Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 125
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • Карлово
Искам да ви се похваля и на вас защото много се развълнувах... Януари месец ги свалям, беше огромна изненада за мен, защото не съм го очаквала, буквално се разревах от щастие!! 😆😊
Колко време си с бреки?

# 556
Аз дали съм ви се показвала....
Извинявай, но какви са брекетите ти? Цена?

Брекетите са сапфирени.  Излизат ми 3000 лв.

А при кой доктор ходиш?

# 557
Искам да ви се похваля и на вас защото много се развълнувах... Януари месец ги свалям, беше огромна изненада за мен, защото не съм го очаквала, буквално се разревах от щастие!! 😆😊
Колко време си с бреки?
Нося ги от края на октомври 2014г.

# 558
# 559
Здрасти на всички Simple Smile, иначе аз съм от Македония а след месец ще се преместа да живея в България, моля ви за помощ във връзка с цените на метални брекети за 2челюсти+третмана в София. Поне приблизителна цена да ми кажете защото малко ще ми е трудно по телефон да се консултирам с повече ортодонти(знам че е найдобре консултация на място, но в моя случай тешко ще стане). Благодаря ви много. Поздрави Simple Smile

# 560
Зависи от доста неща, но, да кажем, между 2000 и 4000 лв.

# 561
А на всички ли преди да се сложат брекетите са правни отливки ? защото на мен при консултацията нищо за отливка не са ми сппоменавали  newsm78

# 562
Отливките са задължителни, но понеже съм чувала и за брекети, сложени без панорамна снимка, не бих се учудила на нищо.

# 563
На мен ми струваха 4000 брекетите с лечението, като за хигиена (почистване на зъбен камък) се заплаща поотделно и още 1200 за шини, с които спя и метални ритейнери. Мисля, че това е стандартно за гр. София, а на мен ми правиха доста отстъпки. Чувала съм и за 7000 пълния курс и за повече. Моите брекети бяха метални и умирах от кеф всеки път да ми слагат различни цветни лигатури. Горните ги носих 1 година, долните още половин.

# 564
Ох, не искам да влизам пак в спорове, но 5200 (ако правилно разбирам, че толкова си платила общо), и то за метални брекети, е по-скоро в горния ценови клас, а не в средния за гр. София.

# 565
хм, аз показах панорамна снимка , разгледаха я и толкова, отговориха на въпросите ми, но не се сетих да попитам за отливката, явно ще звънна утре да попитам.
judie, и на мен ми се сруват много 5200 за метални брекети

# 566
Това е заедно с ритейнерите и шините.

# 567
Разбрах, но пак ми се струва над средното.

# 568
А на всички ли преди да се сложат брекетите са правни отливки ? защото на мен при консултацията нищо за отливка не са ми сппоменавали  newsm78
Заради една такава, която нито ми направи отливка, нито ми искаше панорамна снимка преди 8 години, в момента нося брекети за втори път. Проучи внимателно специалистите в тази област, защото не можеш да си позволиш грешки, когато става въпрос за нещо толкова сериозно!  Peace

# 569
Да, отливките са задължителни! На мен ми правиха преди да започнем лечението и т.к. докторката не ги хареса правихме още веднъж. След като ги свалихме правихме пак - за шините. Там пак правихме няколко пъти, защото имаше проблем със самите шини, като докторката им връща и направените шини, докато не ми ги направиха перфектни. Така че сигурно имам около 10 различни отливки на всяка челюст.

Общи условия

Активация на акаунт