Да си поговорим за домашната шунка и шунковарите, пък и за други неща - ТЕМА 2

  • 110 494
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 12 382
дядо хаджия, мерси, че откри рецептите.   bouquet Може би ще са полезни и на някой друг.
И за оцета мерси, аз и сега си го оставих да зрее с него и се усети във вкуса, но ще пробвам и по-дълго.
За торбичките, знам много добре, че не е правилно, просто в момента нямах от тези за печене, забравих да купя, но последния път трудно извадих шунката и като се сетих, действах импулсивно. Но искам да отбележа, че махнах торбичката веднага след изваждането от водата, т.е. стояла е само 1,30 мин. в досег с шунката, та надявам се няма да се отровим много. Grinning Ще купя разбира се, но може би ми трябва и повече опит и смелост при ваденето, защото наистина торбичката не е някаква задължителна необходимост при металните, а просто улеснение.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 11:41 от Сиси ♥♥

# 301
  • Мнения: 2 152
Опссс, изпуснах Ви за малко и страхотно полезна дискусия сте заформили.
На Сиси рецептата е на първа страница;
Чешките рецепти са чудесни (ще опитам да уредя превод), благодаря за откриването им и линка. Действително Хром ги превежда, но доста дървено.
В някои от тях има и нитритна сол, което не ми допадна ..
Поставяте доста въпроси и доста отговори има и тъй като застудя, май ще почнем по-често да ги правим ...
Това за ябълковия оцет ще го пробвам ...

# 302
  • Мнения: 11
Привет на всички, не знам дали е тук мястото, но искам да кажа,че от днес има оферта за шунковар .
Ето го и линка :

 http://goldensales.bg/orion150915-11/szynkowar-stalowy-1331798.html

Дано да съм била полезна  Wink

# 303
  • Варна
  • Мнения: 4 039
Времето захладня и ние подкарахме шунковара.
Последният опит беше с 1 обезкостен джолан, страхотно се получи - не е сухо, достатъчно стегнато да се реже добре. Месото беше накълцано на дребно и пъхнато в плика за варене към шунковара. оставихме го 24 часа в хладилника да стегне и се желира, много сполучлива техника.

# 304
  • София
  • Мнения: 2 019
Опссс, изпуснах Ви за малко и страхотно полезна дискусия сте заформили.
Чешките рецепти са чудесни (ще опитам да уредя превод), благодаря за откриването им и линка. Действително Хром ги превежда, но доста дървено.

Мога да помогна с превода, но на снимките не се чете много ясно. Изпуснах ви през лятото и сега имам да наваксвам.
Сега видях линка. Кажете коя рецепта ви затруднява в превода, за да не превеждам всички подред.

Последна редакция: ср, 16 сеп 2015, 16:02 от shoshi

# 305
  • Мнения: 12 382
Привет на всички, не знам дали е тук мястото, но искам да кажа,че от днес има оферта за шунковар .
Ето го и линка :
http://goldensales.bg/orion150915-11/szynkowar-stalowy-1331798.html
Дано да съм била полезна  Wink
Моят е точно такъв! Доволна съм.

shoshi, ще е полезно, ако преведеш всички, като не е необходимо да е дословно, поне продуктите, а принципа на приготвяне е почти винаги един и същ, само ако има нещо по-специфично. Не са чак толкова много, разбира се когато имаш време.  Hug



# 306
  • Мнения: 2 152
Скоро захладнява и започваме усилено с мезенцетата

# 307
  • Мнения: 240
Моят втори опит по настояване на мъжо е телешко-свинска шунка. Малко е сухичка, както и очаквах но на втория ден беше по вкусна. Много полезна информация сте дали за по сочно шунчици и ще пробвам задължително.

# 308
  • Мнения: 2 152
wafiмного апетично си изглежда, добре се е нарязала - какво не й харесваш?

# 309
  • Мнения: 240
wafiмного апетично си изглежда, добре се е нарязала - какво не й харесваш?


Че бързо свършва  Wink

# 310
  • Мнения: 2 391
Ааа това е нерешим проблем за всички наши опити.  smile3521

# 311
  • София
  • Мнения: 8 502
Преди около час и нещо „сварих“ кренвиршите. Впрочем те май повече станаха наденички, щото са малко дебелички. Утре след като престоят през нощта в хладилника ще ви ги снимам и ще ви разкажа как съм ги направил.

# 312
  • варна
  • Мнения: 57
Здравейте, специални благодарности на Otnovo_vliubena чепубликува линка за поръчка на шунковар  bouquet.Вече е поръчан и го чакам.Междувременно правя втората си шунка в пригоден съд за това.Незнам как се пускат снимки  Rolling Eyesиначе бих ви пуснала ,,устройствотво,,.Първата беше  класическа ,а сега заложих в хладилника роле от свинско.Продължавам да ви следя за нови рецепти  bowuu  chef  chef  chef

# 313
  • варна
  • Мнения: 57
]http://prikachi.com/images.php?images/915/8363915t.jpg Споко упражнявам се ама пак не се виждаhttps://cdn.bg-mamma.com/Lx1t/b85d8abb.jpg

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 00:32 от zlatitu

# 314
  • София
  • Мнения: 8 502
Ето и моят опит за домашна наденичка, която трябваше да бъде кренвирш, ама не улучих дебелината.


Съдържание:

- кайма смес свинско и говеждо (правена е от месо, а не готова) съотношение 70:30;
- прясно мляко (поради липса на готварска сметана);
- червен и бял пипер;
- индийско орехче и
- сол

По-късно ще опиша процеса на приготвяне.

Общи условия

Активация на акаунт