Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 103
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Ще ме извинте за малоумния въпрос, но тези отливки защо се правят ?

# 586
  • Sofia
За да направи ортодонта по-добър анализ на проблема и за да може да отбележи предварително точните позиции на брекетите върху гипсовия модел на челюстта, там където ще е най-ефективно. Иначе се получава, че ОД ти изготвя плана за лечение на око.

# 587
Честито на всички новаци, сигурна съм, че сте постъпили правилно, предприемайки тази крачка.
За др Алагьозова питаше някой, ами не ми допадна отношението й и планът за лечение. Искаше да ми вади здрави зъби, при положение, че има място за всички. Отговаряше много пестеливо. Единствено цените й бяха по-добри, но не помня дали може на вноски.

И аз да добавя за поста на момичето, което питаше за плащането и за д-р Алагьозова. Преди да сложа брекети, ходих и при нея на консултация. Също смятам, че беше много пестелива в отговорите на въпросите, които зададох и като цяло не съм очарована от нея.. Може и да греша но това е първото ми впечатление от нея. На мен ми предложи да не ми вади зъби, а веднага на следващия преглед да ми постави брекети. Цената беше 1 200 Евра. Като плащането, ми обясни че е половината при поставянето и останлите 1 200 лева на вноски. Подобни са условията при повечето ортодонти. Simple Smile Информацията за цените е началото на тази година, но предполагам не ги е променила Simple Smile

# 588
Понеже беше станало въпрос преди време дали ортодонтите ползват отливките при поставянето на брекетите, когато ми лепиха тези на долната челюст, специално погледнах - беше извадена отливката
и имаше отбелязани някакви неща по нея.

# 589
Моля пациентите на д-р Сехер Йозгюр да споделят какво се прави при свалянето на брекетите, освен, че се свалят и се слага ритейнър- зъбите полират ли се по някакъв начин и т.н. Толкова се развълнувах, че забравих да питам.
Да си призная малко ме е страх от самото сваляне, не са мръднали, откакто съм ги сложила, сигурно ще е неприятно усещане Rolling Eyes Embarassed

# 590
  • TX
Моля пациентите на д-р Сехер Йозгюр да споделят какво се прави при свалянето на брекетите, освен, че се свалят и се слага ритейнър- зъбите полират ли се по някакъв начин и т.н. Толкова се развълнувах, че забравих да питам.
Да си призная малко ме е страх от самото сваляне, не са мръднали, откакто съм ги сложила, сигурно ще е неприятно усещане Rolling Eyes Embarassed
и мен малко ме притеснява, утре ще разбера   Sunglasses

# 591
  • Варна
Ако знаете как ви завиждам за свалянетооо ooooh!

# 592
Запис.  bouquet

# 593
  • София
И аз скоро ще ги свалям и ме е шубе нещо. Колко време преди свалянето се слага ритейнъра?

# 594
  • Пловдив

Hug Охо, радвам се, че вече си на този етап  Laughing
Малко е странно чувството, но свалянето става доста бързо - с едни специални клещи. След това има полиране, за да се свалят остатъците от лепилото и накрая с една фина гумичка. Виж ми постовете от септември миналата година - там мисля разказвах
Ще чакам да се похвалиш с новата усмивка  bouquet

# 595
# 596
На някои случайно като с му слагали брекетите, да са му запълвали долни зъби с едно такова, дето запълват пломбите, или поне прилича на такова. ОД каза, че така трябвало да седи, за да може да не ми се затварят горните зъби плътно до долу и да не бутат на долните зъби брекетите. Да, обаче това ще ме подлуди, то е толкова много, че едва дъвча, не всъщност изобщо не мога да дъвча и се побърквам. НА някой правили ли са му такива неща?! Не знам как е издържа един месец докато стане време да ходя, дано поне тогава го махне тоз цимент!!!!

# 597
  • София
На сина ми му сложиха, но беше за повече от месец.

# 598
  • Пловдив
murka или АБОРИГЕНА , честита усмивка  Hug Резултатът е супер  Peace

На някои случайно като с му слагали брекетите, да са му запълвали долни зъби с едно такова, дето запълват пломбите, или поне прилича на такова. ОД каза, че така трябвало да седи, за да може да не ми се затварят горните зъби плътно до долу и да не бутат на долните зъби брекетите. Да, обаче това ще ме подлуди, то е толкова много, че едва дъвча, не всъщност изобщо не мога да дъвча и се побърквам. НА някой правили ли са му такива неща?! Не знам как е издържа един месец докато стане време да ходя, дано поне тогава го махне тоз цимент!!!!

На повечето ма са ни слагали такова - почти през страница се говори затози подход. Особено при дълбока захапка едва ли има друг вариант. И на мен ми беше обяснено по същия начин  Peace Наистина е много неприятно, но дори и с това се свиква

# 599
На мен ми слагаха подложка при последните зъби.

Общи условия

Активация на акаунт