Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 110 570
  • 731
  •   1
Отговори
# 45
breketisofia.com На сайта има координатите на лекаря. Той е от Пловдив и е в София всеки понеделник. Simple Smile

# 46
Здравейте,търсих но не открих точната тема.Синът ми е на 7г, правивиха му панорамна снимка и се налага носене на шини и на 2-те челюсти,долната е силно навътре,зъбите опират в небцето,постоянните зъби,които са в зародиш,се вижда,че са тръгнали на криво,за повечето няма място,също и горните предни са с голямо разстояние,абе доста неща са.Не знам как вървят цените,каза ми ортодонта 900 лв за 2-те шини.Имам няколко дни да помисля,много ли са,малко ли са,някой по-запознат да помогне?Да искам ли и 2-ро мнение от специалист newsm78  Каза,че и вероятно след време брекети ще се наложи...

# 47
  • София
Здравейте,търсих но не открих точната тема.Синът ми е на 7г, правивиха му панорамна снимка и се налага носене на шини и на 2-те челюсти,долната е силно навътре,зъбите опират в небцето,постоянните зъби,които са в зародиш,се вижда,че са тръгнали на криво,за повечето няма място,също и горните предни са с голямо разстояние,абе доста неща са.Не знам как вървят цените,каза ми ортодонта 900 лв за 2-те шини.Имам няколко дни да помисля,много ли са,малко ли са,някой по-запознат да помогне?Да искам ли и 2-ро мнение от специалист newsm78  Каза,че и вероятно след време брекети ще се наложи...
Дори и да намериш по-евтино, ще е не по-малко от 600  Peace Трябва да ти е удобно мястото, ходи се за корекция на всеки 10 дена и то с години - ако е в другия край на града ще ги избиеш от път и чакане по светофарите  Peace

# 48
Благодаря,мислих и аз в тази насока,а с разстоянията и придвижването в София,е напълно логично. Hug

# 49
Здравейте. Следя темите, понеже предстои да сложим брекети на десетгодишната ми дъщеря. От няколко години се подготвяме психическк за това. Правили сме консултация с няколко ОД. Бяхме се спрели на д-р Димова. Според нея трябваше да изчакаме да паднат млечните кучешки горе, за да стартираме лечението. Преди месец обаче се наложи да ги извадим, тъй като постоянните са тръгнали преди да паднат млечните. Та съвсем скоро следва да започнем.
Но отново се зачудихме кой специалист да изберем? За д-р Димова почти не срещнах мнения напоследък. Има ли тук нейни пациенти и доволни ли сте?
Прочетох добри отзиви за д- р Видев , но исках да попитам всяко посещение отделно ли се заплаща? За д- р Хунджев също срещнах чудесни отзиви, затова отново пред нас стои въпросът кого да направим нашия лекар?
Моля да ме извините за дългия пост.

# 50
  • София
Здравейте, усмивки! От една седмица и аз съм с брекети. Избрах самолигиращи. Първия ден бях много щастлива, че най-накрая ги сложих. На следващия, обаче, бях много разколебана. Цялата ми горна челюст беше изтръпнала и при най-малкия допир подскачах от болка. Сега нещата са поносими, но още свиквам с чуждото тяло в устата си. А сега едно въпеосче - откривате ли следи от лепило около някой от брекетите? Аз на няколко зъба имам останки от лепило... Не е фрапиращо, но все пак...

# 51
А сега едно въпеосче - откривате ли следи от лепило около някой от брекетите?

Да, имах на няколко места.

# 52
Здравейте. Следя темите, понеже предстои да сложим брекети на десетгодишната ми дъщеря. От няколко години се подготвяме психическк за това. Правили сме консултация с няколко ОД. Бяхме се спрели на д-р Димова. Според нея трябваше да изчакаме да паднат млечните кучешки горе, за да стартираме лечението. Преди месец обаче се наложи да ги извадим, тъй като постоянните са тръгнали преди да паднат млечните. Та съвсем скоро следва да започнем.
Но отново се зачудихме кой специалист да изберем? За д-р Димова почти не срещнах мнения напоследък. Има ли тук нейни пациенти и доволни ли сте?
Прочетох добри отзиви за д- р Видев , но исках да попитам всяко посещение отделно ли се заплаща? За д- р Хунджев също срещнах чудесни отзиви, затова отново пред нас стои въпросът кого да направим нашия лекар?

Аз съм от два месеца при др. Галина Димова и до момента съм доволна от всичко. Доста скъпо ми излиза като цяло, но ако резултатите са желаните съм ок с тази цена. Мисля, че 2 месеца са малко за да я препоръчвам, но наистина показва ангажираност и коректност до момента. Имам усещането, че пътува много, защото посещенията са ми леко разредени. Единствено това имам като коментар засега.

