БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 967
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Момичета препоръчайте ми нещо за суха кожа и разширени пори. Без значение, може и да не е био. Голяма ми е мъка, тъй като двата проблема са взаимоизключващи и не мога да си намеря подходяща козметика. По точно подходящ крем.
А ти сигурна ли си, че кожата ти е суха? Възможно ли е да е дехидратирана в момента (което е различно от суха), а иначе да е смесена по принцип. За имам същия проблем като теб с порите и хидратацията. Мислех, че кожата ми е суха, оказа се, че е смесена, но дехидратирана. За порите аз наскоро си взех масло от нар, което мажа вечер. Все още не мога да кажа дали има ефект от него. Има и различни серуми за разширени пори, които може да нанасяш под дневния крем. За дехидртацията - някои силно ходратиращ крем

Скрит текст:
миналото лято остнах много доволна от хидратиращия крем на Сингуладерм. Само той се справи с дехидратираната ми кожа.

# 616
Момичета препоръчайте ми нещо за суха кожа и разширени пори. Без значение, може и да не е био. Голяма ми е мъка, тъй като двата проблема са взаимоизключващи и не мога да си намеря подходяща козметика. По точно подходящ крем.
Опитайте с нещо, богато на урея. Има доста български продукти също.

# 617
Edora, използвам нощен крем за много зряла кожа на др. Шелер и ми идва добре. Ама е с био масла, които не са никак подходящи за разширените ми пори, но без много тежък крем не мога. Не е временно суха, за да е дехидратирана в момента. От 10- на години ми е нормална към суха. А последните години е от суха към много суха. Тукашната вода още повече допринася за това.
Кремчета с урея съм ползвала. Лекички ми идват.

Много се чудя на Идеалията на Виши. Твърдят, че стяга порите. Има ли някой доволен?

# 618
Не е за темата
Скрит текст:
Виши - не, нищо тяхно няма да ви стегне порите. Истински резултати дава само Идеалистът на ЕЛ, но ефекта пак е докато го ползваш  Peace

# 619
Не е за темата
Скрит текст:
Виши - не, нищо тяхно няма да ви стегне порите. Истински резултати дава само Идеалистът на ЕЛ, но ефекта пак е докато го ползваш  Peace
Подкрепям:
http://www.vichy.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D … 9ALIA/p10251.aspx
https://www.truthinaging.com/review/estee-lauder-idealist-even-s … ntone-illuminator
Има доста съставки, които свиват порите, дори нова генерация. Но най-силния ефект е на киселините.
Според мен урея във висок % ще помогне на драстично сухата кожа. Говорим за поне 10 %.

# 620
За разширени пори засега съм се спряла на това http://www.iherb.com/Devita-High-Performance-Glycolic-Acid-Blend … -7-oz-50-ml/23013.Ще се радвам CI да пише какво мисли.

Aloe barbadensis* (aloe vera gel), de-ionized water, carthamus tinctorius (safflower) seed oil, camellia sinensis (japanese green tea) leaf extract, lactic acid (natural fruit acid), maleic acid (natural fruit acid), glycolic acid (natural fruit acid), allantoin, chitin (mushroom source), zinc stearate, panthenol (vitamin B5), silybum marianum (st. mary's thistle), hydroxymethylcellulose, squalane (olive), sodium PCA, hydrolyzed wheat protein, lecithin phospholipid.

Ingredient labeling adheres to international INCI standards.

Gluten Sensitive Safe

* Certified Organic

# 621
За разширени пори засега съм се спряла на това http://www.iherb.com/Devita-High-Performance-Glycolic-Acid-Blend … -7-oz-50-ml/23013.Ще се радвам CI да пише какво мисли.

Aloe barbadensis* (aloe vera gel), de-ionized water, carthamus tinctorius (safflower) seed oil, camellia sinensis (japanese green tea) leaf extract, lactic acid (natural fruit acid), maleic acid (natural fruit acid), glycolic acid (natural fruit acid), allantoin, chitin (mushroom source), zinc stearate, panthenol (vitamin B5), silybum marianum (st. mary's thistle), hydroxymethylcellulose, squalane (olive), sodium PCA, hydrolyzed wheat protein, lecithin phospholipid.

Ingredient labeling adheres to international INCI standards.

Gluten Sensitive Safe

* Certified Organic
Внимателската с киселините! Ръчнете в нета да видите ужасии!!! По-добре със сок от 1 лимон.
Проблемното е, че са малки молекули и проникват в кожата, смъкват и драстично рН-о и изгарят страшно. Обаче има и нови продукти, където киселините са "хванати" и не навлизат навътре. Например Филорга обещават подобно нещо:
http://www.filorga.com/fr_en/sleep-and-peel

# 622
Филоргата и тя е от продуктите, които докато ползваш има ефект. Спреш ли, постигнатото почти моментално изчезва.
В ученическите си години имах много мазна кожа и разширени пори. Започнах да се мажа със сок от лимон по няколко пъти на ден или поне два. Но не изплаквах. Порите се свиха много, тена ми се изравни, кожата ми стана нормална към суха. Тоя експеримент не продължи дълго, но кожата ми си остана трайно суха, а порите се върнаха в изходно положение, не веднага разбира се. Може би след няколко годинки.
Така, че и лимона може да е доста опасен.

# 623
Джия, а за процедури с лазер замисляла ли си се, ако са чак толкова големи тези пори?

CI, ако е удобно, би ли коментирал състава на един крем?

Скрит текст:
Water (Aqua), Homosalate , Glyceryl Stearate SE, Ethylhexyl Salicylate, Butylene Glycol, Glycerin, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Cetyl Alcohol, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Phenoxyethanol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Steareth-21, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Carbomer, Dimethiconol, Potassium Cetyl Phosphate, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol, Xanthan Gum, Hydrolyzed Viola Tricolor Extract, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Disodium Edta, Tocopheryl Acetate, Camellia Oleifera Seed Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Rosa Damascena Flower Water, Sodium Hydroxide, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Michelia Alba Leaf Oil, Sodium Lactate, Coco-Glucoside, PEG-8, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Ascorbyl Palmitate, Plumeria Rubra Flower Extract, Ascorbic Acid, Citric Acid, Nicotiana Sylvestris Leaf Cell Culture, Linalool, Citronellol, Geraniol

# 624
Моля, пишете имената на продуктите, чиито състав пускате, за да бъдат от полза и за други потребители.

# 625
Филоргата и тя е от продуктите, които докато ползваш има ефект. Спреш ли, постигнатото почти моментално изчезва.
В ученическите си години имах много мазна кожа и разширени пори. Започнах да се мажа със сок от лимон по няколко пъти на ден или поне два. Но не изплаквах. Порите се свиха много, тена ми се изравни, кожата ми стана нормална към суха. Тоя експеримент не продължи дълго, но кожата ми си остана трайно суха, а порите се върнаха в изходно положение, не веднага разбира се. Може би след няколко годинки.
Така, че и лимона може да е доста опасен.
Извинявайте, а вие какво точно очаквате от козметиката? Кожата все пак е отрежение на вътрешното здраве...

# 626
  • Варна
Какъв слънцезащитен за бебе ще ми препоръчате ? Засега се колебая между тези на Alteya и Wooden Spoon.
нито една от двете - супер мазни и тежки  Peace между другото формулите и текстурите на Алтея не струват. Защитата на подобни продукти е спорна, затова по-добре отидете в темата за слънцезащита и вземете нещо, което наистина и качествено да предпазва бебето ви
А за Биосолис нещо ? Препоръчаха ми Biofficina Toscana и аз принципно много им харесвам продуктите, но тяхното е с фактор 9. Той достатъчен ли е, че аз нищо не разбирам от слънцезащита..

# 627
  • Толбухин
Някой друг ползвал ли е от тези продукти и само интернет ли могат да се закупят? Може ли да се разчита на тях.

# 628
CI, явно Ви подразних с нещо. Очаквам, когато давам маса пари за крем за лице, да има видим и траен ефект, дори след смяната му с друг продукт. Давам пример: фини бръчици, които се заличават от даден крем, след преустановяването му, се появяват отново светкавично. И какъв извод трябва да си направя за съответната козметика? За съжаление повечето кремове са такива.

Не съм се замисляла за лазер.

Извинявам се, ако съм подразнила с проблема си.

# 629
Темата ви е много интересна, записче и се връщам да чета  Peace

Мога да препоръчам с две ръце тази козметика http://uk.lizearle.com/ не знам дали е коментирана по назад, извинявам се ако се повтарям. Имам 4-5 неща, ако с нещо мога да помогна, съм насреща  Hug

Общи условия

Активация на акаунт