Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 180
  • 731
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте  Peace

Преди месец бях на консултация при д-р Грета Йорданова/София/. Тя ми обърна доста внимание, разказа ми подробно за състоянието ми и методите, които биха ми помогнали, както и времето, което ще е необходимо да нося брекети. Тази седмица посетих и д-р Красимира Гайдарова - претупаха ме за 5 минути и ми споменаха, че вероятно ще се наложи да се направи стрипинг на няколко зъба. Ако не бях попитала какво значи този термин, то и това нямаше да разбера. Не споменаха никакви методи, никакви цени, само казаха, че е нужна отливка, за да могат да бъдат по-конкретни.
Търся мнения за още ортодонти, защото двете мнения бяха различни и не мога да се ориентирам добре  Rolling Eyes Има ли някой, при който се е налагало да се прави стрипинг преди поставяне на брекетите?  newsm78

# 481
На мен ми беше правен стрипинг два пъти- преди да сложа брекетите и сега, в края на лечението.
Всичко със зъбите ми е наред, скоро ще се изфукам с хубава усмивка  Grinning

# 482
Здравейте  Peace

Преди месец бях на консултация при д-р Грета Йорданова/София/. Тя ми обърна доста внимание, разказа ми подробно за състоянието ми и методите, които биха ми помогнали, както и времето, което ще е необходимо да нося брекети. Тази седмица посетих и д-р Красимира Гайдарова - претупаха ме за 5 минути и ми споменаха, че вероятно ще се наложи да се направи стрипинг на няколко зъба. Ако не бях попитала какво значи този термин, то и това нямаше да разбера. Не споменаха никакви методи, никакви цени, само казаха, че е нужна отливка, за да могат да бъдат по-конкретни.
Търся мнения за още ортодонти, защото двете мнения бяха различни и не мога да се ориентирам добре  Rolling Eyes Има ли някой, при който се е налагало да се прави стрипинг преди поставяне на брекетите?  newsm78

Във връзка с този пост, на мен също преди поставянето на брекетите ми правиха стирпинг, но предполагам, че и в края на лечението ще се наложи пак, защото като че ли зъбчето се намества, но не му стига много мястото.  Simple Smile Аз нося брекети и съм при д-р Грета Йорданова.

# 483
Здравейте  Peace

Във връзка с този пост, на мен също преди поставянето на брекетите ми правиха стирпинг, но предполагам, че и в края на лечението ще се наложи пак, защото като че ли зъбчето се намества, но не му стига много мястото.  Simple Smile Аз нося брекети и съм при д-р Грета Йорданова.

Много благодаря за мнението! Аз я харесах и смятам да се консултирам отново с нея, ще ѝ споделя мнението на нейните колеги, може пък и тя да е мислела за стрипинг, но да не ми е споделила  Thinking

# 484
Днес бях на консултация при Грета Йорданова,останах с прекрасни впечатления.Предложи ми лечение без вадене на зъби,но с носене на апаратче Пендулум за период около 5-6 месеца преди поставянето на самите брекети.Моля някой ,който е носил такова апаратче за разширяване на горна челюст да сподели впечатления,изглежда малко страшничко  Rolling Eyes

# 485
Като тийнейджърка съм носила апарат за разширяване на горната челюст; останала съм с впечатление, че при възрастни пациенти, когато растежът на челюстта е приключил, не се прилага.

# 486
Здравейте.
Пиша тук, макар че изпратих съобщение на човек, чието мнение е доста значимо за мен, но бих искала да разбера как са дефинирани при останалите лекувани и лекуващи се с брекети следните неща:
1. Подписвате ли договор?
За мен трябва да е ясно колко време ще трае лечението, колко точно ще струва, как ще се осъществи самото плащане, както и предварително да имам листа с приблизителни цени на материалите, в случай че се наложи нещо допълнително.
2. Какво се случва с конфиденциалността?
Аз не искам мои снимки да присъстват в интернет пространството. Мога ли да изискам изтриване на снимките или архивирането да става на магнитен носител, който държа в мен?
3. Гарантиране на услуга/качество на материалите?

Какви са базовите стъпки? Какво трябва да поискам от ортодонта си след като съм го избрала и пристъпя към сключване на сделка за услугите му?
Моля ако някой се сети за нещо, което съм пропуснала, да го включи като коментар.

# 487
Явно, че си писала на човек, чието мнение е значимо за теб, много се радваме, че пишеш да получиш и нашите незначителни мнения... newsm78

1. Нормално е да се подпише договор и той да включва цена на лечението и начин на плащане. Дали ще има листа на материалите/работата или просто пълна цена на лечението ще зависи от ортодонта, очаква се обаче, това да е цялата цена на лечението, то се планира отначало и не би трябвало да се налагат допълнителни плащания за непредвидено лечение. Допълнителни плащания може да се наложат за неща по твоя вина - например, ако ядеш каквото не трябва и ти падат брекети по-често, може да те таксуват за работата по поставянето им обратно.
Продължителност на лечението най-вероятно ще фигурира, но трябва да знаеш, че то е приблизително - всичко зависи от това как реагират твоите зъби, а това никой не може да го предвиди.

2. Ако не искаш твои снимки в интернет, говори го с ортодонта, би трябвало да има какво да подпишете за да се гарантира, че това няма да се случи. Те вероятно ще си запазят в картона ти, ако искаш да ги махнеш и от там след края на лечението, предполагам пак има начин - това го обсъди на място.

3. Не знам какво имаш предвид под гарантиране качество на материалите - брекетите са в устата ти за времето на лечението, след това излизат и не се връщат. Гаранция на услугата едва ли някой може да ти даде тъй като от една страна тези неща зависят от теб (колко често си носиш ластиците, например, дали си носиш ритейнъра след брекетите и т.н.), а от друга това е живо тяло - нещата се променят непрекъснато и не е невъзможно зъбите да се разместят по една или друга причина. Освен това, носенето на брекети си има и рискове (малки, но все пак ги има и вероятно ще са споменати в договора ти), които никой не може да ти гарантира, че няма да се случат - умъртвяване на зъби, оголване, скъсяване на корени...
Все пак, като цяло носенето на брекети има ефект, който при почти всички си остава, рядко се случва да се върнат назад зъбите, още по-рядко да има други проблеми.

Стъпките са - проучваш няколко ортодонта, отиваш на няколко консултации където ти предлагат техните решения на твоя проблем, харесваш си някой от ортодонтите - цена и услуга, питаш всички въпроси, които те интересуват и подписвате договор, който те устройва. След това почваш лечението и това е.

# 488
Подписах съгласие за лечение или нещо подобно. Снимки не са ми правени. Цената на цялото лечение ми беше съобщена предварително; за всички материали имам фактура от фирмата, която ги продава.
Гаранция за успешно лечение определено не е нещо, което който и да е лекар ще даде, защото има много фактори за успех и не всички зависят от него. Това, което може и трябва да ти представи, е ПЛАН за лечение.

# 489
  • Карлово
Днес бях на консултация при Грета Йорданова,останах с прекрасни впечатления.Предложи ми лечение без вадене на зъби,но с носене на апаратче Пендулум за период около 5-6 месеца преди поставянето на самите брекети.Моля някой ,който е носил такова апаратче за разширяване на горна челюст да сподели впечатления,изглежда малко страшничко  Rolling Eyes
Дъщеря ми носи такова в началото. Ми нищо особено.В устата не изглежда като средновековен уред за мъчение. Свърши си работата.

# 490
Много благодаря за пълната информация.
Извинявам се, ако съм разбрана погрешно.
За гаранция - може би най-вече зависи от професионализма на ортодонта. Ще видим.
Имам притеснения, тъй като скоро ще направя 30, но реално няма какво да чакам.

# 491
Здравейте! Simple Smile

И аз се интересувам от темата за брекетите. Изглежда няма да ми се разминат и в момента съм в голямо колебание на кой ортодонт да се доверя. Ще се радвам да ми препоръчате някой, който работи на поносими цени и по възможност със системата Damon (от София съм). Моля да ме извините, че не съм прочела предишните мнения, но съм с малко бебе и наистина времето ми е много ограничено.

# 492
Като тийнейджърка съм носила апарат за разширяване на горната челюст; останала съм с впечатление, че при възрастни пациенти, когато растежът на челюстта е приключил, не се прилага.

Пендулум се прилага и при възрастни пациенти. Понякога, когато няма място на челюстта, за да се подредят зъбите, ваденето на зъби не винаги е решение, защото примерно профилът на пациента би се променил в отрицателна посока. В този случай челюстта се разширява с пендулум за няколко месеца.

# 493
Това звучи много успокояващо ,моля ако някой е носил такива апаратчета за разширяване на горната челюст преди слагането на брекетите да се включи.Всякаква информация би била полезна.

# 494
  • София
здравейте, включвам се и аз, защото синът ми има нужда от ортодонт. не успях да намеря друг телефон освен стационарен на д-р Иванова на ул Иван Асен ВТори в София. Моля, ако някой разполага с мобилен, да ми го пусне на лични. Благодаря ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт