Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

• 87 223
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Фрози, би ли ми изпратила координати на лично?
Много благодаря!

# 211
Ох, наближава време за градината и ме почват притесненията Rolling Eyes Малката ще е в логопедична група, но не можах да сондирам мнения нито за градината, нито за конкретната група. Става дума за ''Ябълкова градина'', ако все пак някой е запознат, ще се радвам да пише.

Ние сме в Ябълкова градина вече 3 години (тази ще ни е последна, догодина - първокласници). Имам само позитивни впечатления от градината и благодаря на Бог, че сме там. Не сме в логопедична група, но познава всички госпожи, които работят в Логопедичната и мога да те успокоя, че няма от какво да се притесняваш. Много мили и разбрани са, специалисти и си разбират от работата.

# 212
Благодаря за включването, Ан! Така се получи, че в последна сметка ще сме в градината до блока ми - "Ран Босилек". Не оспорвам професионализма и компетенциите на логопедите и педагозите, ни най-малко, но се притеснявах как ще се отрази на детето контактът с деца с логопедични и други проблеми и то на различна възраст. Все пак децата не спират да общуват помежду си и това е от немаловажно значение. Към градината е зачислен на щат логопед и психолог. Логопедът, между другото, доколкото разбрах е бивш възпитател от ''Ябълкова градина'' - Евгения..не запомних фамилията. Притеснено ми е, но дано поне в нашия случай, направения избор е за добро Peace

# 213
  • София
Ха дано! Аз ви се бях оплакала от там, че в един разговор със старшата мед. сестра ми беше "деликатно" разяснено, че детето ми не е желано там зарди едната алергия към млечни, докато не започне да яде всичко. Та, просто няма да е в тази градина, записах я в 64 ОДЗ. Иначе от съседи и познати чувам предимно хубави отзиви за там.

# 214
Дано! Успех и на вас Светле! Вашата хубавица пък ще е в градината точно до блока ми, ще я гледам през терасата Grinning Ран Босилек пък ни е на 5 мин пеш. Днес ни разведоха из градината, много ми хареса базата. Остава и детето да се адаптира и да му повлияе добре говора на децата.

# 215
  • София
Джулс,
на родителската среща в ''Ран Бослиек'' ни казаха, че в допълнителните занимания има избор и за логопед (освен футбол, танци и др. подобни), та ще можеш да се възползваш. Първа градинска група ли ще е?

От към база е хубаво, да, но на родителската среща през юни, все едно бях на презентация за набор на кадри за Френския легион. От трети до пети слайд имаха заглавие "Забранено!". Като за ясла беше "забранено" носенето на шише с вода, например. И беше "желателно" децата да се хранят сами. Да ги питам тяхната роля каква щеше да е, ако моето дете беше класирано там и на година и три месеца съвсем не ги владееше тези умения. Добре, че изкарахме яслата в 41 СДЯ. Та, аз съм с такива притеснения за ''Ран Босилек'', дано не се оправдаят...

Светле, на родителската изрично каза, че се съобразяват с алергии и имат отделни менюта.

# 216
 Beeps, и вие ли сте приети там Hug
Аз писах по-горе, логопедът - Евгения е бивш логопед от логопедичната група в ''Ябълкова'' и май е зам.директор, може и да греша, да не съм разбрала добре. Тя е на щат там, ще има и психолог и ресурсен учител на разположение, което ми звучи добре. Инак за яслените правила като че ли на доста места има по някое и друго странно правило.
Разбрах само, че ще е в група ''Бонбонче'' и имало доста момченца в нея, тя и в яслата си имаше две приятелчета, пак бяха момчета. Ох, свито ми е, но дано притесненията се окажат напразни.

# 217
Момичета,има ли някой актуална информация новоприетите първа градинска група в ОДЗ Незабравка как ще тръгват от 01.09? Директорката беше казала,че между 01 и 10.09 ще има определено време през деня,в което ще приема новите,но понеже следващата седмица също не сме в София и не мога да отида да видя какво е обявено. И също нали за постъпване са нужни изследвания за чревни паразити и бактерии,кръв и урина. Васермана от родител е само за яслените групи.

# 218
  • София
Разбрах само, че ще е в група ''Бонбонче'' и имало доста момченца в нея, тя и в яслата си имаше две приятелчета, пак бяха момчета. Ох, свито ми е, но дано притесненията се окажат напразни.
Ами ще сме в една група значи  Mr. Green

# 219
  • Beyond the stars
Момичета, можете ли да ми препоръчате добра шивачка ?  Crazy
До нас съм пробвала една възрастна женица ама за ежедневни неща, сега ми трябва за доста ефирна дантелена рокля, която трябва да стане добре и не знам дали ще се справи, та ако имате някого наум   Mr. Green

# 220
блок 649 - магазинчето точно до входа на блока

# 221
  • София
Момичета,има ли някой актуална информация новоприетите първа градинска група в ОДЗ Незабравка как ще тръгват от 01.09? Директорката беше казала,че между 01 и 10.09 ще има определено време през деня,в което ще приема новите,но понеже следващата седмица също не сме в София и не мога да отида да видя какво е обявено. И също нали за постъпване са нужни изследвания за чревни паразити и бактерии,кръв и урина. Васермана от родител е само за яслените групи.

Започват от 14 септември учебната година и малките и нашите по-големи диваненца Simple Smile (ние сме в трета група). До тогава има сборни групи, защото децата са по-малко. Малките много плачат от сборните, съветвам те ако можеш да задържиш детето в къщи до 13-ти. Но не знам какво е имала предвид директорката, де! Ти си знаеш каква уговорка имате.
Нищо не пише на вратата на градината, това е много кофти за мен  ooooh! Добре че са площадките за да обменяме инфо майките Simple Smile

# 222
Нищо такова не ми каза директорката и честно казано малко се ядосах сега. Не знам защо е посочила такъв период за най-малките и то в сборни групи, при положение,че те наистина много плачат там.Аз мога да я задържа до 10.09 вкъщи и вероятно ще го направя. Какви са ти иначе впечатленията от персонала и обстановката?

# 223
  • Beyond the stars
блок 649 - магазинчето точно до входа на блока

Благодаря  Hug
А някаква идея с какво работно време ?

# 224
  • София
Tottó, по принцип учебната година в градината започва на 15ти. Може и по-рано да се заведе детето, но както е писала Arim групите са сборни.
Моите винаги съм ги водила на 15ти.

Общи условия

Активация на акаунт