Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 110 577
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Водих дъщеря ми при 2 ортодонта, единия каза, че при следващото посещение слага брекетите, нито иска снимка, нищо, само я прегледа набързо и това беше. А за този ортодонт съм чела много позитивни коментари. newsm78
Другият каза, че се налага вадене на мъдрец, защото той изкривява зъбите. Прати ти на рентгенова снимка, прегледа беше и доста по-обстоен. Цената е малко по-висока, но това не е проблем, важното е да оправим зъбките.
Въпроса ми е, задължително ли е ваденето на мъдреца? Първия ортодонт нищо не спомена за вадене, и не знам, в чуденка съм. Вие какво бихте ме посъветвали, при кой ортодонт да започнем лечението? Simple Smile

# 316
Никога не бих започнала лечение при ортодонт, който не иска снимка. А мъдрецът, ако действително бута останалите зъби, ще трябва да се извади, няма какво да го мислите, той не е функционален зъб.

# 317
Да,аз преди да сложа брекети правих няколко снимки.След това трябваше време,за да се изготвят моделите и реално след снимките,може би след една-две седмици сложих брекети.Не помня с точност.Но без снимки просто така да ги сложи?Не ми се струва сериозна работата... Thinking
Отделно за мъдреците по-добре наистина да се махнат.Аз извадих два преди да започна лечението  Peace

# 318
  • София
Здрaвейте,
днес бях нa консултaция след нaпрaвенa снимкa  и изготвен модел  нa двете челюсти.
Д-р Димитровa (Юниордент)  ми предостaви следния избор:
Двa подвижни aпaрaтa/ шини (450лв)- лечението ще трaе по-дълго
Брекети Damon (3500лв)- лечението ще е мaксимум 1год.6м.
Мaтериaлите 800лв +постaвяне 800лв нa горнaтa, a след месец още 800 зa долнaтa
И тaкa, бихте ли ме ориентирaли, посъветвaли, сaмо нa мен ли ценaтa ми се струвa твърде нaдутa и кaкво точно предстaвлявa Damon system ?  newsm78

# 319
Здрaвейте,
днес бях нa консултaция след нaпрaвенa снимкa  и изготвен модел  нa двете челюсти.
Д-р Димитровa (Юниордент)  ми предостaви следния избор:
Двa подвижни aпaрaтa/ шини (450лв)- лечението ще трaе по-дълго
Брекети Damon (3500лв)- лечението ще е мaксимум 1год.6м.
Мaтериaлите 800лв +постaвяне 800лв нa горнaтa, a след месец още 800 зa долнaтa
И тaкa, бихте ли ме ориентирaли, посъветвaли, сaмо нa мен ли ценaтa ми се струвa твърде нaдутa и кaкво точно предстaвлявa Damon system ?  newsm78

Аз съм с Damon от 4 месеца. Не е надута цената. Относно тази система, не мога да се произнеса, по коментарите в темата, разбирам, чe е от по-скъпите и е с доказано качество. Засега съм доволна, движат се зъбите... И на мен същото време ми дадоха, година и 6-8 месеца. Не съм разпитвала моя ОД специално...

# 320
  • София
И аз не смятам цената за надута. На мен ми казаха цена от 4500 за самолигиращи брекети, каквито са Деймън, но от друга, по-евтина марка. Според мен слагайте брекетите, първо че по-бързо ще стане и второ - снемаемите апаратчета не се носят толкова редовно от децата, което удължава още повече лечението.

# 321
  • София
Благодаря за отговорите!
Имате ли представа дали консултациите (доколкото разбрах през около 1м ) се плащат отделно? 3500 е окончателната сума с ритейнъри, но тази подробност пропуснах.

# 322
Някои неща се плащат, други - не; например, когато съм ходила да ми затяга лигатура, не ми е искала пари. Но посещенията влизат в крайната сума.

# 323
  • София
Благодаря, Mozzie.
Съжалявам, че отново досаждам, но още се колебая за деймън, тъй като единственият проблем е разстоянието м/у зъбите, од спомена и за завъртяни резци, но не е това което бяха преди 4-те год. носене на шина, която спрях да нося още преди 3год. За т.нар. деймън брекети чета много положителни коментари, но става въпрос за много сериозни случаи. Димитрова не ми предложи обикновени с ластичета може би работи само по тази система.

# 324
Хей, колко време след като сложихте брекети забелязахте промяна? Аз съм едва на втора седмица и постоянно си гледам зъбите, знам, че е рано, но кога горе солу започват да се случват нещата? ^_

# 325
  • София
Надя, защо не попиташ ОД за обикновени брекети? Възможно е тя да предпочита да работи с Деймън и затова да ги препоръчва първо тях, но се съмнявам да не слага и обикновени. Ясно е, че самолигиращите са по-удобни за работа, както и че дъгата по-лесно се движи в тях, но не смятам, че могат да направят нещо, което и обикновените не могат, особено в случай на леки размествания.
Щрудел, още на 2-3та седмица забелязах първите промени Simple Smile

# 326
Хей, колко време след като сложихте брекети забелязахте промяна? Аз съм едва на втора седмица и постоянно си гледам зъбите, знам, че е рано, но кога горе солу започват да се случват нещата? ^_

5-та, 6-та седмица

# 327

При мен поне след месец-два.Чакахме да се отвори място за единия кучешки зъб,защото е назад,за да започнем да го дърпаме.Бях с пружина 6 месеца...Миналият месец сложихме и там брекети и започваме да го дърпаме.Така че бавно стават нещата,то зависи и от конкретния случай де  Peace

# 328
Здравейте , някой имал ли е следният проблем:
С брекети съм от 6 месеца на 2те челюсти. Кожата точно под долната ми устна се зачерви адски много от известно време. Адски е грозно и неприятно. Някой имал ли е такъв проблем ?

# 329
  • София
Здравейте , някой имал ли е следният проблем:
С брекети съм от 6 месеца на 2те челюсти. Кожата точно под долната ми устна се зачерви адски много от известно време. Адски е грозно и неприятно. Някой имал ли е такъв проблем ?
Единственият вариант е да имаш алергия или непоносимост към някой метал, иначе не виждам логика да се случи. Аз си ходя редовно с раните по 2-3 дни след консултация, но е от вътрешната страна и е заради механично разраняване. Носех восък, но повече ме дразни, отколкото да облекчава.
Като казах восък се сетих - в ибей съм виждала едни силиконови, предполагам, нещица, които се слагат като обвивка на брекетите и дъгата. Целта е да се избегне дискомфорта в случаи като моя, но, смятам, в твоя случай също биха били полезни.
Редактирам си поста с линк към въпросните неща:
http://m.ebay.co.uk/itm/Protector-Cover-Guard-Protects-Lip-Cheek … 429437?nav=SEARCH

Общи условия

Активация на акаунт