# 53
Здравейте! С брекети съм от 5 седмици. Моля ви, кажете ми как така за месец може да има разлика? Виждам, че някои от вас пишат, че за три месеца например има голяма разлика. Ясно е, че зависи колко са ти криви зъбите, но за 1 месец при мен няма разлика, а и не съм очаквала. Обяснявам си го само по един начин - аз съм на 31 и предполагам, че ако си в детска възраст нещата се случват много по-бързо. Колко често наистина трябва да са прегледите? Аз съм на всеки месец, но виждам, че с ОД ще се виждаме по-радко. Сега ими записа час за след 6 седмици! Много ли е това? Имам доверие на ОД, но се старувам се да не ми се удължи лечението ненужно  Sad
При мен имаше разлика още на първия месец Simple Smile Единия ми зъб беше навътре-зад предните и за това време застана в редицата. Следващият месец най-кривият ми зъб се прибра наполовина. Вече на третият имам наредени зъби на горната челюст. Аз имам дълбока захапка и по думите на ОД сега челюстта трябва навън и нагоре да мине. Аз лично съм на всеки 4 седмици при него. Simple Smile Но времето при различните хора не е фактор - при едни отнема по-малко, при други  повече. Не се смущавай от това, имай вяра и най-вече голямо желание и ще ви резулати. Simple Smile

Благодаря ти за мнението, както и на другите, които отговориха. Ето, че видях първата промяна, най-кривото зъбче се премести до колегата отдясно. Сега съм по-обнадеждена.  Flutter

# 54

Аз съм от два месеца при др. Галина Димова и до момента съм доволна от всичко. Доста скъпо ми излиза като цяло, но ако резултатите са желаните съм ок с тази цена. Мисля, че 2 месеца са малко за да я препоръчвам, но наистина показва ангажираност и коректност до момента. Имам усещането, че пътува много, защото посещенията са ми леко разредени. Единствено това имам като коментар засега.

Благодаря за отговора!
А може ли да кажете каква е цената, ако е удобно, и какво включва. На нас тя ни беше казала, че посещенията ще са веднъж на месец, но това беше преди година.
Бих се радвала и на следващи коментари в хода на лечението.

# 55
  • София
Veroniqueme, аз съм пациент в Ортоестет и ще отговоря на въпросът ти за  заплащането. Поискаха ми първоначално около половината сума, като от 3300 дадох 1500. След това когато колкото имаш възможност. Не са фиксирани вноските.

# 56
  • Варна
Въпрос към тези от вас, които носят ластици - от къде мога да си купя ластици? Сега осъзнах, че няма да ми стигнат наличните до края на месеца, а кабинетът на моя ортодонт няма да работи цял месец...досега не ми се е налагало сама да си ги купувам. Моля за съвет

# 57
  • Sofia
от къде мога да си купя ластици?
Това, което търсиш се нарича "Интраорални ластици". Такива продукти могат да се открият в специализираните магазини за ортодонтия.
Потърси в някои от следните линкове:
http://dentacom.com/ortodontski-instrumenti/
http://orthostar-bg.com/index.php?option=com_virtuemart&page … p;category_id=189
http://www.mipis.com/index.php?option=com_content&view=artic … 14&Itemid=142
http://dentacom.com/forestadent-germany/
http://www.akatzarova.com/cenova-lista/gac.html
Цената варира от 2 до 10лв. Силно желателно е да избереш ластици със същия диаметър и сила (би трябвало да е показано на опаковката). Тези, които ортодонта ми е дал да ползвам са:Ormco Z-pak Moose с параметри: размер 4F (4/16") и сила: 6 Oz (extra heavy) - SECTION 8 PAGE 4 от pdf файла.
Т.е. трябва да поискаш от продавача еквивалентен по размер и сила интраорални ластици, в случай, че не предлага точно твоя бранд.

# 58
  • Варна
от къде мога да си купя ластици?
Това, което търсиш се нарича "Интраорални ластици". Такива продукти могат да се открият в специализираните магазини за ортодонтия.
Потърси в някои от следните линкове:
http://dentacom.com/ortodontski-instrumenti/
http://orthostar-bg.com/index.php?option=com_virtuemart&page … p;category_id=189
http://www.mipis.com/index.php?option=com_content&view=artic … 14&Itemid=142
http://dentacom.com/forestadent-germany/
http://www.akatzarova.com/cenova-lista/gac.html
Цената варира от 2 до 10лв. Силно желателно е да избереш ластици със същия диаметър и сила (би трябвало да е показано на опаковката). Тези, които ортодонта ми е дал да ползвам са:Ormco Z-pak Moose с параметри: размер 4F (4/16") и сила: 6 Oz (extra heavy) - SECTION 8 PAGE 4 от pdf файла.
Т.е. трябва да поискаш от продавача еквивалентен по размер и сила интраорални ластици, в случай, че не предлага точно твоя бранд.
Благодаря!  Hug

# 59
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Наминавам само да се запиша в новата тема. Вече 6 месеца съм с брекети на горната челюст, определено има разлика.

Общи условия

Активация на акаунт