Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 666
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Хора благодаря ви за подкрепата и за адекватните мнения. В крайна сметка ми трябваше именно това и да ги сложа ПРЕДИ раждането. Понеже моите зъби не са толкова криви, а и няма да се налага махането на здрави. Като ги сложа ще дам мнение по въпроса !

# 451
Бихте ли ми препоръчали добър ортодонт в Пловдив? newsm78
Д-р Сехер Йозгюр, ул.Солунска 7, в Смирненски  Peace

# 452
Не исках да уязвя никого и не трябваше да ви отегчавам толкова дълго, и ето на, редактирам си поста. Mozzie ще бъде доволна. Simple Smile
За мен такива неща са изключително стресиращи и явно мога да реагирам само така.

Чувствам се зле, когато се казват неверни неща за някого и когато се говори по начина, по който беше направено, защото съм го преживяла с член от семейството ми и защото в случая се чувствам отговорна. Затова и се връщам към темата.

Държах се детински и наистина съжалявам, ако съм подразнила някого, но мисля, че нямаше как никой да не се подразни както и да бях говорила.
Скрит текст:
www.bg-mamma.com/index.php?topic=763132.msg29412473#msg29412473
Според мен е ясно, че става въпрос за отношение срещу някого и мисля, че такива неща не трябва да остават във форума.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=809992.msg30283937#msg30283937
При мен цената беше 4800 и доколкото видях толкова щеше да струва при други много добри специалисти.
Скрит текст:
Цитат
Цените са 3-5 пъти по-високи в екстремните ситуации …    ИЛИ + 6000лв за Incognito
Максимално: 6800 + 300 + 6000 = 13100лв
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=763132.msg29265925#msg29265925 – 12000, 9000
http://orthoestet.com/prices/  минимум 12000
С Incognito лечението навсякъде излиза около 10 000.
Лингвалните брекети се използват само за по-леки случаи.
В тази клиника биха стрували някъде около 10400-11400 <- 4400/5400(лека до средна тежест) + 6000 (във всеки случай до 12)
(Мисля, че е ясно – ако случаят е тежък – над 5400/6 там– ортодонтите не слагат лингвални брекети.)

Скрит текст:
Цитат
При моя ортодонт–2800…
При млад од, който работи за минимален хонорар в моя случай (средна трудност) струва малко под 4000 с естетични брекети.
Да, за по-малък естетичен дефект има начална такса, откъдето може да се получи по-голяма разлика, но не такава.

Скрит текст:
Цитат
На ортодонта са му нужни максимум 15 мин. Съвсем грубо това означава, че средно през годината му отнема около 20 мин на посещение. В моя случай, това са 140лв за 20мин работа или 420лв за час (само за заплащане на труда).
Ако един такъв ортодонт е заангажиран на 100% с пациенти, 8 часа на ден, 22 дни в месеца, то груба сметка е 70k месечно. Не мисля, че такъв доход би влезнал в категорията неоценен.
Убеден съм обаче, че ортодонтите далеч не са заети на 100%

От гледна точка на аритметиката сигурно е вярно. Ако някой иска да каже, а друг да приеме  такива неща, това мен не ме засяга в крайна сметка, но мисля, че става въпрос за едно и също отношение и за мен не е правилно. Всеки сам си решава обаче.

Последна редакция: нд, 01 ное 2015, 12:17 от NanaSM

# 453
  • София
И каква бе целта на този пост?

# 454
  • Sofia
И аз не съм съвсем сигурен Simple Smile С оглед на факта, че повечето цитати са на мои стари постове направо се чувствам поласкан, че имат такъв отклик месеци наред Wink

И тъй като нямам време, а и желание да коментирам подробно коментарите на коментарите ще заявя, че стоя на 100% за думите си, като всеки си има глава на раменете да преценява за себе си! На никой ОД не правя реклама и на никого публично не препоръчвам който и да е, тъй като всеки случай е индивидуален и е трудно да кажа, "ето този е най-добрият защото аз се лекувам там".

По отношение на Валор - това, че никога не съм си поръчвал BMW i8 за 130 000 евро както е посочен на сайта на BMW, не означава, че ако отида в магазина на BMW то няма да ми поискат наистина толкова пари! Ако Валор са си обявили цените на сайта подвеждащо или целенасочено са посочили по-високи цени там с цел на място като отидеш лесно да се навиеш да се лекуваш при тях, когато ти обявят "реална" цена с 1000лв по-малко (вместо 13к, да е например 12к), то това си е техен проблем. Ако смяташ, че истинските им цени не отговарят на тези в уебсайта им, то е най-добре да напишеш един имейл на администратора им. В крайна сметка може и наистина да има грешка или да са забравили да коригират цените си Wink

# 455
Няма смисъл да ѝ отговаряте, защото така или иначе ще си редактира поста поне няколко пъти, докато пишете. Момичето си има някакъв проблем, но може би не е ортодонтски.

