Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 100
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
В началото е много странно, но след няколко седмици ще спре да ти прави впечатление. Много по-добре е да сложат тази подложка, отколкото да си рушиш зъбите от директния контакт резец в резец.

# 601
Благодаря ви!
Колко време седи тази подложка или там каквото е? Или то може би пак при всеки е индивидуално.

# 602
  • София
Благодаря ви!
Колко време седи тази подложка или там каквото е? Или то може би пак при всеки е индивидуално.
Аз вече пети месец съм с такива подложки на зъбите. Дори миналия път ми ги донадградиха, защото се бяха поизтрили. Необходим дискомфорт Simple Smile

# 603
Здравейте!

Искам да попитам ако има пациенти на д-р Теодора Йорданова или д-р Анка Димитрова за мнение. Също какви са цените им приблизително. Интересувам се от естетични брекети, като в момента нямам възможност да отделя повече от 4 000 лв. за лечението. Виждам, че има потребители със сапфирени брекети за по 3 000 лв., което е напълно поносимо като цена за естетични брекети, но дали специалистите са добри? Ще съм благодарна за всяко споделено мнения и за д-р Йорданова и д-р Димитрова и също за други ортодонти, които работят на добри цени.

Благодаря предварително!  bouquet

# 604
Здравейте!

Искам да попитам ако има пациенти на д-р Теодора Йорданова или д-р Анка Димитрова за мнение. Също какви са цените им приблизително. Интересувам се от естетични брекети, като в момента нямам възможност да отделя повече от 4 000 лв. за лечението. Виждам, че има потребители със сапфирени брекети за по 3 000 лв., което е напълно поносимо като цена за естетични брекети, но дали специалистите са добри? Ще съм благодарна за всяко споделено мнения и за д-р Йорданова и д-р Димитрова и също за други ортодонти, които работят на добри цени.

Аз съм пациент на д-р Димитрова, но мисля, че тя работи само със самолигиращи брекети Damon, като за лечение с метални на двете челюсти цената при мен е 3600. От миналия февруари се лекувам, нямам забележки до момента; виждам, че има пациенти, без да е претоварено.

# 605
Благодаря за отговора! Simple Smile

За изцяло метални ли е тази цена от 3600 лв., моя близка сега ги махна нейните брекети при д-р Димитрова, но горните и бяха естетични и цената, която е платила е била 3400 лв.... Също като отношение как е, обръща ли внимание? При първоначалния преглед, без вземане на отпечатък, колко се плаща, и по колко след това? Подписахте ли някакъв договор за сумите?

Последна редакция: вт, 24 ное 2015, 10:33 от mimsi9

# 606
Изцяло метални, да.
Най-добре да говориш с лекарката за цените, защото все пак зависи и от сложността на лечението. Освен това може цените на брекетите да са се повишили от момента, когато ги е сложила твоята приятелка.

# 607
Благодаря ви!
Аз вече пети месец съм с такива подложки на зъбите. Дори миналия път ми ги донадградиха, защото се бяха поизтрили. Необходим дискомфорт Simple Smile

Ох, леле  Grinning имам чувството, че с тия подложки никога няма да свикна Sad((( егати мъката  Grinning

# 608
Hug Охо, радвам се, че вече си на този етап  Laughing
Малко е странно чувството, но свалянето става доста бързо - с едни специални клещи. След това има полиране, за да се свалят остатъците от лепилото и накрая с една фина гумичка. Виж ми постовете от септември миналата година - там мисля разказвах
Ще чакам да се похвалиш с новата усмивка  bouquet
Змейковица, сетих се за теб, но не исках да те притеснявам на лични  Wink
Аз от доста време искам да ги махам (не защото ми пречат, свикнах с тях дотолкова, че все едно ги няма), но от няколко месеца вече си се усмихвам широко, нещо, което никога не съм си позволявала (ще ме разбетете) и въпреки че зъбите ми не са в перфектна линия, мисля, че това е оптималното, което може да се направи при големи зъби и малка челюст, без вадене.
Та нямам търпение да ги сваля и да видя, след полиране и тн, каква чудна усмивка ще си имам   Party
Murka, браво!   Peace

# 609
  • Варна
Имам въпрос към тези от вас, които току-що са свалили брекетите си. Каква четка, паста и вода за уста използвате?
Док ми каза само да не са избелващи първите няколко месеца след сваляне...и сега се чудя какви да взема...

