БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 084
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • най-шареното място
Cornstarch, не бих купила Simple Smile, а Bismuth, Bismuth oxychloride няма.
Миките как дразнят?

ПП Всъщност питах за оксидите и пигментите,

# 241
За миката може да прочетете няколко поста по-назад, където говорих за нея  Peace
Относно парабените - аз допускам 1-2, повече просто не ми я приятно. Иначе например в броколите се съдържа повече естроген (за соята да не говорим), отколкото в парабените. Аз ги избягвам ако трябва да съм честна, органичила съм ги до минимум. То си стана малко като бизнес обаче - лепят тези надписи без парабени като топъл хляб, звучат ми като "моят продукт няма парабени, купете го"

# 242
  • най-шареното място
Мерси, това го четохх /тъкмо проверих - него съм чела/.
Но то не е дразнене, а противопоказание от моя гледна точка.
Всяка кожа избягва нещо най-вероятно.

А както си писала по-горе, между талк и мика - мика. Та затова питах.

# 243
В този състав има ли нещо вредно?
Скрит текст:

http://www.iherb.com/Queen-Helene-Mint-Julep-Masque-Oily-and-Acn … n-8-oz-227-g/5796
За почистване на лице. Вчера го видях в тази статия и ми стана интересно.  Peace

Последна редакция: нд, 06 сеп 2015, 10:42 от bubanka

# 244
В този състав има ли нещо вредно?
Скрит текст:

http://www.iherb.com/Queen-Helene-Mint-Julep-Masque-Oily-and-Acn … n-8-oz-227-g/5796
За почистване на лице. Вчера го видях в тази статия и ми стана интересно.  Peace
Извинявайте, ама вие наистина ли сериозно питате - та тук дори текста е "превеждан" с гугъл... 

# 245
Здравейте, изключително интересна тема Simple Smile. И искам да попитам Holly Pink и CI дали могат да ми обяснят защо се получава така. Принципно аз никога не съм ползвала кой знае какви кремове за моето лице, но от известно време откакто започнах да се мажа с един домашно пршготвен кожата направо ми се прероди. Това лято обаче реших да си взема един крем на Алверде, защото този домашния ми идва малко мазен за лятото. Но какво се получи бях изключително недоволна от закупеното. Първо колкото и да мажех кожата ми го попиваше и нямаше разлика, но като минеше половин час и лицето ми ставаше все едно започвах да се потя, чак си личеше малките капчици, които избиваха по лицето ми, без значение от количеството, което сложа от него. Въобще не оставяше приятно усещане. Крема от дм е този https://www.dm.de/alverde-naturkosmetik-nachtcreme-wildrose-p4010355849090.html. А домашния доколкото знам има зехтин, варова вода и пчелен восък
Първо - кожата не е попивателна материя, а е основна бариерна функция - в смисъл да не пропуска нищо. Второ - този крем е нощен. Явно имате мазна кожа, и това, което описвате, се нарича синерезис - отделяне на течност от твърдо нещо. Най-горния слой на кожата е хидрофобен. Кремът филмообразува върху кожата ви, не е подходящ за вас, в смисъл не е балансиран и се отделя течност.

Всъщност кожата ми е доста суха, след почистване ако не я намажа с крем усещам силно опъване и дори започва да се залющва. Кремът съм наясно, че е нощен, но се случваше така, че след като съм го слагала не съм си лягала веднага.
Искам да Ви попитам нещо този процес синерзис не се ли ползва в кремовете, за да хидратира кожата. Съставките, които са в него действат на долните слоеве на кожата, за да извадят от тях водата на първия слой от кожата и по този намин да го хидратират и направят кожата да изглежда добре. Но при това положение какво се случва с долния слой, който бива дехидратиран
Сменете си нещото, с което се измивате. Синерезисът е физико-химично понятие, мислех, че ясно съм го написал, и няма нищо общо с кожата. Самата кожа има механизми за автономна хидратация, и какво се случва с долните слоеве - ами същото, което се случва с всички всеки ден, като огладнеят - хранят се. Все пак 60 % сме съставени от вода.

# 246
За парабените пак в подобна тема четох преди години. Много съм благгодарна за разясненията.

Искам да попитам нещо във връзка с пигментите. Харесвам минералните фон дьо тени. Те са общо взето един състав - двата оксида и пигменти. Какво би било притеснително там?
Надали този форум се интересува от charge-transfer complex, и HOMO-LUMO преходи...

# 247
  • София
CI, бих искала да те попитам какво е мнението ти за използването на обикновена сода бикарбонат за миене на коса. Дали тя може наистина да измие косата по-добре от обикновен шампоан? Възможно ли е да изгори скалпа на главата, ако не се изплакне добре и не се използва вода с оцет или лимонов сок при самото изплакване? Вярно, че не е много био/органик содата, но си мисля, че е по-безвредна от химията в шампоаните, или греша?

# 248
  • най-шареното място
За парабените пак в подобна тема четох преди години. Много съм благгодарна за разясненията.

Искам да попитам нещо във връзка с пигментите. Харесвам минералните фон дьо тени. Те са общо взето един състав - двата оксида и пигменти. Какво би било притеснително там?
Надали този форум се интересува от charge-transfer complex, и HOMO-LUMO преходи...

Не знам за форума, но на мен ми е интересно, а гугъл ми даде някаква много бегла идея изощо за понятията. Може ли малко повече, моля?

Тези фон дьо тени ги представят като супер добри /както и мика + пигмент сенки, ружове и т.н/, чак изненадващо, че чак сега се правят с този прост състав. Ако има уловка, ми е интерсно къде мога да науча повече.

# 249
  • Варна
Ами момичета, аз въпреки всичко си взех пудра и руж на Аврил. Много съм доволна за момента откъм покритие, изглежда естествено на кожата и ми издържа по цял ден. Аз съм с комбинирана кожа, гримирала съм се сутринта в 7 30 и все още не е мръднала, нито съм лъснала. За влиянието върху порите все още не мога да говоря обаче.

# 250

Не знам за форума, но на мен ми е интересно, а гугъл ми даде някаква много бегла идея изощо за понятията. Може ли малко повече, моля?

Тези фон дьо тени ги представят като супер добри /както и мика + пигмент сенки, ружове и т.н/, чак изненадващо, че чак сега се правят с този прост състав. Ако има уловка, ми е интерсно къде мога да науча повече.
Уловка няма, просто съм се занимавал с багрила доста. Та лично мен не ме кефят в козметиката. Приема се, че са безвредни, обаче всеки оцветител съществува в йонна гранична резонансна структура, наречена чардж-трансфер комплекс, и като такъв може да проникне през потните отвори. А какво се случва, ако се случва, натам не е ясно.  Няма заредена частица, която да има добро действие върху човека.

# 251
  • най-шареното място
Мерси!

# 252
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%87% … ca-Cosmetics-m125
Влизам с един отчет. Както мислех, че съм доволна от ето този крем горе, така последните десетина дена започнах да усещам все по-натрапчиво едно опъване на кожата, нехарактерно за мен (склонна към омазнаяване). За първи път ми се случва такова нещо, уж е за чувствителна кожа дори. Така ме хвана яд, че снощи и тази вечер го изхабих вместо лосион за тяло и в момента след известно почесване тук там се гледам, кожата ми е изпръхнала до бяло, суха и ми опъва. От утре се завръщам към една моя любима марка и май спирам с експериментите.
Скрит текст:
Интересно ми е все пак коя съставка би провокирала такъв ефект, или пък не е виновен крема newsm78 затова ще си позволя да сложа състава ако някой се наеме да го разнищи:
Only the best 100% natural ingredients: Spring water (aqua), Rose (Rosa damascena) water*, Lavender (Lavandula angustifolia) water*, Nilotica Shea butter (Vitellaria nilotica Fruit Butter)*, Kokum butter (Garcinia Indica Seed Butter), Plant wax extract (Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate), Jojoba (Simmondsia Chinensis) oil*, Evening Primrose (Oenothera biennis) oil, Rosehip oil (Rosa Mosqueta seed oil)*, Sweet Almond (Prunus Amygdalus Dulcis ) oil*, Sunflower (Helianthus Annuus) oil*, Calendula (calendula officinalis), Prebiotic (Inulin, Alpha-glucan oligosaccharide), Rosemary (Rosmarinus Officinalis),Vitamin E oil (Tocopherol), Vegetable-based fragrance (Fragrance)**, Lavender (Lavandula angustifolia) essential oi, German (or Roman) Chamomile (Matricaria recutita) essential oil*, Geraniol**, Limonene**, Linalool**
*Certified Organic by Soil Association **from essential oils

# 253
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%87% … ca-Cosmetics-m125
Влизам с един отчет. Както мислех, че съм доволна от ето този крем горе, така последните десетина дена започнах да усещам все по-натрапчиво едно опъване на кожата, нехарактерно за мен (склонна към омазнаяване). За първи път ми се случва такова нещо, уж е за чувствителна кожа дори. Така ме хвана яд, че снощи и тази вечер го изхабих вместо лосион за тяло и в момента след известно почесване тук там се гледам, кожата ми е изпръхнала до бяло, суха и ми опъва. От утре се завръщам към една моя любима марка и май спирам с експериментите.
Скрит текст:
Интересно ми е все пак коя съставка би провокирала такъв ефект, или пък не е виновен крема newsm78 затова ще си позволя да сложа състава ако някой се наеме да го разнищи:
Only the best 100% natural ingredients: Spring water (aqua), Rose (Rosa damascena) water*, Lavender (Lavandula angustifolia) water*, Nilotica Shea butter (Vitellaria nilotica Fruit Butter)*, Kokum butter (Garcinia Indica Seed Butter), Plant wax extract (Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate), Jojoba (Simmondsia Chinensis) oil*, Evening Primrose (Oenothera biennis) oil, Rosehip oil (Rosa Mosqueta seed oil)*, Sweet Almond (Prunus Amygdalus Dulcis ) oil*, Sunflower (Helianthus Annuus) oil*, Calendula (calendula officinalis), Prebiotic (Inulin, Alpha-glucan oligosaccharide), Rosemary (Rosmarinus Officinalis),Vitamin E oil (Tocopherol), Vegetable-based fragrance (Fragrance)**, Lavender (Lavandula angustifolia) essential oi, German (or Roman) Chamomile (Matricaria recutita) essential oil*, Geraniol**, Limonene**, Linalool**
Според мен може би е залежал, а и не ми се вижда как е с микробиалната си стабилност. Няма добри овлажнители.

# 254
Скрит текст:
Според мен може би е залежал, а и не ми се вижда как е с микробиалната си стабилност. Няма добри овлажнители.
На опаковката пишеше до 2016, юли, ама знам ли... важното че ме отказа от следващи експерименти (надявам се) след като знам какво при мен действа добре. Flutter
Благодаря за отзива CI!

Общи условия

Активация на акаунт