Брекети - къде, какви, за колко? - тема 6

• 111 072
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Следващото ми посещение при ОД май ще бъде за поставяне на ритейнъри! Кога мина това време, е, не че е кой знае колко много, но все пак имам чувството, че от години нося брекети, въпреки че са ми от февруари. Въпрос към свалилите брекетите: колко време носихте брекети и ритейнър, преди да свалят брекетите?

# 616
  • TX
Следващото ми посещение при ОД май ще бъде за поставяне на ритейнъри! Кога мина това време, е, не че е кой знае колко много, но все пак имам чувството, че от години нося брекети, въпреки че са ми от февруари. Въпрос към свалилите брекетите: колко време носихте брекети и ритейнър, преди да свалят брекетите?
явно всичко според случая се решава при мен в деня на махането постави ритейнъра и още свиквам с него

# 617
  • Варна
На мен вече ми извадиха един зъб. Предстои ми вадене на още един. Малко се притеснявам как ще се храня, докато минат една две седмици и сложим брекетите. Също ми е интересно колко време ще мине докато се запълнят дупките и спре да се усеща.
Hякой може ли да сподели личен опит по темата?
а за тези, които сега свалят - колко време ви продължи лечението? Кажете да се успокоя Simple Smile

# 618
Цитат на: mimsi9 link=topic=856183.msg32063904#msg32063904 date=1448472013IU
А колко време вече е минало от началото на лечението и какво точно коригираш?

От края на февруари съм с брекети на горната челюст, от август - и на долната. Лекувам отворена захапка заради недоразвита горна челюст.

# 619
На мен вече ми извадиха един зъб. Предстои ми вадене на още един. Малко се притеснявам как ще се храня, докато минат една две седмици и сложим брекетите. Също ми е интересно колко време ще мине докато се запълнят дупките и спре да се усеща.
Hякой може ли да сподели личен опит по темата?
а за тези, които сега свалят - колко време ви продължи лечението? Кажете да се успокоя Simple Smile

На мен ми вадиха 3 зъба наведнъж и след еидн месец ми сложиха брекетите, т.е. вече съм от една седмица с брекети  Grinning ОД каза, че лечението ще продължи от 1,5 до 2 години, силно се надявам да е година и половина  newsm78

# 620
  • София
Murka, много ли е неприятно? Сигурно пък и с двете заедно ще е още по-гадно. ОД ми каза, че ще трябва да ги понося малко заедно, преди да свалим брекетите. Според мен не е толкова според случая, колкото до навиците и практиката на ОД.
За ваденето на зъби, вадили са ми само ретиниран мъдрец с операция преди 3-4 години и се затвори, може би, за 10-на дни. Имай предвид, че това е многокоренов зъб, при теб сигурно доста по-бързо ще се затвори дупката.
А брекетите ги нося няма 10 месеца и вече говорим за сваляне. Прогнозата беше за около година. Корекцията при мен беше за дълбока захапка, както и последиците от нея и тук-там някой лек дефект в подредбата на зъбите.

# 621
  • София
Murka, много ли е неприятно? Сигурно пък и с двете заедно ще е още по-гадно. ОД ми каза, че ще трябва да ги понося малко заедно, преди да свалим брекетите. Според мен не е толкова според случая, колкото до навиците и практиката на ОД.
За ваденето на зъби, вадили са ми само ретиниран мъдрец с операция преди 3-4 години и се затвори, може би, за 10-на дни. Имай предвид, че това е многокоренов зъб, при теб сигурно доста по-бързо ще се затвори дупката.
А брекетите ги нося няма 10 месеца и вече говорим за сваляне. Прогнозата беше за около година. Корекцията при мен беше за дълбока захапка, както и последиците от нея и тук-там някой лек дефект в подредбата на зъбите.

Синът ми бе при д-р Видев и ритейнърът бе поставен в деня на свалянето на брекетите.

# 622
Здравейте някой ходил ли е при Веселина Богданова,ако може някъкво мнение като ортодонт!

# 623
  • TX
Murka, много ли е неприятно?....
не не бих го квалифицирала като  гадно, просто е ново усещане, а аз съм човек на възраст 35+ Wink и ми трябва време да свикна с новостите, малко всъщност ме притеснява, че отзадна страна както е поставен ще имам проблем с хигиената

# 624
Да попитам, носещите постоянни ритейнъри - усещате ли го като чуждо тяло в устата, по подобие на брекетите или са толкова фини, че забравяте, че са там? Много ли храна се захваща? Имали ли сте някакви проблеми с тях? И последно, получава ли се зъбен камък или кариес? Ще се радвам, ако някой сподели опит. Мислех, че със свалянето на брекетите, ще се приключи с помощтните средства в устата, но уви...  Sad

# 625
Здравейте, и на мен ми предстои слагане на брекети - имам час за консултация в кабинета на д-р Гайдарова за 27.11 и имам записан час за януари при д-р Моллова - искам да събера поне 2 мнения, относно лечението. Мен долните ми зъби са криви и на горната челюст един кучешки стърчи  Cry Cry Cry Като цяло се грижа за зъбите си, но като малка не носех апаратче /а трябваше/ и сега си нося последствията. Иначе съм изчистила зъбен камък, кариеси, полирала съм ги /т.е стоматологът ми  Wink/ и сега - следваща стъпка - брекети. Сега съм по майчинство и поне няма толкова да се притеснявам от тях, но и по принцип не ми пука - имам много познати с брекети и не намирам нищо притеснително в това  Sunglasses Ще ви пиша, ако искате да ви кажа какво е развитието при мен и мнението ми от ортодонтите...

# 626
  • Карлово
но като малка не носех апаратче /а трябваше/ и сега си нося последствията.
Не е точно така дъщеря ми носи 4 години и сега е с бреки. Оказа се неподходящо апаратче. Hug

# 627
  • Варна
[На мен ми вадиха 3 зъба наведнъж и след еидн месец ми сложиха брекетите, т.е. вече съм от една седмица с брекети  Grinning ОД каза, че лечението ще продължи от 1,5 до 2 години, силно се надявам да е година и половина  newsm78
[/quote]

оле, трудно ли ти беше с яденето. Казаха ми, че мога да ям практически всичко без супер твърди неща, но мен много ме е страх и ям само банани, крем супи и мляко.

# 628
Аз от два дни съм с брекети и долу  Confused Вчера много ме болеше,пих обезполяващо,днес е добре,още ми е некомфортно докато свикна  Simple Smile Иначе засега върви добре лечението,вече горният кучешки,който беше назад,почти се е изместил.Искам честно по-бързо да върви,за да ми маха подложките долу.Вие по колко време сте били с подложки?Аз си мисля,че е заради кучешкия зъб,но може би и той като се измести ще трябва още известно време да съм с тях....гаднично си е Laughing

# 629
[На мен ми вадиха 3 зъба наведнъж и след еидн месец ми сложиха брекетите, т.е. вече съм от една седмица с брекети  Grinning ОД каза, че лечението ще продължи от 1,5 до 2 години, силно се надявам да е година и половина  newsm78

оле, трудно ли ти беше с яденето. Казаха ми, че мога да ям практически всичко без супер твърди неща, но мен много ме е страх и ям само банани, крем супи и мляко.
[/quote]

Като ми махнаха зъбаците ли? Ами мисля, че няколко дена карах на крем супи и разни сокове, но вече след седмица почнах да си ям всичко. Честно да ти каза, сега с брекетите и с тия подложки ми е още по-трудно да ям  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт