва след къпане и преди мазането да минаваме пъпките с памуче със спирт и да му правим промивки със смрадлика. След баня горе-долу завяхват пъпките и като го намажа и имам чувството, че избиват и се открояват повече.

# 726
Вазелинът с невен съдържа сигурно 99% парафин/вазелин и някакво мижаво съдържание на невен, така че не е опция. Показания от Бубанка е с малка конценцтрация, но както каза тя, е по-добре от забъркан в някой гараж  Peace

А като е заключила алергия лекарката, лекарства пие ли? Противоалергичните не се ли очаква да спрат обрива и сърбежа (макар да няма такъв при вас)? Може и да е вид дерматит...
В нито един от случаите невен няма да оправи положението - ако е алергично състояние, трябва да се третира й отвътре
Тъй като наистина се видяхме в чудо с тези пъпки, го заведохме в Пловдив на алерголожка. И уж да му обърне повече внимание не си взехме направление, а отидохме на частно. Прегледът беше точно 5 минути. Само го огледа и каза най-вероятно е слънчева алергия, защото пъпките му са само по откритите части. Лекарства не изписа, само едни мазила на Биодерма- крем против подсичане и един слънцезащитен. Каза да му правим промивки със смрадлика и след баня да обтривам пъпките със спирт, защото повечето са с връх. И това беше целия преглед. Ние ходихме миналия месец, но резултат досега няма.

# 727
Забравих да кажа, че досега е пил и противоалергични, изписани от лекарката- Фенистил капки и Ериус сироп, но резултат нулев.

# 728
  • Варна
Фитокод имат многофункционален крем с невен.

# 729
Заведи го на кожен лекар, не се отказвай от личен опит ти го казвам, обиколих доста лекари,  преди да намеря точния лекар, а и при нас така се получи, че нещо уж на поглед дребно спираше ефекта от цялото лечение, което по същество не беше грешно.
Кожните са много упорити, но след като за месец няма поне видимо нещо подобрение може наистина да е сгрешено.
Обтриването със спирт не трябва да го спираш според мен- изсушава нежната кожа, но пък дезинфекцира, може и с крем здраве да мажеш, той пресушава също пъпките заради цинка,

# 730
Миналата година, когато се появиха за първи път го водихме на кожен. Накара ни да му вземем една скъпа козметика- душгел и лосион. И пак нищо. Тя пък каза, че сигурно е дерматит. Незнам вече при какъв лекар да го водим.

# 731
stella88, Често кожните проблеми са сигнал, че нещо в организма не е наред - храносмилателна система, бъбреци, черен дроб. Можете ли да свържете началото на проблема с прием на лекарства или определени храни, претопляне, смяна на прах за пране или друг вероятен дразнител?
При дъщеря ми(атопичен дерматит) никакво мазане и противоалергични не помагаха, първото подобрение беше след прием на пробиотици, а впоследствие лечение с класическа хомеопатия, диета и подсилване на имунитета. Кожата й започна да се оправя след като спрях да я мажа. Особено сега лятото пробвали ли сте да оставите кожата "да диша"?
Дано бързо да се оправи детенцето ви  Peace

# 732
  • София
Здравейте! Аз съм много доволна от този гел за лице:

http://www.phytocode.bg/shop/rosa-damascena/za-pochistvane-na-litzeto.html

Има ли някоя от вас, която да е ползвала продуктите за тяло на Alverde?
Какво е вашето мнение?

# 733
stella88, Често кожните проблеми са сигнал, че нещо в организма не е наред - храносмилателна система, бъбреци, черен дроб. Можете ли да свържете началото на проблема с прием на лекарства или определени храни, претопляне, смяна на прах за пране или друг вероятен дразнител?
При дъщеря ми(атопичен дерматит) никакво мазане и противоалергични не помагаха, първото подобрение беше след прием на пробиотици, а впоследствие лечение с класическа хомеопатия, диета и подсилване на имунитета. Кожата й започна да се оправя след като спрях да я мажа. Особено сега лятото пробвали ли сте да оставите кожата "да диша"?
Дано бързо да се оправи детенцето ви  Peace
Началото беше миналата пролет с появата на лек обрив само по бузките и личната сметна, че най-вероятно е от претопляне. От тогава гледам да не го навличам с много дрехи, даже напротив. Всичките му дрехи са само памучни, за да не го запарват. Тогава още не бяхме почнали със захранването. С течение на времето започнаха да се появяват пъпки по ръцете и краката, като това лято вече са страшно много и с връх. Пробвали сме и диета без млечни продукти, която не даде никакъв резултат.
Би ли споделила твоята дъшеричка на колко е, кога се появи проблема и къде сте я водили. А вие какви пробиотици ползвате и как й подсилваш имунитета. И аз се замислям вече за лечение с хомеопатия, но за съжаление сме от малък град и тук просто няма към кого да се обърна.

# 734
О, ние също сме от малък град Simple Smile Пътувахме повече от 300 км до хомеопата ни в София.
Пиша на лични  Peace

Общи условия

Активация на акаунт