БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 893
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Здравейте! Аз съм много доволна от този гел за лице:

http://www.phytocode.bg/shop/rosa-damascena/za-pochistvane-na-litzeto.html

Има ли някоя от вас, която да е ползвала продуктите за тяло на Alverde?
Какво е вашето мнение?
Използвам душ-гел от повече от 2 години и съм доволна. Както и шампоан и балсам. За моята коса те са перфектни.

# 736
  • Варна
И Алверде като всички останали - имат сполучливи продукти и слаби такива. От продуктите им за тяло аз много харесвам маслото с макадамия, лосион с жасмин, цитрусов крем дезодорант и един душ гел с много свеж ментов аромат, който обаче се намира само в мини опаковки.

# 737
Толкова много български фирми се нароиха вече, че вече се чудя, откъде ги вадят тия специалисти технолози да работят в тях.
Уместен въпрос!
Ще ви отговоря: не, специалисти няма, не само за нови, но и за съществуващите фирми. Аз в лично лице и като председател на НПО се опитах да предизвикам дискусия и корекция на системата на висше образование за специалисти на индустрията, посочих и решение. Уви, всички бе сдъвкано и смачкано от хората, които са собственици на фирмите-производителки на козметика в България. Остана ташаклийското "образование" в УХТ Пловдив, което произвежда некадърници и които на 90 % не искат да учат и работят в козметиката.
Не че е престъпление да имаш фирма и да си нямаш понятие от козметика - плащаш на някой, който разбира и ти прави продуктите, и на друг, да ти ги произведе.
Но от това няма смисъл. Така може да имаме и 1001 фирми, но в интерес на истината няма и 5 (пет) човека, които да са в състояние да направят добри формулации в цялата България. Най-младия технолог (другия отиде във фармацията) е на 34. Всички други са над 40.
Конкретно за тази фирма - ми тя е готова за съд. От името, през претенциите, та до състава, който общо взето няма никакви козметични качества.
Време е някой да пусне нова тема, за да не ми излиза тази в новия поток. Така или иначе от този сайт ми забраниха косвено да пиша, а и модераторката като видна кифла ме трие солидно, за това написах това.

# 738
  • Пловдив
 Аз съм напълно съгласна, като това важи и за докторите, което според мен е по-страшното. И двете майки с децата с обриви могат да го потвърдят на 100%. Защото дерматолозите изписват продукти само на фирмите, с които работят независимо дали ще ти помогнат. Но това са неща за друга тема

# 739

CI, коя фирма имаш предвид, а пък ако  си  готов да отговаряш на някои въпроси, аз имам много, защото е трудно да направиш избор в тома море от безкрайно предлагане

# 740
  • Варна
Да попитам - някой ползвал ли е тези продукти?
http://biocosmeticsbg.com/

Заглеждам ги от известно време, до скоро не ги бях срещала из пространството, нито чувала. Ако правилно се ориентирам, използват натурални, но несертифицирани растителни масла. Цените са много ниски - околоочен крем за 10 - 12 лева и то в двойното количество от 30 мл Shocked
Това, което ме смущава е, че не изписват пълния състав на сайта си, а за някои продукти той напълно липсва. Обяснението е, че рецептите са авторски  Rolling Eyes, но пък на бурканчетата всичко било упоменато коректно. От друга страна обаче, потребителските мнения са само и единствено положителни.
Имам нужда от наливане на малко здрав разум, защото съм напълнила кошницата порядъчно, а не искам да се разочаровам и да давам пари на вятъра.

# 741
авторско - не е ли ключът от бараката в пропорциите и други неща, които така или иначе не са упоменати върху етикета?
ако се решиш, тествай с едно или две неща
също провери дали не ги продават и на реални места - например разни базари и изложения за изкуствата, хенд-мейд неща и т. н., на които стоката е на слънце и жега два-три дни - разгледай и фейсбука им за подобни мероприятия

# 742
Здравейте! Изпробван крем за лице /преди нанасяне на ФДТ/ за нормална към мазна кожа, бихте ли ми препоръчали?

# 743
Каина,на Фитокод кремовете.Аз съм с 20+,единственият крем,който успява добре да ми хидратира кожата и същевременно да не е мазна и лъщяща  Peace

Последна редакция: сб, 30 юли 2016, 23:00 от Étoile*

# 744
Етойле /дано не бъркам/, благодаря! А он-лайн може ли да се закупи и откъде?

# 745
Отскоро ползвам на Нейчъръл бийнг крема за нормална към мазна кожа, много добре стои в жегите, но не ползвам ФДТ.

# 746
Етойле /дано не бъркам/, благодаря! А он-лайн може ли да се закупи и откъде?
Да,от техния сайт.Дори до 30.07 поръчките са с безплатна доставка  Simple Smile Ако не,виж в кой град имат магазини,по принцип може и първо с тестер да пробваш,аз рискувах и директно поръчах  Peace

# 747
  • У дома
Здравейте! Бихте ли препоръчали магазин в София за етерични масла? Особено се интересувам, ако къде може да се закупи чисто розово масло. Благодаря предварително!

# 748
Благодаря ви!  bouquet

# 749
Здравейте! Бихте ли препоръчали магазин в София за етерични масла? Особено се интересувам, ако къде може да се закупи чисто розово масло. Благодаря предварително!
имам спомен от сайта на Зоя, че имат магазин в София само за масла (мисля и етерични, и базови), билки и козметика. Погледни им в сайта само къде се намира  Peace

Общи условия

Активация на акаунт