Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 343
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
На всички които се включиха за моите масички, благодаря   bouquet, насоките ви са ми много полезни, но поради непредвидени обстоятелства реновирането се отлага за м.септември. Когато ги направя, ще ги покажа как са станали.

# 166
Момичета, с какво да махна двойнолепящи ленти по вратата на детската стая? Със залепен по тях метър - от ония, дето са като гъби. Искам да я боядисам, а не се маха. Опитах с Меглио, разредител, олио...

# 167
Момичета, моля за малко помощ с риск да досадя с въпроси задавани 34879654 пъти...
Ще боядисвам кухнята, плоскостите са пдч с нещо, като пластмасово покритие (поне на мен така ми изглежда). Самото покритие имитира дърво и има леки вдлънатинки имитиращи фладера на дървото. Ще изчистя с обезмаслител хубаво шкафовете, ще ги мина леко със шкурка и после ще боядисам. Тук и е въпросът - с каква боя? Алкидна, акрилна или някаква друга? Доста ги бъркам  Embarassed С валяче ли е най-удачно да се боядисва или четка?

Другият ми въпрос е за столовете (дървени) - тях ги изшкурих, минах с бороконтакт и боядисах преди две години. Но вече са се поочукали и искам пак да ги боядисам. Процедурата леко шкурене на неравностите и ново боядисване ок ли е? Боя за дърво на водна основа беше, не помня точно, но предполагам, че просто трябва да пише че е за дърво  Blush  Миналия път боята така и не се втвърди напълно (предполагам че затова толкова лесно се очукаха... + две деца...), каква ми е била грешката според вас? Може ли да е било от бороконтакта, ако е бил повече от нужното?

Благодаря много!  bouquet

# 168
  • София
Момичета, с какво да махна двойнолепящи ленти по вратата на детската стая? Със залепен по тях метър - от ония, дето са като гъби. Искам да я боядисам, а не се маха. Опитах с Меглио, разредител, олио...
Опитай с прах за пране.

Алегрина, може би не си чакала достатъчно между нанасянето на слоевете, а може и боята да си е била калпава.

# 169
  • София
Относно пдч плоскостите преди няколко години (може би 6) боядисах кухненските шкафове с емайл лак или блажна боя. Не помня точно. Ако е било първото съм го избрала, заради по-ярко беля цвят.  В Бриколаж ми препоръчаха преди това да мина шкафовете с някаква основа, за да се задържи боята. Не помня названието. Станаха много неяснотите, но въпросът е че преди това съм ги обработвала с нещо. А компетентен съвет получих в магазина. Така, че ви съветвам и вие да постъпите така. А за боядисването използвах дунапренов валяк. Не са мръднали като боя , а и лесно се почистват.

# 170
Ами ето, че не си получила компетентен съвет в магазина!

Не се боядисват мебели с дунапрен, боядисват се с велурено валяче!

Четете малко хора, преди да пишете!

# 171
  • София
Може.
Не знам какво точно имате против дунапрененото, но аз нямах проблем.

# 172
Дайте снимки  Hug

# 173
  • Бургас
Лас вегас лепилото със спирт се маха или има един продукт Портокал се казва но е скъп, можеш да попиташ в рекламна агенция къде е продава./от къде си/
С дунапрнов аляк не се боядисва, остава балончета.
Алергина положи бороконтакт прди боядисването, използвай боя на водна основа / не е само за дърво/

# 174
Мале как съм  изтървала   няколко преправяния smile3518, Това с ютията още довечера ще го пробвам на един прастар диван.
и една трансформация в черно от нета

Последна редакция: пт, 21 авг 2015, 12:41 от Glamur

# 175
точно сега такива подобни шкафове имам за преправяне в коридора и мислех да ги правя бели, но сега се колебая, тия черните изглеждат много добре.
Препоръчайте моля от къде е най-изгодно да взема дръжки за шкафовете, за София.

# 176
  • София
Здравейте,

Имам нужда от съвет относно омаслен паркет. Вчера започнах да преправям едни драскотини по омасления ми паркет, но нещо не ми се получават нещата. Паркета е оцветен в цвят абанос. Изшкурих драскотината, почистих и намазах пак с цвят абанос, но не мога да докарам същия цвят, на места става по-тъмно, на места по-светло. Имате ли идея как мога да го коригирам?

# 177
Аз ги махнах с лакочистител. Казаха ми, че може и с одеколон или с дезодорант без пудра. Пробвай и виж кое ще ти помогне.

# 178
      Аква, на твоя въпрос за петната от чаши - странен, но действащ съвет - махат се с орехови ядки, които режеш и триеш, маслото на ореха изглажда цвета, ако няма лак, разбира се. Правила съм го на соц. секции и действа.

# 179
  • Пловдив
Прекрасна тема майсторки,
аз имам няколко питанки.В една от стаите имам балатум доста стар,но запазен цветът му е отвратително зелен.Ако се опитам да го махна ще е доста трудно здраво залепен е и няма никакви следи от употреба,защото в стаята не е живяно (сега стаята ще се използва за детска).Има ли някакъв начин да го боядисам в друг цвят или да го освежа?
На стената в стаята имам тапети които са релефни ,но гумирани отдолу са като тапети а на релефните части са като гумени.Родителите ми казват че са миещи не искам да ги мия искам да ги боядисам.Боядисвала съм и преди релефни тапети и е ставало хубаво ,но с тези гумени части не знам как ще стане.Давайте смело идеи ще съм безкрайно благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт