Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 308
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • В полите на Пирин планина
Skayblue, поздравления smile3501  прекрасна е.

# 106
Момичета, здравейте  Hug

Имам нужда от вашата помощ. На кратко купихме къща със стара дървена и много красива врата, която някой в продължение на поне 50 години се беше опитвал да съсипе покривайки я с пластове разноцветна блажна боя. Казах тази врата я искам, ще я спася. В продължение на седмица се борих с един пистолет с горещ въздух и свалих боята. Извиках дърводелец, защото трябва да се сменят первази, панти, има малко за китосване. Човекът каза, страхотна е, ще стане Simple Smile Купи масло на Осмо, бял оцветител и изчезна Simple Smile)) отвлякоха го в чужбина да работи.
Сега аз съм с 500 мл топ ойл http://osmovarna.blogspot.com/2012/05/top-oil.html и едно съвсем малко бурканче ( предполагам бял оцветител ) и всички други дърводелци, които идваха казваха, че не са работили с масло  и ако искам те да ми я направят, щели да я лакират  #Crazy Mr. Green
Въпросите ми са :
- трябва ли да шкуря и с каква шкурка ( боята е свалена, но повърхността е грапава )?
- каква е тайната да не се пука кита?
- прочетох, че нанасяте маслото с твърда четка и след това бършете с вълнен парцал, но отнася ли се същото и за топ ойл-а, който имам?
Ще съм много благодарна за всякакви съвети и препоръки, а най- много,ако някоя от вас познава адекватен дърводелец в София, който е работил с масла...  bouquet
Довечера ще снимам въпросната прекрасна за мен врата, да ви я покажа

# 107
  • На брега
maria4r, съжалявам, че не не се обръщам към теб с отговор, а с въпрос. Blush Имаш ли някаква информация за белия оцветител? Търся продукт, който да оцветява в бяло дървото подобно на байца. Ти ли си го купувала или дърводелецът ти? Не можеш ли да се свържеш с него по скайп и да го питаш, какви точно стъпки е планирал за тази врата и какъв кит е правилно да се използва? При омасляване, повърхността прозира и един кит с различен цвят би стоял, като петно. Автомобилния кит е по-пластичен от този за дърво, но не знам дали е подходящ точно заради горепосочената причина. На щандовете с масла има и восък за запълване на пукнатини при реставрация на дърво... Успех!

# 108
И как се постига този ефект?

Декоративни ефекти, ма чак за такива кинти  Crazy
Тези примерно Осмо не са виждали, ама не са и дизайнерски:
Скрит текст:

# 109
  • Варна
maria4r, и аз се зачудих за белия оцветител, какъв е точно? Иначе да, трябва да се шкури за да е гладко, първо с по-едра шкурка, после със ситна 180-200.

SkyBlue, поздравления   bouquet  Hug
Кухнята е прекрасна, според мен няма нужда от дръжки, даже точно без дръжки пасва добре на изчистения стил на жилището.

# 110
Цитат
Бих искала да попитам някой има ли идея как се постига този страхотен ефект на дървото....
http://olx.bg/ad/dizaynerska-holna-masa-ot-masiv-na-albero-unico … y.html#5ebaed7fd5

Според мен дървото е леко обгорено, за да се постигне такъв ефект  newsm78
Вероятно е така  newsm78

Това е страхотно красиво!Много хубаво,когато дървото има богата шарка.
Благодаря за клипчето.

# 111
  • София
Благодаря момичета и NovaTema за отговорите и в двете теми!

Мен очевидно ме е страх от това, дали ще се получи както искам - плана беше бяла кошарка от ИКЕА, та за това и това искам да стане бяло, но не съм сигурна, че ще се справя с покритието - спрямо готовите в ИКЕА.

За гардероба да, от тези с извивките е. Чудя се ако го взема къде да го сложа, не ми се връзва стилово/цветово, а ако ценното в него е фурнира и аз го покрия има ли смисъл?

Детската я замисляме с бели мебели, пода ни е тъмен, евентуално стените се чудим, сега са светло жълти, което прави доста слънчева стаята, а в нея пряка слънчева светлина не влиза. Но бели мебели и жълто/кафяв гардероб...пък и не знам дали няма да сложим някакъв детски мотив по стените.

