Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 639
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,
много дълго време обмислях поставянето на брекети и май наи-накрая се реших. Все пак все още имам някои питания и притеснения и ми се иска да се допитам до вас, за да съм по-сигурна в решението си, тъй като положението ми е такова, че не си харесвам много зъбите, има какво да се желае, но пък не е и фрапиращо зле.

Всички от вас ли са забелязали промяна във формата и чертите на лицето си? Ако някой от вас не е забелязал такова нещо, какъв точно проблем е имал? Дали е ставало въпрос за струпване на зъби или проблемна захапка? Това май най-много ме притеснява, тъй като не съм убедена, че една такава промяна би ме зарадвала и дали бих свикнала с нея.

От прочетеното в тази и в други теми се колебая между д-р Георги Хунджев и Ортоестет. Доколкото си спомням, в Ортоестет посещенията са много чести, което ускорява процеса на лечението, работи се и през уикенда, което ми се струва много удобно, но пък това, че се пропускаше някоя стъпка (мисля, че ставаше въпрос за анализа), ме притеснява.

Виждала съм на снимки резултати от работата на д-р Хунджев и наистина ми се струват прекрасни, но пък тук спирачка ми е това, че тъй като работи и в Пловдив, посещенията евентуално ще са в по-неудобно време и по-редки. Има ли някой от вас, който се лекува при д-р Хунджев и може да ми даде повече информация за посещенията - колко често се осъществяват, работи ли през уикенда, какъв е начинът на плащане (може ли да е на вноски)?

Общо взето приемам всякакви отзиви от пациенти и на Ортоестет (тук май сте повече), и на д-р Хунджев. От какво сте не/доволни?

При мен има промяна в изражението, заради лечението на дълбока захапка. Не се харесвам много, лицето ми стана издължено и доста скулесто, но няма как.... ще се свиква. Все пак в профил сега съм много по-добре, а и зъбите са подредени.

# 466
Днес ми сложиха ластици на третите и шестите зъби; искам да попитам тези от вас, които носят - ходите ли с тях на работа? Малко ми е притеснено, че няма да свикна да говоря правилно с тях, а не ми се иска да ги нося само нощем, за да стават по-бързо нещата.

Ходя с тях навсякъде, няма проблем с говоренето.  Peace

# 467
Днес ми сложиха ластици на третите и шестите зъби; искам да попитам тези от вас, които носят - ходите ли с тях на работа? Малко ми е притеснено, че няма да свикна да говоря правилно с тях, а не ми се иска да ги нося само нощем, за да стават по-бързо нещата.

Носенето на ластици е важен етап от лечението. След няколко дена ще сте свикнали с тях и няма да ви правят впечатление.

# 468
  • София

Ходя с тях навсякъде, няма проблем с говоренето.  Peace
И аз ги нося постоянно, свалям ги за хранене. Не ми пречи да говоря с тях, но тогава ги сменям по-често, защото се отпускат.

# 469
И аз нося ластиците постоянно, само ги свалям при хранене. Дори през ноща си слагам двойни ластици за по-бърз ефект.  Laughing Mr. Green Mr. Green Мойте са от 2-рите горни зъби на последните долни  Simple Smile

# 470
Снощи видях голям зор да ги сваля и да ги сложа отново. Но няма как.

# 471
  • София
Ще свикнеш, аз ги слагам с една ръка вече.

# 472
И аз нося ластиците постоянно, само ги свалям при хранене. Дори през ноща си слагам двойни ластици за по-бърз ефект.  Laughing Mr. Green Mr. Green Мойте са от 2-рите горни зъби на последните долни  Simple Smile
Не мисля, че е добре да слагаш по два ластика наведнъж, дори на опаковката е споменато, можеш сама да си навредиш...Достатъчно е да сложиш нови преди лягане, но по два не...така напрежението в челюстта става прекалено голямо..

# 473
Може би ще трябва да попитам ОД следащия път. Може и да си права..  Thinking  Simple Smile А вие колко време носихте ластици за местене на захапка? Аз съм с 2 извадени горни 4ти зъбки, и може би повечко време ще ги понося.. Thinking

# 474
Здравейте! На 24 години съм и от 6 месеца съм с брекети горе и от 1 месец долу. Тъй като съм с два ретинирани кучешки зъба и дълбока захапка се реших на брекетите...Преди седмица ми извадиха млечния кучешки зъб и започна тегленето на новия зъб. Бих искала да попитам, ако има някой преминал през същото- колко време отнема долу-горе?

# 475
И аз мен почти дойде време за слагането на брекети. След две седмици ще ми ги поставят. Както вече споменах аз живея в Германия и ще ми ги слагат тук, когато си уговарях час ми казаха, че първо трябва да отида на предния ден преди самото поставяне на брекетите за подготовка, за да ми сложат някакви ластици... Знаете ли каква е тази подготовка преди поставянето на брекетите, при всички ли беше така?

# 476
Сигурно става дума за ластици сепаратори, едни малки, кръгли ластичета, които се слагат между кътниците, за да направят място за поставяне на пръстен.

# 477
Мерси Моzzie, най-вероятно е това  Wink ншмам търпение вече, въпреки че прочетох вече тук доста страшни истории, колко много боляло след поставянето. Но.. трай, бабо за хубост, както се казва  Grinning

# 478
Не знам, аз не съм имала почти никаква болка, камо ли страшна, но моите са самолигиращи.

# 479
Болката е много индивидуално нещо. Принципно при по-възрастни (над 25-30 г) хора е по-вероятно да има повече болка защото зъбите вече са по-трудни за местене. За някои е много болезнено и много неприятно, за други може да не е почти или изобщо. Няма как да разбереш преди да сложиш брекетите.

Колкото повече разместване се налага - толкова по-вероятно е да е по-неприятно. Типа на брекетите влияе на това как изглеждат и колко удобни са за работа на ортодонта, но не влияе на болката - няма да е по-малка с едни или по-голяма с други, болката идва от напрежението върху зъбите, а то е подобно с всички видове.

Общи условия

Активация на акаунт