Отговори
# 255
  • София
А сега има ли някъде снимки из нета на съвестни граждани с гайгери? Няма.

# 256
  • София (Възраждане)
И аз си мисля, че ако имаше снимка на дисплей със завишени стойности, тя вече няколко пъти щеше да обиколи света.

# 257
Не може да се убеди един човек, че опасност няма, след като той смята, че ТРЯБВА да има.

# 258
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не може да се убеди един човек, че опасност няма, след като той смята, че ТРЯБВА да има.

+1 Peace

# 259
Агенцията за ядрено регулиране и здравно министерство достатъчно компетентни ли са?

Не! ЕЖК е най-компетентната институция.  Naughty

# 260

Grinning  Grinning

# 261
  • На ръба..
Нали помните миналата година след трагедията в Аспарухово твърдяха, че във водата има СПИН....вие си избирате на кое колко да вярвате..

# 262
Нали помните миналата година след трагедията в Аспарухово твърдяха, че във водата има СПИН....вие си избирате на кое колко да вярвате..

Не съм го чула, спестила съм едно спане в мазето..

# 263
  • Другата България

+1 Peace
+121 Wink

# 264
  • Другата България
Ето съвсем пресен ъпдейт https://remap.jrc.ec.europa.eu/GammaDoseRates.aspx,  няма завишение нито в една посока, от която може да влезе митичния облак.
Някой може ли да потвърди със сигурност, че при Милен Цветков се е изказвал човек от Външно?
Струва ми се безумно нелепо да го направи за пръв път в медиите в полунощ и то в квази клюкарско шоу.

Тук казаха, че не бил човек от външно, а бил кметът на Варна, и не казал че има опасност, а казал, че няма страшно. Една леля му опонирала, но всичко приключило за 2 минути.
ooooh! жужалник!
Аз казах. bowuu И след като го изгледах лично. Първо лелката, после кметът. За не повече от 2 минути. Няма външно, няма вътрешно.
Никакво жужене не е, направо съм достоверен източник отвсякъде.

# 265
  • София (Възраждане)
А, жуженето беше по адрес на онова жужене, че при МЦ говорило било Външно, не по адрес на твоите обяснения, за които благодаря!   bouquet

# 266
Хора-разликата между двата облака-този от горящия реактор и от един горски пожар е огромна.
Облака от горски пожар е ниско над земята, не може да измине големи разстояния и радиацията се разнася бързо в малък радиус. Облака от горящ реактор е плътен, огромен, високо и с радиация в хиляди пъти над нормата.
Облака от горящата трева е с радиация два пъти над нормата. Цезий 137 е измерен с два пъти над нормата само в мястото на пожара. Два пъти е реално нищо като количество-направо незначително и не може да пристигне до Варна...Това не може да създаде проблем даже за пожарникарите, които са гасили горския пожар...

Стига с тези истерии, че ме е заболяла главата от глупости.

Като почне да гори самия реактор тогава се обадете.

# 267
Агенцията за ядрено регулиране и здравно министерство достатъчно компетентни ли са?
Не знам колко по-точно да кажат, че опасност няма.

Не мога сега да гледам клипа, но от това което четох те казват че ПРИ ТЯХ няма постъпили данни за повишаване на радиациония фон. Което за мен нищо не значи. Някой трябва да им подаде тези данни, може пък украинската страна да не си направи труда.. Rolling Eyes

Хексе, а по повод на това, което каза вчера, (че 1986 първо минал през Варна облакът и после заминал нагоре към Швеция), този клип гледала ли си?

https://www.youtube.com/watch?v=MU4_bJT8W3Y

# 268
Хора-разликата между двата облака-този от горящия реактор и от един горски пожар е огромна.
Облака от горски пожар е ниско над земята, не може да измине големи разстояния и радиацията се разнася бързо в малък радиус. Облака от горящ реактор е плътен, огромен, високо и с радиация в хиляди пъти над нормата.
Облака от горящата трева е с радиация два пъти над нормата. Цезий 137 е измерен с два пъти над нормата само в мястото на пожара. Два пъти е реално нищо като количество-направо незначително и не може да пристигне до Варна...Това не може да създаде проблем даже за пожарникарите, които са гасили горския пожар...

Нещо подобно ми се искаше някой да обясни ...
Тук пише че е 10 пъти над нормата (която за онзи район е зловеща) повишението
Radioactive element cesium-137 in the air has reached a level called “sequence above the norm” (approximately ten times the norm), the State Nuclear Regulatory Inspectorate of Ukraine (SNRI) reported on Wednesday, July 1, 2015.http://thewatchers.adorraeli.com/2015/07/02/significant-increase … res-still-raging/

# 269

Много точно казано от човек, който мисли!

Общи условия

Активация на акаунт