# 112
Здравейте, пак съм аз.
Чудя се какви масла ще ми трябват за два стола и десетина вратички на шкаф. Вратичките мисля, че са от бук, но за столовете не съм убедена (май чам). Идеята ми е да сваля старото покритие и да ги омасля, но се чудя кое точно масло Osmo да ползвам. Ако може да ме ориентирате малко, да знам какво да купя. Ще кача и снимки.
Скрит текст:

# 113
  • Варна
моарейн, не че съм запозната много с дървесините, но вратичките според мен са дъб а столовете от бук, но както и да е това няма голямо значение за изборът на масло Wink Аз лично съм ползвала и мога да препоръчам Декор вакса - прозрачен финиш   Peace

# 114
моарейн, не че съм запозната много с дървесините, но вратичките според мен са дъб а столовете от бук, но както и да е това няма голямо значение за изборът на масло Wink Аз лично съм ползвала и мога да препоръчам Декор вакса - прозрачен финиш   Peace

Леле, благодаря, ментолка Simple Smile Хич не съм в час значи. Ще го потърся това масло.  Peace

# 115
  • На брега
Здравейте, пак съм аз.
Чудя се какви масла ще ми трябват за два стола и десетина вратички на шкаф. Вратичките мисля, че са от бук, но за столовете не съм убедена (май чам). Идеята ми е да сваля старото покритие и да ги омасля, но се чудя кое точно масло Osmo да ползвам. Ако може да ме ориентирате малко, да знам какво да купя. Ще кача и снимки.
Скрит текст:
Ужасни са тези вратички! С абсолютно същите завъртулки се боря тези дни. Моите са на едни ниски троянски шкафове 1, 2, 3, 4, 5. А как се бърка по тези улеи за да се свали лака и как се шлайфат така, че да не се нарушат фините линии на фризовете... не ми се говори Sick! И на мен вратичките ми розовеят, като ги шлайфам и съм склонна да вярвам, че са букови. Фурнирът мисля, че е орехов.
С какво почисти твоите, защото още първата ми взе страха, а гледам и при мен има още доста? Става, да, но е много пипкаво и трудоемко.

# 116
Ау, какво ме чака... NovaTema, аз не съм ги почвала още. Чакам да си се завърнем в БГ и ги почвам. Аз разполагам само с вратичките (десетина на брой) и две по-големи, самият шкаф (те бяха два, де) не го взехме. Само вратичките, че много ми харесаха  Mr. Green Тука, където сме в момента, ги изнасят направо на улицата, като не им трябват. Аз мисля да ги оправя и да поръчаме някакъв шкаф да ни сглобят като за тях.  Crazy Викаш, играчка ме чака. Имаме и една секция, старинна пак някаква такава, тя има тук-там драскотини, и тях ще мисля как да поправям. Гледах някакви клипчета, как премахват драскотини пак с масло на Осмо...
Малеее, ходих пак да ги гледам обстойно. Баш фини улейчета имат и моите... Голям зор ще падне.

# 117
  • На брега
Нали знаеш, че ако са байцвани, ако няма пак да ги потъмняваш, трябва да премахнеш напълно И байца (освен големия зор с лака Mr. Green). Ако не го отстраниш напълно от гладките повърхности ще стои на тъмни петна при омасляване с прозрачно масло, а по тези малките улейчета и в ъглите на фризовете остават разни точици и чертички, които просто не знам как да почистя!
Мислите ли, че е добър вариант, ако потъмня леко в дълбочина релефа на самите улеи? Вдлъбнатите части само да са леко по-тъмни? Не контрастно, просто, като светлосянка.

# 118
Идвам да се похваля, че си боядисах най-после кухнята в бяло. Преди беше такава
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.33112256.big
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.35802021.big
сега
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.35802007.big
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.35801990.big
Още снимки има в албума, на който му се гледа.
Долу горе съм доволна, има недостатъци, които може би само аз си забелязвам. Още не съм направила острова, защото се чудя дали да не го направя сив, все ми се струва, че бялото лесно се цапа.
искам да сложа дръжки на вратите, макар, че са направени да се отварят и така. Но там където например чекмеджетата са само за фасон(под мивката и котлоните), слагат ли се дръжки, а ако не, няма ли да стои незавършено?
Боядисах и шкафовете в двете бани, но в черно, защото там плотовете са бели...изобщо като се хванах, то спиране няма Wink
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.35802012.big
http://skyler.snimka.bg/hobby/dom.816670.35802106.big
           Може ли да надникна и аз?

# 119
  • В градината...
Отдавна не бях влизала в темата и сега сън няма да спя - разпали ми се любопитството за SkyBlue  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт