Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 161
  • 731
  •   1
Отговори
# 495
  • Карлово
 Glossy Lips,
Май четеш избирателно.   Naughty Два поста по-горе ти отговорих на въпроса за пендулум.

# 496
Привет и от мен. Сега и аз да споделя историята си до тук - след 6месечно лутане из форумите и запознаване с видовете брекети, особености, лекари и т.н. се спрях на д-р Хунджев, който работи в София и в Пловдив. Разгледах отзивите за него и резултатуте от работата му във фейсбук страницата му. Избрах си керамични или сапфирени брекети , защото не са толкова забележими. За цени още не знам, но разбрах ,че не са космически. Запазих си час за 16.11 , ще бъде само консултация. Но като цяло зъбите ми не са толко зле..поне така си мисля  Grinning - горните ми са прави, долните са леко криви и навътре, но не са един върху друг, захапката ми е много дълбока, но никога не ми е представлявало проблем. Просто искам по-широка усмивка,защото като че ли е някак си тясна моята, нещо не ми харсва. Та някой нещо повече за д-р Хунджев може ли да ми каже? И четох доооста по темата и пак не разбрах , всеки ли с брекети  носи тези ластици , звучат плашещо  Shocked

# 497
Няма да забравя случая на една потребителка от предишните теми - с операции на челюстите и т.н., та като се сетя за нея, си казвам, че и 4 ластика ще нося, ако трябва, и ще си трая.  Laughing
Иначе не всички носят ластици, мисля, че при проблеми със захапката най-вече се налага.

# 498
благодаря за бързия отговор, сега се присетих още нещо да питам. Тъй като аз съм с дълго лице,а не желая да става още по-дълго, дали е възможно да не ми се промени формата на лицето,ами просто усмивката ми да е по-широка. Като се усмихна и отстрани от зъбите до бузите ми има разстояние и ми изглежда като дупка  Grinning пак споменавам,че не ми пречи захапката ми,дали биха ми я оставили дълбока?

# 499
Здравейте! Искам да попитам дали някой от вас знае кога се налага да се направи т.нар. ''стрипинг"? Ако моят ортодонт казва, че нямам нужда, но ''светила'' в ортодонтията, които и тук са изброени, са казали че трябва, означава ли това, че лечението ми не е адекватно?

# 500
  • София
Някой знае ли колко повече време отнема ортодонтското лечение при 40-годишни в сравнение с 13-15 годишни?

# 501
благодаря за бързия отговор, сега се присетих още нещо да питам. Тъй като аз съм с дълго лице,а не желая да става още по-дълго, дали е възможно да не ми се промени формата на лицето,ами просто усмивката ми да е по-широка. Като се усмихна и отстрани от зъбите до бузите ми има разстояние и ми изглежда като дупка  Grinning пак споменавам,че не ми пречи захапката ми,дали биха ми я оставили дълбока?

Според мен е абсолютно задължително да се лекува дълбоката захапка, ако не искаш да останеш без зъби в по-късна възраст.

# 502
Здравейте! Искам да попитам дали някой от вас знае кога се налага да се направи т.нар. ''стрипинг"? Ако моят ортодонт казва, че нямам нужда, но ''светила'' в ортодонтията, които и тук са изброени, са казали че трябва, означава ли това, че лечението ми не е адекватно?

Здравейте, стрипинг се прави когато има малък недостиг на място за правилното подреждане на зъбите в челюстта. Когато този недостиг е голям, се налага вадене на зъб/и, за да се компенсира тази разликата. Друго показание за стрипинг е несъответствие в размера на горните и долните зъби и по този начин се коригира това несъответствие, така че да се постигнат правилни контакти в края на лечението.

# 503
Някой знае ли колко повече време отнема ортодонтското лечение при 40-годишни в сравнение с 13-15 годишни?

Продължителността на лечението зависи от тежестта на проблема, а не толкова от годините. Направете консултация с колега ортодонт и ще ви ориентира колко би отнело лечението при вас.

# 504
Освен това, имайте предвид, че при 13-15 годишните може и да става по-бързо, но по-възрастните пациенти са много по-изпълнителни, което допълнително съкращава разликата във времетраенето на лечението. Така че смело напред, никога не е късно!  Wink

# 505
ок,  остава да поговоря с ортодонта и ще докладвам на 16.11 след консултацията  Hug

# 506
  • София
Аз ще бъда поне 2 години /карам 40та си год/. Но при мен, заради изтъняване на костта, трябва по-бавно да се действа. Плюс това имам достааааа неща за корекция. Дотук съм 1,8 год. и още не сме до ластиците... чакаме да се отвърти 1 зъб.

# 507
  • София
Благодаря ти, ще правя сметки, защото определено след сина ми искам и аз да сложа.

# 508
  • София
Благодаря ти, ще правя сметки, защото определено след сина ми искам и аз да сложа.

Аз изпреварих децата  Mr. Green

# 509
  • София
 Усмивчици, аз не пиша, но ви чета. Вече четири месеца съм с брекети и имам солидна промяна в зъбите. Няма го струпването, захапката придоби по-правилен овал... Сега чакам да направим място, за да вмъкнем ретинирания зъб и преминавам на ластици, защото захапката ми е хем дълбока, хем кръстосана. Не очаквам чудеса от брекетите, но каквото и да се постигне като краен резултат ще е по-добре от изходното положение. 

Общи условия

Активация на акаунт