Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 318
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, преди време бях видяла дървен стол и маса, на които на плоските части имаше нещо като апликация от вестник. Много ми хареса и искам да си направя същото, но нямам идея как. Как става?

# 121
  • гр. София
моарейн, NovaTema, ще чакам да споделите как сте се справили с извивките. Аз имам една такава маса, която и се иска да префасонирам.  Peace

# 122
  • На брега
моарейн, NovaTema, ще чакам да споделите как сте се справили с извивките. Аз имам една такава маса, която и се иска да префасонирам.  Peace
Трудно! Laughing Ако се справя напълно ще пиша. Още човъркам, стържа и се мъча. Всичко за което се сетих вкарах в употреба - и парченца стъкълца, и шкурки сгъвам да бъркам по ръбчетата, и гъвкавите ми пилички за нокти са а пангара  Sick. Намерих от познат и домашен кид за реставрации с различни по форма борчета, четки и шкурки, но е някакъв фалшив и не държи обороти. Педикюр не може да се направи с него - какво остава за шлайф на дърво. Оцветяването от байца в дълбоките дупки и цепнатини ме мъчи много. Има едни накрайници с гъвкава връзка, които се монтират на бормашина. Обяснявам бандитската, защото ми избяга името Crazy. Някой от майсторите тук ще се сети. Самият накрайник е с формата на писалка и е удобен за фина работа. Около 80 лв и отделно се закупуват отделните камъчета за шлайфане. Ако някой от близките ти има такова или можеш да си го предвидиш, като разход... Аз вече ги мразя тези шкафове и за това обмислям да остава потъмняване в дълбоката част на релефа.
Някой работил ли е с бяло Осмо твърда вакса? На описанието пише, че ефекта бил, като варосано... Как да разбирам това? За полу-прозрачното бяло Осмо много често се пита тук. Ще се радвам, ако ме насочите към линкове със снимки или да споделите дали е възможно (и от къде) да си поръчам мостри на маслата за да пробвам. Ще ми трябват (не само бяло) и за друга дървения и ми се иска да ги видя наживо.

# 123
  • Бургас
Момичета, преди време бях видяла дървен стол и маса, на които на плоските части имаше нещо като апликация от вестник. Много ми хареса и искам да си направя същото, но нямам идея как. Как става?

Залепваш вестника със С200 и лакираш, основата се шкури

# 124
  • В сърцето на любимия човек
По-рано някой пита за детска кухня, направена от масички от Икеа.
В новия им каталог има дървена детска кухня (на страница 27)
http://onlinecatalog.ikea-usa.com/US/en/IKEA_Catalog/?page_no=1& … v=56&vv=16.00
Вярно цената не е малка, но пък според мен е много хубава.
Доколкото разбрах от темата за Икеа, новият каталог на български ще излезе съвсем скоро.

# 125
С прозрачен лак за дърво, нали? Извинявай, че питам така тъпо. Колко време се чака между отделните ръце?

# 126
  • Бургас
С прозрачен лак за дърво, нали? Извинявай, че питам така тъпо. Колко време се чака между отделните ръце?

Използвай лак на водна основа минаваш 2-3 ръце през час /той съхне бързо/ Ако използваш лак за дърво или яхтен лак, той след време пожълтява. А този на водна основа си остава прозрачен

# 127
  • Бургас
Момичета, купихме си апартамент, в който се намира това "нещо"
http://prikachi.com/images/851/8280851L.jpg
Чудя се какво да го правя. Никога не съм преправяла мебели и не знам какво да го правя. Най-вероятно ще отиде на боклука, така че ако някой го иска, го подарявам.

# 128
  • България-Варна
Тедка иска парола за да се видят снимките ти.

# 129
Тедка иска парола за да се видят снимките ти.

При мен не иска newsm78, пробвай в скрития текст, трябва да се вижда:

Скрит текст:

# 130
  • София
miss july, честит дом! Много щастие и любов да има в него!

Тези мебели са с дебел гланцов слой и свалянето му е трудоемко. Иначе отдолу излиза хубава шарка и ако го разделиш на две или три части, може да стане интересно.

# 131
  • Бургас
miss july, честит дом! Много щастие и любов да има в него!

Тези мебели са с дебел гланцов слой и свалянето му е трудоемко. Иначе отдолу излиза хубава шарка и ако го разделиш на две или три части, може да стане интересно.
Благодаря  Simple Smile
Предполагам има различни начини, но нямам времето и най-вече уменията да направя каквото и да е било с този шкаф. Е тъй като тук сте факири на преобразяването на мебели реших да попитам дали някой иска да му направи пълна промяна. Иначе отива на боклука.

# 132
Вдъхновена от вас, започнах да си трупам старини за ремонт.
Началото - нещо много просто, по нататък ще видим дали всичко натрупано ще бъде преобразено.
http://prikachi.com/images/913/8288913r.jpg

# 133
  • Пловдив
Страхотно ! Давай смело следващо начинание !

# 134
Вдъхновена от вас, започнах да си трупам старини за ремонт.
Началото - нещо много просто, по нататък ще видим дали всичко натрупано ще бъде преобразено.
http://prikachi.com/images/913/8288913r.jpg
          Страхотно си се справила! Вчера седях на такъв стол, който ми напомни мили спомени от детството Simple Smile - море, палатка... еееех!

Общи условия

Активация на акаунт