Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

• 86 207
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз съм при Цекова от б.Люлин, но не е педиатър на детето.Ние сме в друг квартал, но аз си ходя при нея.
Никога не ми е отказвала направление, много са симпатични и двете със сестрата.
Но по някой път ми идва да се откажа, точно защото е педиатър. Чака се доста, точно ти дойде реда и идва поредното бебе, което е за консултация.
Сменила съм две педиатърки на детето, и двете преглеждат в определен интервал от време, едната в отделен кабинет.При Цекова си чакат всички и по всяко време идват бебета за мерене .
В Св.София съм ходила на АГ и ендокринолог, нямам впечатления от ЛЛ и спешен кабинет.

# 481
Aз вчера записах бебето при д-р Жана Тодорова в Медива. Вдъхна ми доверие, много мила и сърдечна, не бърза с АБ, занимава се с хомеопатия също. На мен не ми е толкова важно последното, но все пак...

# 482
  • София
А, второто е само индикатор дали бърза с АБ, иначе е ясно, че няма как и до него да не стигнем, но поне да не е за всяка настинка.

Цекова беше отпуска и ме хвана шубе да се запишем, без да съм я виждала никога през живота си, не, че от едно виждане мога да разбера кой знае какво де.

Записахме се при Кьосева, пък да видим, дано ни е на късмет.

# 483
  • София
Ирайн, моята (и на децата) ЛЛ е в друг квартал. Едва след като родих сина си разбрах, че е педиатър  Laughing
Имат си отделни дни и часове за консултации и като цяло няма сблъсъци м/у бебета и пациенти. Самите консултации се провеждат в друг кабинет.
Малко ми е неудобно за посещения, но е добър специалист и не бих я сменила.

В Люлин сме посещавали спешните кабинети на Медива и Превент.

# 484
  • София
Здравейте, къде е служба ГРАО в Люлин? Дали е там където се регистрира настоящ/постоянен адрес?

# 485
  • 1st floor
ГРАО за последно като ползвах беше в блока съединен с Общината. На първия етаж в ляво. Дали се разбра нещо от обяснението ми? newsm78 Mr. Green

# 486
  • София
Момичета, като родим, къде и какво и в какви срокове се попълва за издаване на акт за раждане на бебето и за еднократната помощ за раждане?
Друго прави ли се, освен, че се записва педиатър?

# 487
  • София
ГРАО за последно като ползвах беше в блока съединен с Общината. На първия етаж в ляво. Дали се разбра нещо от обяснението ми? newsm78 Mr. Green

Да, значи си е там, благодаря.
FrozyЗа издаване на акт за раждане ще ви кажат в болницата, имаше значение дали имате брак с бащата. Трябва да се донесе удостоверението за сключен граждански брак, не съм сигурна дали не искаха и лични карти, но да не те излъжа. А ако нямате брак - пак нещо се искаше, но не ми се е налагало и затова не знам.
А за еднократната помощ за раждане - можеш да я вземеш в първите 3 години на детето, аз за това питах за ГРАО. Погледни тук - http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/ . В края на текста има линк към заявлението, което се попълва и необходимите документи. С 2 думи носиш попълненото заявление с копие и оригинал на акта за раждане на детето, личната ти карта и справка от ГРАО за всичките ти деца. Ако това не е първо дете, носиш актовете и на другите деца, май...

# 488
  • София
Благодаря Радея!

# 489
Аз съм от люлин 7 от скоро съю в района  и нямам познати тук. Бременна съм в 6-тия месец имам и момче на 5 и 6 месеца. Търся майки или бременни със свободно време като мен да си правим взаимно компания!

# 490
  • София
По постоянен адрес е еднократната помощ, да вметна. Вероятно поради това срокът е 3 г. Simple Smile
А ГРАО е недостъпен за с детска количка. Има едни стълби стръмнички и охраната зяпа безучастно как правите мускули, вдигайки количката си на ръце, имайте предвид. Ако има как, по-добре с носилка.

# 491
  • София
Привет Теодора, аз също съм в Люлин 7, предстой ми да раждам другия месец, та така или иначе от януари ще сме у дома и свободни за разходки. Имам и една съседка с бебче на около годинка, тя също си търси компания за разходките, та само да се пооправи времето и може да си спретнем нещо  Simple Smile

# 492
  • София
Момичета, вчера ходих точно за еднократната помощ. ВЕЧЕ НЕ СЕ ХОДИ В ГРАО! ВЪрнаха ме от там и ми казаха, че от дирекция соц. подпомагане си вадят справка за броя деца, така че ви е спестено качването на колички Simple Smile
А Дирекция Социално подпомагане в Люлин е зад блока, където е ГРАО. Било е детска градина преди, на 1-ви етаж. Но не знам дали е за всички микрорайони Люлин, защото ме питаха от кой съм. Аз съм от 5 и минах...

# 493
За всички части е ,че даже Банкия и Филиповци.Просто е на 2 гишета разделени на райони.

# 494
  • София
Детската градина, която преди поместваше данъчното ли? Тя не стана ли пак детска градина?  newsm78
С какви документи ходите там?

Общи условия

Активация на акаунт