Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

• 86 255
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
# 451
Благодаря

# 452
  • София
Как ви се отрази спирането на тока?
На мен вече ми се струва, че тотално сме оставени на произвола. Как така все с кражби ще се оправдават, да си сложат охрана, не е ли по-скоро стари съоръжения? Безхаберие, липса на санкции и контрол и това си е.
И публикациите са за 15 хиляди . Смешна работа. Засегнатият район е за поне 150 000 души. Едва ли това са 15хил домакинства...

# 453
  • София
Как ви се отрази спирането на тока?
На мен вече ми се струва, че тотално сме оставени на произвола. Как така все с кражби ще се оправдават, да си сложат охрана, не е ли по-скоро стари съоръжения? Безхаберие, липса на санкции и контрол и това си е.
И публикациите са за 15 хиляди . Смешна работа. Засегнатият район е за поне 150 000 души. Едва ли това са 15хил домакинства...

Не в целия район е спрян тока. Не могат на всеки трафопост да сложат охрана. Докато държавата не забрани изкупуването на метали от циганите, това ще бъде.

# 454
  • София
Люлин 1, 2, 3, 4, 5 ,6, 7, 8, 9 и 10... Според мен това си е цял Люлин  newsm78

# 455
  • при късмета
До колкото разбрах засегнатите са 1,2 и части от 3 и 4. По новините казаха, че до 20ч. трябва да е пуснат, още не е. Аз съм в 8, на границата с 1 и 2. Това, което ме притеснява е, че блог от другата страна нашия, в който си имаше ток изгасна преди половин час. Вместо да идва тока, той спира в други блокове  ooooh!

# 456
  • София
Аз съм в 1 и днес цял ден имам ток. Още в началото на деня казаха, че ще свързват отделните блокове към алтернативни далекопроводи, докато ремонтират този където е извършен опита за кражба. После пак ще спрат тока за да ги върнат към стария далекопровод.

# 457
  • София
Аз съм в 2ра част и снощи на нац. телефон на ЧЕЗ 1воначалната информация беше, че ще бъде пуснат в 3 сутринта. Но като мина 3 пак звъннах и вече информацията беше за всички части на Люлин, и че тока ще бъде пуснат днес в 8 вечерта.
Не знам кога е пуснат, но е било преди обяд. На нац. телефон все още информацията беше за 8 вечерта.

МИ кофти беше, защото се отопляваме на ток.
Сина ми беше заспал и не е разбрал, че това е спрян. Иначе мрънка... спи сам в стая.

# 458
Това е някакъв ужас. в 4 част нямаше ток, парно и топла вода. Сега не знам как е, не съм в квартала, дано всичко се оправи бързо  Peace

# 459
  • София
В седма спира през нощта, но не знам за колко време - разбрах когато тръгна, защото климатика изписка.

После спря към 10 и тъй като ние излизахме, не съм сигурна, кога е тръгнал, но не е било много след 11, защото когато се прибрахме към 3 и нещо, ТВ-то което работеше изгасна, а то нали има режим, ако не се пипа дистанционното няколко часа да гасне. Повече не са ни спирали тока.

То с тока спира и парното и топлата вода, защото абонатните ползват ток за помпите, та да, каквото и отопление да ползват хората, все е кофти.

# 460
  • София
И ние се принудени да спим на друго място, преди малко още не беше дошъл тока. Лошото е, че едното дете започва да вдига температура 😞.

# 461
Според мен е повреда, поредната. В последно време често спира за по час- два и казват, че е била претоварена мрежата или била подадена ниска мощност, каквато и да е разликата между двете...Винаги вечер става, през уикенда, когато хората са си вкъщи и предполагам- уредите се ползват. Дано вземат мерки, че вече не е романтично.

# 462
  • София
При свекървата в 4-ти все още няма ток,вече денонощие стана. При нас дойде сутринта към седем и повече не е спирал.
Абсолютно безобразие е с тези кражби, трябваше някои крадливи ръчички да обгорят за пример на следващите мераклии.

# 463
  • София
При свекървата в 4-ти все още няма ток,вече денонощие стана. При нас дойде сутринта към седем и повече не е спирал.
http://www.cez.bg/bg/za-klienta/avarii-remonti.html
Провери тук. Информация можеш да получиш и на 0700 10 010. Автоматично съобщават къде има аварии и до колко часа ще бъдат отстранени.

Дъщеря ми каза, че е чела в dnes.bg
http://www.dnes.bg/sofia/2015/12/20/avariia-ostavi-bez-tok-zapad … -na-sofiia.287187
Цитат
От ЧЕЗ съобщиха, че причината за аварията е пожар в проходим кабелен колектор.
....
Вероятно е причината за пожара да е външна намеса – нахлуване в колектора и опит за кражба.

А на следващото не вярвам http://www.dnes.bg/sofia/2015/12/20/chez-moje-i-da-obezshteti-za … -avariiata.287227

Цитат
ЧЕЗ може да обезщети клиентите при наличие на материални щети вследствие на аварията в столичния ж.к. "Люлин". Това съобщи Виктор Станчев, директор експлоатация и поддържане в "ЧЕЗ Разпределение България" пред агенция Фокус.

Както Dnes.bg писа, пожар в проходим кабелен колектор на ЧЕЗ остави хиляди клиенти в София без ток за часове.

По думите на Станчев клиентите имат тридневен срок, в който трябва да подадат заявление в центровете за обслужване на клиенти. По думите на Станчев, всяка от жалбите ще бъде разгледана индивидуално и след това ще бъде отговорено на подателя. "Това е редът, който спазваме по общите условия", посочи Виктор Станчев.

Станчев коментира още, че в момента се работи по втората кабелна линия, която се очаква да бъде пусната до час. Така електрозахранването на "Люлин" ще бъде възстановено на 100%.

По изчисления на Станчев от аварията са засегнати около 50 хил. души.

# 464
  • София
Според официалната информация вчера към 7 ч. трябваше да има ток в 8,30. Към 9 ч. смениха на 12. В 8 част отпочна да идва и да спира минутки преди 12. Информацията ми е от телефона на ЧЕЗ и устно от тяхна служителка, която смело пое гнева на майка, поставена пред ситуация за съсипващ се детски празник. Благодаря й за търпението, сигурно не съм била само аз...

Общи условия

Активация на акаунт