Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 074
  • 731
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Повдигането/подложките при мен са през почти цялото лечение, от слагането на брекети на долната челюст, та до края. Функцията им е да предотвратят удряне на долните брекети от горните зъби, за да не падат брекетите.

# 631
здравейтеее, преди 1 час ми сложиха брекетите. Керамични са, за сега само на горната челюст, чак Януари и на долната,защото на мен захапката ми е много дълбока ( като се усмихна не ми се виждат долните зъби)и ще ми слагат подложки и ортодонтът ми каза да мога да си хапна нормално по празниците Grinning Още ми е странно,не съм свикнала, но с излизането от кабинета реших да пробвам да сдъвча дъвка и се справих  Joy за сега не ми стягат,не ме боли, усещам много малко напрежение, дори не ми прави впечатление

# 632
Честито, ама точно дъвка не е много препоръчително да дъвчеш с брекети.

# 633
блгодаря. четох,че не трябва, но всеки ден поглъщам по 1 пакетче с дъвки,едва ли ще мога да отвикна. Не успях да закача дъвката за брекетите,така че не би трябвало да е проблем. Много им се радвам, но сигурно като ми сложат подложките и брекетите на долната челюст, ще спра да им се радвам  Mr. Green

# 634

Sara Nikolova, ако може да споделиш при кой ортодонт ходиш? Колко пари ти струват брекетите?

# 635
Повдигането/подложките при мен са през почти цялото лечение, от слагането на брекети на долната челюст, та до края. Функцията им е да предотвратят удряне на долните брекети от горните зъби, за да не падат брекетите.

На мен въпреки тези подложки, горните предни зъби удрят от време на време долните.. Може би следващия път ще ми надгради, не знам.... За сега си слагам вечер преди да легна восък на предните 2 брекета, за да може "удара" през нощта така да се каже, да се олекоти  Grinning
За мен тия подложки са за сега единственото, с което не мога да свикна и ме дразни през цялото време...

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 19:37 от philipa_

# 636

Sara Nikolova, ако може да споделиш при кой ортодонт ходиш? Колко пари ти струват брекетите?

при д-р Георги Хунджев съм, работи в София и в Пловдив, с керамични съм цялото лечение ми е 4000лв. Исках сапфирени по принцип,но при него са 5000лв . Скъпичко взима, но работи без забележка. Не му правя реклама, но останах с доста добри впечатления , има ФБ страница https://www.facebook.com/breketi.sofia/?fref=ts

# 637
Хора, трети ден съм с брекетите и от втория като започнаха да ме болят...ужас,ама аз инат и ям каквото ми хареса. Помните ли вас колко време ви боляха ? Мен направо ме подлудява вече. И също на горната челюст ли боли повече или на долната,или еднакво ??

# 638
Хора, трети ден съм с брекетите и от втория като започнаха да ме болят...ужас,ама аз инат и ям каквото ми хареса. Помните ли вас колко време ви боляха ? Мен направо ме подлудява вече. И също на горната челюст ли боли повече или на долната,или еднакво ??
Моите са само на горната челюст- още от поставянето до 3-4 ден имах денонощни доста силни болки. Същото беше и като сложихме последната дъга.
Но си струвааа  Party

# 639
Не ме е боляло повече от един ден, и то съвсем поносимо.

# 640
мен продължават да ме болят по същия начин,а дори зъбите на горната ми челюст не са криви, не знам откъде тези болки,а вчера без да искам си джаснах леко единия преден зъб с едно шише и звездички ми излезнаха  Grinning кога ли ще свикна. Зъбитена долната ми челюст пък са си криви, там не знам какво ме чака тогава. У истата не мога да си затвория,защото ме болят още повече само при допира на долната челюст с горната.  #Crazy Значи очаквам скоро да мине. А при сменянето на дъгата всеки път ли тези болки са на ново за същия период?

# 641
  • София
Хм, аз съм с брекети от 1,9 год. Още не са спрели да ме болят....Постоянно имам чувството, че ще ми опадат зъбите....
Ама ...може би съм изключение....
Лошото е, че не виждам кога ще ги свалят....

# 642
мен продължават да ме болят по същия начин,а дори зъбите на горната ми челюст не са криви, не знам откъде тези болки,а вчера без да искам си джаснах леко единия преден зъб с едно шише и звездички ми излезнаха  Grinning кога ли ще свикна. Зъбитена долната ми челюст пък са си криви, там не знам какво ме чака тогава. У истата не мога да си затвория,защото ме болят още повече само при допира на долната челюст с горната.  #Crazy Значи очаквам скоро да мине. А при сменянето на дъгата всеки път ли тези болки са на ново за същия период?
Хаха, а ти ако си "джаскаш" зъбите с шишета... няма как да не те болят... а иначе и аз съм само с горни брекети още, от 3 седмици... и си ме наболва от време на време, пий аулин... пуши билки, стига с този алкохол Grinning

# 643
  • София
Да, като се сменя дъгата боли пак. Болката зависи от преместванията, които се правят. Мен долните зъби повече ме боляха, но и там работата е повече.

# 644
очаквах да е по-приятно носенето на брекети  Grinning Аулинът не е от най-полезните лекарства, иначе помага, но преставям си ,ако си взимам всеки ден... Търпеливо ще изчакам още 1-2 дни,надявам се да спрат да ме болят така зъбите, за сега единият преден и 3 от дясната страна не ме болят и багодарение на тях се храня  Grinning

П.С. Спокойна, не мога да си представя 1год и 9мец да издържа с тези болки. На мен лечението ми казаха,че ще ми продължи най-много 1год и 6мес. А всеки месец ли са ти сменяли дъгите ?

Общи условия

Активация на акаунт