БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 018
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
# 166
и вероятно все още смятат, че клиентите не четат съставите и нищо не разбират.
В този ред на мисли, да знаете как ме гледат аптекарките когато вляза в аптека, питам дали имат розова вода, искам да погледна съставът и и после се отказвам да я купя... Stop Мина времето когато питам имат ли розова вода и направо купувам после, убедена, че розовата вода си е просто розова вода и толкова.... Laughing Затова в повечето случаи ми е по-приятно да пазарувам онлайн или в магазин където сама да си гледам състава без някой да ми "виси" до главата и да се чуди какво точно правя.... Mr. Green
Козметика на Алверде може да се закупи и онлайн, обаче в ибей- във френския със сигурност можеше допреди около месец (оттогава не съм проверявала, но предполагам, че все още продават). Това за живеещите в чужбина може и да е удобен вариант. Peace

# 167
От алчност, предполагам го правят, да максимизират печалбите си, и вероятно все още смятат, че клиентите не четат съставите и нищо не разбират. Особено корпорациите, те са безскрупулни в това отношение, харчат милиони за маркетинг и рекламни кампании и известни рекламни лица, а в продуктите - течен парафин и натуралните масла в самия край, в нищожни концентрации. Истина е, че натуралната козметика излиза по-евтино.
Има и такива фирми, и сред тях и една българска.
Общо взето няма как натуралната козметика да излезе на цена на конвенционалната: представете си само, че да речем, има киселинни дъждове в Мароко и се съсипе реколтата от арган? Никъде другаде не се добива това масло. Или настоящата криза с маслините. Но е факт, че цената на полуфабриката влияе несъществено върху крайната цена. Там на ред идва обема на производство (затова ДМ и Кнайп имат много приемливи цени), маркетинговия бюджет и алчността на търговци и дистрибутори.
Обаче не сте особено права за течния парафин - има безценни свойства като оклузивен агент. Това нещо, вазелина и ланолина са направо незаменими в бебешка козметика, като детската кожа априори е дехидратирана поради ниското ниво на образувания себум. Е, доколкото знам има и натурални алтернативи (много малко), но и с доста солени цени. Несериозно е твърдението ви, че са токсични. Преекспонирате просто. Това, че на вас някога ползвайки нещо, се е получил сърбеж или зачервяване, съвсем не значи, че твърдението ви е вярно. Вземете си течен парафин от аптеките и се намажете и тогава споделете резултата.
Би ми се искало да наблегна, че предпочитанието да се ползва натурална и био козметика е предимно ЩАДЕНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА! Оставете суетата и всичко друго - хубаво е, че четете, но колкото повече четете и знаете, ще разберете колко малко знаете!

# 168
  • Варна
Преди време бях решила да се поглезя да си купя някаква скъпа маркова козметика. Не зная дали попаднах на калпава консултантка в магазина, но тя ми препоръча сапун (обикновен сапун) за измиване на цена 150 лв. (ще ме извиняват, ама колкото и да е невероятен, се задържа върху кожата минута-две, едва ли прави чудеса) и крем за 250 лв., съдържащ само синтетични съставки и пълния набор от парабени. За тази цена можеха поне парабените да спестят! Общо взето колкото пъти съм се загледала в състава на продукти от така наречената козметика висок клас, толкова пъти съм се чудела на какво отгоре? А има толкова много био и натурални продукти на къде-къде по-нормални цени.

И аз съм използвала от нещата на Unica, анти-ейдж масло за нормална до мазна кожа, много добре ми действаше, но имаше много силна миризма на етерични масла и мъжът ми не го понасяше Laughing. Сега с маслото за мазна кожа на Екомаат нещата са по-добре, пак си има силна миризма, но е на лавандула и роза, по-поносима е.

# 169
За жалост не всички био продукти ми се отразяват добре на кожата и косата.
Имах един период от 2 години, когато ползвах само био козметика и кожата ми не беше в цветущо състояние. От всеки втори био крем ми излизаха ситни пъпчици по лицето. Пазарувах предимно от магазина Зоя и продукти от ДМ - Alverde и Lavera.