# 456
Много мило, Mozzie. Както обикновено Simple Smile
Никога не съм променяла смисъла на казаното от мен. След като бях нападната така в началото наистина започнах да се притеснявам, че може да съм нетактична или по някакъв начин предизвиквам такива реакции.
Но явно някои хора просто са си такива Simple Smile

# 457
  • София
Водите някаква безсмислена дискусия и разводнявате темата. Извинявам се, че се намесвам така, но преди да сложа брекети, изчетох по два пъти всичките теми и не смятам, че постове с такъв характер биха улеснили хората, които планират лечение.
Онзи ден бях на преглед, вече сме на финалната права. Появи се проблем, обаче - имам две корони на пети и шести зъб, които обаче се оказват ниски и челюстта не се сключва добре при затваряне. Надградиха ми малко едната, но след свалянето на брекетите, ще трябва да сменя и двете с по-високи. Притеснено ми е дали няма да счупя новите при натиск ( основната причина да сложа брекети беше точно тази - заради дълбока и играеща захапка, все чупя короните още при поставянето, връщат ги за преработка по два пъти и в крайна сметка ги правят по-ниски и нефункционални). Ако не ги сменя, ще си опороча лечението...
Иначе ОД каза, че можем вече да почнем работа по свалянето, което ме стресна малко. Колкото и да искам да съм без брекети и да се радвам на новата си усмивка, толкова и се притеснявам.

# 458
Съгласна съм и се извинявам  Blush
Мисля, че дискусията приключи.

# 459
  • София
Моля да ми помогнете.... преди време се коментираха зъбни душове....кой и откъде си поръчваше?

# 460
Здравейте,
много дълго време обмислях поставянето на брекети и май наи-накрая се реших. Все пак все още имам някои питания и притеснения и ми се иска да се допитам до вас, за да съм по-сигурна в решението си, тъй като положението ми е такова, че не си харесвам много зъбите, има какво да се желае, но пък не е и фрапиращо зле.

Всички от вас ли са забелязали промяна във формата и чертите на лицето си? Ако някой от вас не е забелязал такова нещо, какъв точно проблем е имал? Дали е ставало въпрос за струпване на зъби или проблемна захапка? Това май най-много ме притеснява, тъй като не съм убедена, че една такава промяна би ме зарадвала и дали бих свикнала с нея.

От прочетеното в тази и в други теми се колебая между д-р Георги Хунджев и Ортоестет. Доколкото си спомням, в Ортоестет посещенията са много чести, което ускорява процеса на лечението, работи се и през уикенда, което ми се струва много удобно, но пък това, че се пропускаше някоя стъпка (мисля, че ставаше въпрос за анализа), ме притеснява.

Виждала съм на снимки резултати от работата на д-р Хунджев и наистина ми се струват прекрасни, но пък тук спирачка ми е това, че тъй като работи и в Пловдив, посещенията евентуално ще са в по-неудобно време и по-редки. Има ли някой от вас, който се лекува при д-р Хунджев и може да ми даде повече информация за посещенията - колко често се осъществяват, работи ли през уикенда, какъв е начинът на плащане (може ли да е на вноски)?

Общо взето приемам всякакви отзиви от пациенти и на Ортоестет (тук май сте повече), и на д-р Хунджев. От какво сте не/доволни?

# 461
  • Sofia
Лошо подредените зъби е предпоставка за леки или не толкова леки, асиметрични изменения, което на практика означава, че след една корекция/лечение би следвало да се получи и по-добър визуален резултат. Аз лично не очаквам вида ти да бъде по-лош след края на лечението. Дефакто, колкото по-сериозен проблем със зъбите имаш, толкова и по-добър ще имаш накрая. За леки корекции вероятно чертите на лицето ти няма да се изменят видимо.

Това, което искам да кажа е, че не трябва да очакваш някаква сериозна промяна в чертите на лицето ти или ако има такава то тя най-вероятно ще е към по-хубаво. Второто нещо е това, че лечението ще е от порядъка на година-две, което е сравнително дълъг период, като по-този начин всички хора които те виждат редовно или пък през няколко месеца изобщо няма да забележат разликата тъй като ще те виждат непрекъснато, а промените през това време ще са супер малки.

Може би само хората които са те виждали преди лечението и след това те срещнат след лечението ще забележат разликата, но не толкова заради промяната в чертите на лицето, колкото до подобреното ти самочувствие и по-честото, широко усмихване!

Това отговаря и на въпроса ти - дали съм забелязал промяна в чертите на лицето си - като изключим самите зъби, то НЕ, не мога да забележа разлика, тъй като всеки ден съм пред огледалото и няма как да помня как съм изглеждал преди 1 година Simple Smile

# 462
Благодаря, julian, събирам още малко мнения и най-накрая се решавам, за да се радвам на хубава усмивка, докато съм все още млада. Simple Smile))

# 463
  • Пловдив
Когато проблемът е дълбока захапка има забележима промяна в лицето.
При мен повечето хора, които не са ме виждали скоро казват, че съм отслабнала  Mr. Green Всъщност лицето ми стана по-симетрично и вече имам скули  Flutter

# 464
Днес ми сложиха ластици на третите и шестите зъби; искам да попитам тези от вас, които носят - ходите ли с тях на работа? Малко ми е притеснено, че няма да свикна да говоря правилно с тях, а не ми се иска да ги нося само нощем, за да стават по-бързо нещата.

Общи условия

Активация на акаунт