# 610
Здравейте!

Здравейте,

Аз съм при д-р Теодора Йорданова.

Преди нея ходих на няколко консултации с други специалисти, но тя някак ме спечели. Млад ортодонт, при когото нямаше обичайните големи обещания, а съвсем реалистичен разговор. В крайна сметка един специалист прави план, а как се случват нещата се вижда в движение. Преди започване на лечението поиска панорамна снимка и телерентгенография на череп. Направихме и отливка. По тях ми изготви доста пълен анализ и на 03.09 сложихме горните, на 15.10 долните и сега - само напред Wink

Относно цените - аз съм с ръбцова захапка и сравнително подредени зъби. Цената, която платих е 5500. Но имайте предвид, че съм с естетични и то самолигиращи се брекети на двете челюсти. С други думи най-обикновените брекети струват 3500. Плащат се 30% в началото, а после на всяко посещение.

Ако се сетите за нещо друго, пишете.

Успех!

# 611
Изцяло метални, да.
Най-добре да говориш с лекарката за цените, защото все пак зависи и от сложността на лечението. Освен това може цените на брекетите да са се повишили от момента, когато ги е сложила твоята приятелка.

Оставам с впечатлението, че доста си проучила нещата, както и трябва разбира се. Защо се спря точно на нея, очевидно и имаш доверие? 

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 19:18 от mimsi9

# 612
Е, чак толкова много не съм проучвала, в интерес на истината - ходила съм и на други места за консултация, но понеже за моя случай ортодонтите казват едно и също, се спрях на нея - устройваха ме цената, самолигиращите брекети; самата лекарка чисто интуитивно ми вдъхна доверие, не намерих отрицателни мнения за нея в интернет и така.
Аз и преди съм писала в темата, че не се наемам да препоръчвам ортодонт, преди да ми приключи успешно лечението и да мине поне 1 година. Засега мога само да кажа, че не съм имала повод да се усъмня в компетентността ѝ.

# 613
А колко време вече е минало от началото на лечението и какво точно коригираш?

# 614
Здравейте, момичета! bye

На 23 години съм и след толкова отлагане най-накарая вече съм с брекети!
Според мен случаят ми не е кой знае какво - криви зъби и дълбока захапка. Повечето хора ми казват - нямаш нужда от брекети, на теб зъбите са ти добре. Да ама не, нали се гледам всеки ден в огледалото.
Вечер несъзнателно стискам зъби, постоянно усещам как някой от предните зъби пулсира, с всеки изминал ден стават все по-криви и чувствителни.
След направена консултация, ортодонтката ми препоръча самолигиращи брекети. Избрах метални, колкото и да ми се искаше да са керамични, но за момента не мога да си позволя повече.  Вече трети ден съм с брекети само на горната челюст, след като свикна ще поставят и на долната. Не усещам болка, а по-скоро сърбеж и напрежение.
Сложиха ми тъй наречения пръстен, наистина доста неприятно, но и с това се свиква. Проблема е, че още на втория ден се разхлаби и сега само го подбутвам с езика. Обадих се на ортодонтката, не било проблем и ми записа час за понеделник. Явно е нещо нормално, но не знам - аз ли си въобразявам или след като се разхлаби спрях да усещам напрежение, сякаш не действат брекетите  newsm78
Някой по-компетентен по темата да изкаже мнение, че ще има да ме гложди това до понеделник Grinning

ЕДИТ: Както и очаквах, не само се разклати ами си и падна.. То се е видяло, утре пак ще звъня на ОД :/

Последна редакция: ср, 25 ное 2015, 20:54 от Lexie.

Общи условия

Активация на акаунт