Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 119
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
И аз вече мога да се похваля с брекети, сложиха ми ги преди 3 часа. Най-обикновени метални брекети  Grinning много ми е странно, но то е нормално, сложиха ми и ластици и ми връчиха две пакетчета да си ги сменям. Но най-неприятно е, че на долните кътници, лекарят ми сложи някакво бяло вещество, запълни самите долни зъби, за да можело да не си бутам с горните зъби долните брекети. Т.е. чрез тези неща ми видгна някак си захапката и аз не знам как да го обясня, но е неприятно.  Laughing А на долния ляв зъб не можа да му постави ринг, щото било мноооого тясно и само залепи брекета. ами това е при мен за сега, още нямам много болки, но ми е много неприятно, мисля че вечерта ще прибегна до някакви болкоуспокояващи...

# 571
  • Карлово
И аз вече мога да се похваля с брекети, сложиха ми ги преди 3 часа.
Честити бреки. Дано скоро ти честитим и новата усмивка.

# 572
Здравейте, някой чувал ли е нещо за доктор Вергил Боянов, кабинета му е в Бъкстон в София? В момента е пуснал цени от 1600 лв за метални и 1800 лв за керамични брекети. Нещото, което ме притеснява е, че няма много информация за него като ортодонт, а и като го попитах как ще се плаща ми каза - Няма проблем, както вие удобно. Сложи ми ластици в устата да ми се разшири захапката и ми записа нов час, а аз дори не му бях отговорила категорично, че искам да работя с него ?!  newsm78 newsm78
Пациенти сме на д-р Вергил Боянов от три години, изключителен човек и професионалист. Най-ценното му качество е чувството му за хумор, винаги ще ти каже нещо забавно за да се изпари притеснението и страха, когато седнеш на зъболекарския стол. Ако смяташ, че можеш да му се довериш направи го, няма да сбъркаш. Ако не просто отиди при друг ортодонт. Важно е да имаш доверие на доктора и да му вярваш. Между другото има и други мнения за д-р Вергил Боянов. Ето някои:
~Гост (26 февруари 2015)
Перфектен зъболекар! Много добро отношение и внимание към всеки един пациент. Препоръчвам го на всички!
8. добавен от: Веселина Илиева 06.10 17:34
Един отличен стоматолог, който си разбира от работата!

36. добавен от: POLIA 07.10 14:53
I az podkrepqm d- r BOQNOV ! Toi e strahoten stomatolog. Kasmet
Успех!

# 573
Здравейте, искам да се обърна към някой пациент на Василева от В.Търново, дали има опция за месечни вноски.Моля ,който е запознат да пише Simple Smile Благодаря

# 574
  • Бургас
Вече година и три месеца нося брекети.Започнахме с ластиците,които са много неприятни и постоянно хвърчат Simple Smile Голям майтап!Толкова бързо мина времето...Първите месеци беше най-тежко...Но сега когато виждам крайния резултат ...еми,заслужаваше си всичко...  Peace

# 575
  • Варна
Има ли някакво "правило" кога се поставят ластици? В смисъл в определена фаза от лечението ли? Аз направих точно една година, но никакви ластици все още не са ми давали.

# 576
Честно казано не съм сигурна. Аз също съм чела, че това идва в края на лечението, а ето че на мен днес ми сложиха брекетите и от днес ще съм с ластици. На мен ми махаха два здрави зъба преди това и трябва да се запълнят дупките, може би това играе някаква роля, не съм сигурна...

# 577
На мен ми сложиха ластици на деветия месец, със сигурност не съм към края на лечението. Вероятно зависи каква е деформацията.

# 578
  • Бургас
Предимно се слагат около година и след-в повечето случаи.Естествено зависи от дадения случай,ако се използват за придърпване за запълване на дупки.Моите зъби са наредени и време  е за наместване на захапката.Ластиците се носят няколко месеца.Като зависи какво ще е наместването има различни видове и се носят по различен начин.Аз нося втори месец,втори вид ластици разположени по различен начин за разлика от първите,които носих пак около месец.Има голяма надежда да ми махнат брекетите пролетта-просто нямам търпение вече Simple Smile

# 579
Благодаря Simple Smile

# 580
Здравейте  bouquet  Сапфирените брекети по-дълго ли се носят от металните?

# 581
  • Варна
Здравейте отново,

Чудих се между др Арнаутска и др Стоянова. Записах си часове и при двете за по една консултация да кажат кое как би могло да се случи и си направих двете рентгенови снимки. Сега чакам да видя какво ще ми кажат Simple Smile Стискайте палци да не вадим зъби, че много ме е страх Simple Smile

# 582
  • София
Честито на всички новаци, сигурна съм, че сте постъпили правилно, предприемайки тази крачка.
За др Алагьозова питаше някой, ами не ми допадна отношението й и планът за лечение. Искаше да ми вади здрави зъби, при положение, че има място за всички. Отговаряше много пестеливо. Единствено цените й бяха по-добри, но не помня дали може на вноски.

# 583
Честито на всички новаци, сигурна съм, че сте постъпили правилно, предприемайки тази крачка.
За др Алагьозова питаше някой, ами не ми допадна отношението й и планът за лечение. Искаше да ми вади здрави зъби, при положение, че има място за всички. Отговаряше много пестеливо. Единствено цените й бяха по-добри, но не помня дали може на вноски.

Привет!

Ще може ли малко конкретика? Аз също искам да направя консултация при нея.
Препоръчаха ми я като една от най-добрите и опитни ортодонти.

За мен е по-важен какъв ще бъде крайния резултат, продължителността на лечение и естетиката по време на лечението.

Благодаря предварително!

# 584
  • София

Привет!

Ще може ли малко конкретика? Аз също искам да направя консултация при нея.
Препоръчаха ми я като една от най-добрите и опитни ортодонти.

За мен е по-важен какъв ще бъде крайния резултат, продължителността на лечение и естетиката по време на лечението.

Благодаря предварително!
Разбира се. Принципно сложих брекети за лекуване на дълбока захапка, зъбите ми бяха що годе подредени, с минимални отклонения, които се оправиха за нула време. На долната челюст бяха редки, като предните бяха прораснали и се получаваше една вълнообразна дъга. Преди да сложа брекетите четох много за тях, както и темите в този форум, и в повечето случаи при корекция на дълбока захапка се носят ластици. Др Алагьозова искаше да ми вади двата пети зъба горе, въпреки че на горната челюст имаше минимални дефекти в подредбата и имаше място за всички зъби, за да събере, дефакто, горната челюст, да я смали, един вид, за да пасне на долната. Подобни случаи на лечение са коментирани в темата, оказва се, че лицето,  при такова лечение, се променя не към добро, изглежда сплескано и тн.
Цените по спомен - 2400 лева за метални и 3000 за сапфирени, предложи и лингвални, но не помня цената.
В общи линии беше доста арогантна, отговаряше кратко на въпросите ми и не особено конкретно, за да добия представа. Затова и се отказах от нея, въпреки по-достъпната цена, а и преди това вече бях ходила на консултация при моята ОД и разликата в отношението беше космическа.

Общи условия

Активация на акаунт