# 170
  • Sredets/Burgas
За жалост не всички био продукти ми се отразяват добре на кожата и косата.
Имах един период от 2 години, когато ползвах само био козметика и кожата ми не беше в цветущо състояние. От всеки втори био крем ми излизаха ситни пъпчици по лицето. Пазарувах предимно от магазина Зоя и продукти от ДМ - Alverde и Lavera.

Натуралните и био кремове имат голямо съдържание на масла...
... и базови, и етерични... и по няколко.
Част от базовите са си откровено комедогенни...
Влагат се и други запушващи порите съставки като myristil myristate например...
За нормална и безпроблемна кожа може и да стават,
обаче за останалите типове!?
Аз съм с нормална към смесена, нетолерантна и сколнна към акне кожа,
и използването на такива не е най-доброто решение...
За лицето използвам изцяло конвенционалната козметика, няма как...
Бях си взела два крема на Alverde, но и двата бяха изхвърлени,
след като видимо влошаваха състоянието на лицето ми...

Alverde имат и сполучливи продукти, но определено не са от бялата козметика за лице...
Другото, което никак не харесвам е солидното съдържение на алкохол...
Мисля, че CI го е казвал това много пъти,
че алкохолът си е алкохол, ако ще и био да е...
Особено в продуктите за суха кожа, мисля не му е мястото...

# 171
  • най-шареното място
Алкохолът в началото на състава и за мен е странен.
Но е факт, че точно с Алверде съм мазала изразено смесена кожа без никакви раздразнения.
Основният проблем с всякаква козметика е махането ѝ.
Ако то е надеждно и щадящо, почти всеки крем върши добра работа.
Даже т.н drug store фон дьо тени запазват кожата по-добре отколкото без тях, но ако се махат перфектно.

# 172
продуктите на алверде за лице винаги са ми били мазни и тежки - със смесена кожа съм
обаче обичам пяната им за лице и някои от продуктите им за мазане на крака, ръце и тяло

# 173
  • най-шареното място
Вземете си течен парафин от аптеките и се намажете и тогава споделете резултата.
Има хора при които се получава много повече от зачервяване.
А има бебешки масла с много, много от него.

Защо вазелинът се понася по-леко?

# 174
Долче, ако има някъде около теб Елитис ти го препоръчвам,  има щанд само с продукти с розова вода.
Аз си взех на Алтея, но следващият път мисля да пробвам тази на Карлово.

# 175
Долче, ако има някъде около теб Елитис ти го препоръчвам,  има щанд само с продукти с розова вода.
Аз си взех на Алтея, но следващият път мисля да пробвам тази на Карлово.
Елитис само съм ги чувала, предполагам, че няма в града. newsm78 За тази на Алтея се оглеждах (много ми я препоръчват) и аз, обаче тъй като не ми се обикаляше много и нхе ми се поръчваше онлайн, затова си взех розовата вода от Кауфланд. Laughing
Аз използвам крема на Алверде с ацерола и морков- жълт е на цвят и доста течен. Добре ми се отразява на кожата (нормална към смесена- понякога бузите са леко по-сухи, понякога челото и носът лъсват, понякога си е ок цялото лице Laughing ). Но кожата ми не е склонна към пъпки, единствено преди и по време на детокс режим когато тялото се чисти от токсини, също и по 1-2 преди МЦ. За Алверде чувам доста разностранни отзиви- предполагам, че зависи от типа на кожата. Мисля, че имат кремове с всякаква консистенция- гел, крем, полутечен крем, по-гъст, че даже някои го определят като мазен... newsm78

# 176
# 177
Аз съм ползвала  балсам за коса и лосион за тяло на Бентли. Не ми допаднаха.

# 178
  • София
Аз ползвам шампоана с нар на Бентли Органикс в момента, но не мога да кажа, че съм кой знае колко впечатлена. Измива добре, но отива голямо количество, поне при моята коса.

# 179
  • Стара Загора
Аз съм ползвала балсама на Джейсън с жожоба, но не ми хареса като действие.Състава беше прекрасен  Peace

Бях обещала да пиша впечатления от мицеларната вода на Мадара .Днес я изпробвах-на лицето имах ББ крем и спирала (неводоустойчива), почисти идеално всичко, не ми лютеше на очите и след това усещах кожата много свежа и хидратирана- нямах лепкаво усещане по кожата, както при някои др. мицеларни води.
Определено ми хареса  Peace

Общи условия

Активация на акаунт