Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 2

  • 110 527
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
  • Мнения: 4 039
Shrekie, интересни добавки! Сос песто никога нямаше да ми дойде наум. С маслинената паста непременно ще пробвам.

# 151
  • Мнения: 2 152
Ето обещаните вариации -

Страхотни са   bouquet



E, то станА, все едно да смесиш водка с бира
Ето моето роле последното


По-страшно от водка с бира (това го пият германците като искат да се омаят), ами да добавиш вътре и вино и марти
Ролето ти изглежда многооо добре   bouquet

# 152
  • София
  • Мнения: 13 703
По-страшно от водка с бира (това го пият германците като искат да се омаят), ами да добавиш вътре и вино и марти
Ролето ти изглежда многооо добре   bouquet

Ох.. направо ме заболя главата чак... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 153
  • Мнения: 13 131
Аз взех месо и довечера го залагам, а утре ще варя шунка Simple Smile

# 154
  • Мнения: 37 263
Понеже си спамите - да, спамът не е разрешен, а вицовете си имат тема, която е в Клюкарника, не в Кулинарния форум.
За лични въпроси от типа "кой ме три и защо", пишете лс на заподряния модератор. Така или иначе съм абонирана за подобни от Бонго.
За забавянето на постовете и появата им доста по-късно - Преминаване към нови сървъри. Възможни прекъсвания на достъпа до сайта. + други бъгове от типа на неточна синхронизация например.

# 155
  • Мнения: 2 152
Бонго, Бубанка е права - давай да не й създаваме излишна работа, че сигурно е много досадно.
Предпочитам да си говорим за мезенцетата вместо за дивотии, па и наистина пишеше някъде, че се сменят сървъри и са възможни бъгове и др.п.
Да считаме, че изчерпахме темата, а?

Па и да не дрънкам много да се похваля с новото и последно за сега мезенце. Става лесно и затова го предпочетох пред шунките и др.п., че нещо тези дни в жегите нищо не ми се прави ..  Joy

кайзерованото патешко мегре



# 156
  • Мнения: 13 131
Аз направих шунка от бут, обаче се получи суха, тричава даже. Засега най-ми харесва с вратна пържола, по-мека е, по-сочна, даже повече няма да правя опити с плешка и бут, не ми допадна, а при рязане се разпада, не е "споена". Отново съм я пресолила, та и тук имам забележка, черния пипер е в повече, ама толкова повече, че налютва малко. За снимки НЕ става, затова не снимах, имала съм и по-добър резултат. Това обаче ме амбицира, като я изядем да направя само с мляно месо и даже смес с пилешко.

# 157
  • София
  • Мнения: 8 502
Бута по принцип е много сухо месо, затова той си иска шпиковане и дълго мариноване преди обработване. Месото първо се надупчва, след това се слага в марината, която да го „овлажни“ и чак тогава се обработва. Аз също не обичам да готвя бут под каквато и да е форма. Руснаците обикновено комбинират бута със сланина.

# 158
  • Мнения: 2 391
Батето, чудесно изглежда! Това на мен ми се струва по връткаво за приготвяне в жегите.   bouquet

# 159
  • Мнения: 13 131
Мерси дядо хаджия , аз също се изненадах колко сухо се получи, т.к. сложих вода, колкото си е по рецепта, но резултата не е удовлетворяващ.

# 160
  • Пловдив
  • Мнения: 735

Батето, много съблазнително изглежда, както и вкусно...започнах да преглъщам  Joy
Ама такова нещо, като патешко мегре не бях и чувала  Embarassed
От къде се взема?

# 161
  • Мнения: 2 152
Мерси дядо хаджия , аз също се изненадах колко сухо се получи, т.к. сложих вода, колкото си е по рецепта, но резултата не е удовлетворяващ.


Стигнах и аз до този извод - каквото и да се прави, става си сухо. Май е по-подходящо за сушене, а за нашата шунка трябва да се смели и то в блендера.

# 162
  • Мнения: 2 152
и в духа на това, което си говорихме за цвета, консистенцията, за трайността, вкуса и т.н., тези дни си направих труда да анализиран и проверя една по една всички добавки в един многооо вкусен колбас.
Стигнах до невероятния извод, че е 100 пъти да ми стои домашното производство леко безцветно и да не ми е трайно, отколкото да се тровя. В края на краищата залагаме на вкуса, нали?
Ако Ви е интересно, ще направя цяла публикация, само потвърдете, че Ви е интересно ...

# 163
  • София
  • Мнения: 8 502
и в духа на това, което си говорихме за цвета, консистенцията, за трайността, вкуса и т.н., тези дни си направих труда да анализиран и проверя една по една всички добавки в един многооо вкусен колбас.
Стигнах до невероятния извод, че е 100 пъти да ми стои домашното производство леко безцветно и да не ми е трайно, отколкото да се тровя. В края на краищата залагаме на вкуса, нали?
Ако Ви е интересно, ще направя цяла публикация, само потвърдете, че Ви е интересно ...


Значи за цвят смело добавяй сок от червено цвекло. Ем полезно ем практично. Не можах само да разбера защо ми предложиха да добавям и отвара от лайка.

# 164
  • Мнения: 13 131
Батето, давам глас, че ми е интересно и с удоволствие ще прочета и почерпя информация дори Peace
Аз също съм на мнение, че това че е по-сивкаво не ме притеснява особено, защото за 2 дена ще изчезва, но поне знам какво съм сложила вътре. Изядохме я - сутринта я довършихме. Изненадана бях, т.к. го бях отчела като неуспешен опит и заредих шпек, и купен бекон, за да има за закуска все пак някаква мръвка, та изненадана останах, като видях че мъжът ми направил закуската и нарязал от МОЯТА шунка и шпек, седнаха и със сина не пипнаха шпека, а шунката я изядоха, което означава, че даже и суха е оценена. Доволна съм естествено, това ме мотивира да продължавам с експериментите, докато намеря нашата рецепта с нашето месо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт