БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 105
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
И в тази тема да шер-на
Страхотен околоочен крем си открих случайно (не е 100% натурален), марката е The Emu Oil Well
Основната съставка е масло от Ему, иначе си има кокосова масло, масло от шеа, алое, ХК, витамини...
За мен е невероятен, особено ако сте със сух контур, тъй като е по-мазен, заради маслото от Ему. Сериозна грижа си е, една идея по-силен е като ефект и усещане, но пък резултатите си заслужават. Обожавам го в момента, по-добър е от последния ми на Деклеор, например.
Скрит текст:
Ако някой проявява интерес, има ревю в блога - http://beautyandrelaxblog.blogspot.bg/2015/09/the-emu-oil-well-m … ng-eye-cream.html
Току-що го поръчах, отдавна им се чудих на страничката. Дано и на мен ми хареса! Grinning

# 286
  • най-шареното място
Мерси.

# 287
Много моля за съвет-мисля да поръчам този овлажнител за лице         ;състав- Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Ceteareth-20, Rosa Canina Fruit Oil (Rose Hip), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Tocopherol (Vitamin E), Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Arctium Lappa (Burdock) Extract, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Citrus Tangerina (Tangerine) Peel Oil, Citrus Nobilis (Mandarin Orange) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Vanillin, Vanilla Planifolia Extract, Citrus Paradisi (Grapefruit) Seed Extract, Linalool, * Limonene. *
Дали ще бъде подходящ за чувствителна кожа (+някакво късно акне-на 37 год. съм) newsm78

# 288
Моля Ви, изписвайте и наименованието на продуктите, за които задавате въпрос, за да може да е полезен последвалия компетентен отговор за всички, четящи темата. Peace

# 289
Моля Ви, изписвайте и наименованието на продуктите, за които задавате въпрос, за да може да е полезен последвалия компетентен отговор за всички, четящи темата. Peace
  Разбира се -става въпрос за овлажняващ крем за лице на Sukin(австралийска марка за натурална козметика)

# 290
  • София
Моля за мнение по състава на фон дьо тен Pure Teint на Алверде. Маслата как ви се струват, ок ли са в такъв продукт? Лично на мен (въпреки че съм със смесена кожа) този фдт ми дехидратира кожата:

Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Silica, Dodecane, Carthamus TinctoriusSeed Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Tricaprylin, Dextrin Palmitate,Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum**, Linalool**,Limonene**, Citronellol**, Geraniol**, Citral**, Benzyl Benzoate**, [+/- CI77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499] * ingredients from certified organic agriculture** from natural essential oils.

# 291
И на мен този фон дьо тен ми е най-странният продукт. Моята кожа е със склонност към омазняване , никога не е била суха.
Като го нанеса уж има матов пудрен завършек и изглежда добре , обаче имам натрапчивото чувство че лицето ми е мазно. Към края на деня вече лъщя от олио в Т-зоната , а слепоочията ми са драстично изсушени до степен на люспене  Crazy

# 292
  • София
Ами няма как да не си с такова усещане, при положение че е толкова маслен този фдт. И на мен много бързо ми лъсва носа с него, а останалите части на лицето изпръхнали  Mr. Green
Ох, като трябва да избирам фдт и ми прилошава...

# 293
  • най-шареното място
При подходящ крем под него, фдт няма как да изсуши /ако не е нещо пресушаващо той самият/.
Омазняващите се участъци отгоре с пудра.
Или направо прахообразен фдт за цялото лица.

# 294
Исках да кажа, че едновременно много омазнява , и много изсушава.
Трябва на половината лице да слагам супер хидратиращ крем , а другата половина да пудря като луда.
То е ясно , че с няколко трика се оправя работата Simple Smile И като го смеся с друг ФДТ пак успява да сработи. Просто е странен.
Ох, като трябва да избирам фдт и ми прилошава...
И аз така  Mr. Green

# 295
  • най-шареното място
Така както го описвате, изглежда като силиката да извлича водата.
Много е напред в състава. И защо изобщо е там бих се чудила, но аз хич не разбирам от съставки, само споделям какво бих си помислила ако съм пред рафта с тубата в ръка /ако е туба де/.

# 296
  • София
Ясна е работата, няма да се купува пак този фдт на Алверде Mr. Green
Просто ми се щеше някой с уж по-изчистен състав, но и с добър ефект и покритие.

Ако някой е пробвал от околоочните кремове на Nonique (в зоя ги има), моля да препоръча кой вид да си взема? Praynig

Последна редакция: пт, 02 окт 2015, 17:03 от Mini Rebel

# 297
  • Варна
аз все още съм много доволна от пудрата на Аврил - за тези които са в чудене в момента.

# 298
аз все още съм много доволна от пудрата на Аврил - за тези които са в чудене в момента.
Диди, би ли припомнила каква е твоята кожа? Praynig

# 299
  • Варна
Ами принципно цял живот съм била с комбинирана акнеична кожа, но откакто си промених режима на хранене и махнах агресивната козметика, мисля че вече е по-скоро нормална откъм омазняване, но все още съм с по-големи пори и отвреме навреме ми излиза някоя друга пъпка (най-вече като прегреша с млечни продукти) . На цвят съм матова с жълт подтон. Взела съм си златиста, бронзираща. Стои разкошно на кожата, лек загар, леки отразяващи частички и същевременно някак се слива с кожата и стои естествено. Според мен матира добре, но пак казвам , че вече кожата не ми е мазна като преди. Издържа си цял ден - като я сложа сутрин в 7, махам я вечер като се прибера. Не съм много убедена обаче, че е некомедогенна, ама то аз с моите огромни пори каквото и да сложа винаги успява да проникне.
За останалите момичета с мазни и акнеични кожи ще кажа, че моят проблем видимо и драстично намаля откакто спрях да ползвам кремове и измивни гелове и други глупости. Сега си мия лицето с мед и сода и го почиствам с домашен лосион от лавандулова вода и масло от жожоба. За маски използвам индийски билки и алое вера от растение. Това е всичката ми козметика. Естествено и промяна в храненето. Преди имах един шкаф с козметика за стотици левове и нищо не ми помагаше трайно. Не мога да кажа, че кожата ми е съвършена, но разликата е огромна и всички около мен го забелязват.

Общи условия

Активация на акаунт