Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 053
  • 731
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
При всеки е различно. По-скоро повечето не ги боли, освен при хранене, първите дни след слагането на брекетите. Много малко хора им се налага да пият често обезболяващи. Вероятно ще ти мине след няколко дни. Съответно колкото по-прави ти станат зъбките толкова по-рядко при корекция на дъгите ще имаш болки.

# 646
Надявам се. Днес като че ли съм една идея по-добре от вчера  Flutter А много ми е странно, но не си го въобразявам,защото се виждам в огледалото - днес ми е едва 4ти ден,а вече между предните ми 2 зъба се оформя разстояние ( което не знам защо е нужно ) . Също се сетих да ви попитам тези,които са свалили брекетите - след свалянето им нещо изрявняват ли ви зъбите,пилят ли ги ?

# 647
Надявам се. Днес като че ли съм една идея по-добре от вчера  Flutter А много ми е странно, но не си го въобразявам,защото се виждам в огледалото - днес ми е едва 4ти ден,а вече между предните ми 2 зъба се оформя разстояние ( което не знам защо е нужно ) . Също се сетих да ви попитам тези,които са свалили брекетите - след свалянето им нещо изрявняват ли ви зъбите,пилят ли ги ?

Началния дискомфорт е около седмица, след това нещата ще се нормализират. В началото на лечението  местенето на зъбите е най-видимо и впечатляващо. Буквално всеки ден може да виждате някаква промяна в позицията на даден зъб/и или в контакта със срещуположните. Така е докато се подредят зъбите. След това при корекцията на захапката и финото напасване не са така забележими за повечето хората. Свалянето на брекетите става със специална клеща която ги разлепя. След това се почиства с машинка остатъка от лепилото по зъба и се полира повърхността. От зъба не се пили нищо.

# 648
Вече втора седмица съм с брекети, не усещам никаква болка или дискомфорт, но положителни промени не виждам.
Наясно съм, че съм в самото начало на лечението, но повечето пишете, че забелязвате промяна много скоро след слагането..

# 649
  • Карлово
Вече втора седмица съм с брекети, не усещам никаква болка или дискомфорт, но положителни промени не виждам.
Наясно съм, че съм в самото начало на лечението, но повечето пишете, че забелязвате промяна много скоро след слагането..
Сигурно не са ти много натегнати за да свикнеш по-лесно.

# 650
Сигурно не са ти много натегнати за да свикнеш по-лесно.

До колкото разбрах сами се натягат, тъй като са самолигиращи  newsm78

# 651
Две седмици са много малко време, за да очакваш някакви съществени видими резултати.

# 652
Да, на ясно съм с това, просто някои пишат, че имат промяна от самото начало на поставянето и ме хвърлиха в размисли Grinning

# 653
При всеки е различно, за някои по-бързо, за други по-бавно. Пък и колкото повече се взираш, толкова повече промени виждаш, независимо дали са там Simple Smile

Първоначално, а и по време на лечението, може да станат не само положителни промени - може да се изкривят леко зъби, които са си били на мястото, може да се появят разстояния, където няма нужда от тях - това е нормално, зъбите се местят, важното е, че накрая всичко си е където трябва.

# 654

Началния дискомфорт е около седмица, след това нещата ще се нормализират. В началото на лечението  местенето на зъбите е най-видимо и впечатляващо. Буквално всеки ден може да виждате някаква промяна в позицията на даден зъб/и или в контакта със срещуположните. Така е докато се подредят зъбите. След това при корекцията на захапката и финото напасване не са така забележими за повечето хората. Свалянето на брекетите става със специална клеща която ги разлепя. След това се почиства с машинка остатъка от лепилото по зъба и се полира повърхността. От зъба не се пили нищо.

Може би Сара има предвид леко подравняване на зъбчетата след сваляне на брекетите ако наистина е необходимо  newsm78 Мен също ме интересуваше този въпрос и когато бях на консултация при един ортодонт го попитах дали може да го направи след свалянето на брекетите ,ако има нужда разбира се и той каза ,че може но в границите на нормалното,което ще рече съвсем лекичко по остри зъбчета да се заоблят  Rolling Eyes Нека тези ,които са свалили брекетите да споделят информация относно това подравняване  Simple Smile

# 655
  • Пловдив
Да, подравняват се.
Писала съм преди - ако искате вижте ми постовете от миналата година.
При мен когато са били изкривени зъбите се бяха изтъркали по определен начин. След изправянето се получи неравност при първите 2 горни. Предложиха ми леко да ги изпилят, но това щеше да ги скъси и не одобрих.
Стоматоложката ми направи перфектно изграждане и станаха равни. Не се вижда - дори аз не мога да кажа къде е.

# 656

Може би Сара има предвид леко подравняване на зъбчетата след сваляне на брекетите ако наистина е необходимо  newsm78 Мен също ме интересуваше този въпрос и когато бях на консултация при един ортодонт го попитах дали може да го направи след свалянето на брекетите ,ако има нужда разбира се и той каза ,че може но в границите на нормалното,което ще рече съвсем лекичко по остри зъбчета да се заоблят  Rolling Eyes Нека тези ,които са свалили брекетите да споделят информация относно това подравняване  Simple Smile
[/quote]

Да, това имах предвид, защото така като ги гледам долните ми зъби предните 4 ми изглеждат по-дълги , но те са ми натвътре и не са проблем,а когато се изправят все си мисля,че ще съм като бобър  Grinning

# 657
  • София
Sara Nikolova, при ортодонтското лечение зъбите се придвижват в различни посоки, включително и нагоре/надолу (т.е. да се набият във венеца). Това е правилният подход при по-дълги зъби, а не тяхното изпилване.

Изпилване се прави не за скъсяване на зъби, а за заличаване на малки неравности. Ако предните ти зъби са непропорционално дълги, трябва да бъдат коригирани по време на лечението с брекети, а не след свалянето на брекетите.

# 658
Sara Nikolova, при ортодонтското лечение зъбите се придвижват в различни посоки, включително и нагоре/надолу (т.е. да се набият във венеца). Това е правилният подход при по-дълги зъби, а не тяхното изпилване.

Изпилване се прави не за скъсяване на зъби, а за заличаване на малки неравности. Ако предните ти зъби са непропорционално дълги, трябва да бъдат коригирани по време на лечението с брекети, а не след свалянето на брекетите.

Благодаря за точния отговор,че сигурно ортодонтът ми щеше да се хване за главата,ако му бях споделила идеята си  Laughing
П.С. - вече ми е 6ти ден, зъбите ме болят малко само като си допра двете челюсти, жива съм  Mr. Green

# 659
Цитат на: mimsi9 link=topic=856183.msg32063904#msg32063904 date=1448472013IU
А колко време вече е минало от началото на лечението и какво точно коригираш?

От края на февруари съм с брекети на горната челюст, от август - и на долната. Лекувам отворена захапка заради недоразвита горна челюст.

Mozzie бях на консултация при д-р Димитрова и тя ми спомена за някакви общи условия. Ти подписвала ли си ги и какво представляват? Също когато даваш първата сума ли се слагат брекетите или тогава само се поръчват? Иска ми се да обменяме опит, понеже и аз сигурно ще се спра на нея, но няма как да ти изпратя лично съобщение. Ако имаш желание можеш да ми изпратиш майл или фейсбук на лично Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт