Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 970
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • В полите на Пирин планина
Елинор, една идея от мен за масата и столовете Peace

Скрит текст:

# 376
  • София
А ако я направиш с падащи плотове на панти отстрани? Като тази на Икеа.

http://www.ikea.bg/dining-room/Dining-Tables/Extendable-tables/9230/10361/

# 377
Или направо постави едно правоъгълно стъкло отгоре ѝ, като го закрепиш неподвижно и стабилно. Можеш да добавиш и други елементи - напр. крачета за стъклото и пр.

# 378
  • В сърцето на любимия човек
Краката може би ще да се удължат, ако се дадат на струг леко да се оформят в долния край и после към тях се прибавят струговани крачета като тези, но по размер на съществуващите крака:
Скрит текст:

# 379
  Златни сте  Hug Доста е дебел плота на масата - да кажем тройно над съвременните плотове. Икейската е чудна наистина, фукционална е.
Танче, има голяма вероятност да изглежда точно така, ако след свалянето на боята не се покаже читав цвят дърво, макар ще го пробвам да натамъня с масло осмо. Освен с внаждане на стъкло може да е друго - пак парче дърво. Кухнята ще ми бъде изцяло бяла само с имитация на дървесен плот, та нещата биха се напаснали.  Крачетата са с форма на винкел - Г - образни. То е ясно, че за вдигане на височината трябва да са същата форма, но се чудя как ще замаскирам мястото. Освен по една шина да им сложа и да го броя на обръщане на дефекта в ефект. Simple Smile
На Икеа любимата ми маса е тази
Daisy^Slava, вероятността горницата да масата да е сменена с дебело парче синкаво стъкло вместо оригиналния, квадратен плот никак не е малка.
Наистина чудесни съвети, благодаря. След два месеца като ги взема преди събарянето и почна етапите - ще ви "тормозя" със снимков материал на етап.  Mr. Green

# 380
Или направо постави едно правоъгълно стъкло отгоре ѝ, като го закрепиш неподвижно и стабилно. Можеш да добавиш и други елементи - напр. крачета за стъклото и пр.
        +1
          Хрумва ми да я почистиш от боята /или да запазиш белия цвят/, а за увеличаване на височината да сложиш върху плота й крачета /дистанционери май ги наричаха/ и отгоре правоъгълно стъкло. Стъклото може да е матирано изцяло или на фигури, за да се вижда отдолу оригиналната маса; може и да е цветно...
          Прекрасно е, че си ги запазваш тези мебели, Елинор 777. Излъчват топлина, нали?  Hug

# 381
Цитат
Прекрасно е, че си ги запазваш тези мебели, Елинор 777. Излъчват топлина, нали?  Hug
Невероятно прекрасно е, за мен освен простотата и здравината основното ми е да запазя нещо, докосвано от десетки мои, обични хора. И страшно хубава идея за повдигане на плота, а не удължаване на крачетата.

# 382
       Ще чакаме снимки! Simple Smile

# 383
  • София
И аз да се включа по въпроса на Елинор 777 за масата и столовете - идеята с крачета поставени на дървения плот и върху тях правоъгълно стъкло лично на мен най-много ми допада, но си мисля, че при рязането на оригиналните крачета е паднала и височината на основната конструкция.Не мога добре да преценя от снимката, но може като се седне на столовете и краката да да опират в гредичките на масата и да не удобно.Не знам дали го обясних добре Simple Smile

Последна редакция: чт, 08 окт 2015, 23:07 от Etna

# 384
  • България
Идеята на Daisy^Slava много ми допада.
Но ако не се получи, най-лесното е с колелца.
Ние така си повдигнахме масата с 4см. Има и по-големи колелца, които ще повдигнат и с повече.
А и така лесно си местим масата насам-натам.
Прилагам и снимка, щракнах набързо с телефона, затова и качеството не е мн. добро, но се виждат колелцата.

Скрит текст:

# 385
  • На брега
Елинор 777, масите и столовете за бистро и кафенета са по-ниски от трапезните. Аз от такава разпродажба се сдобих с едни ниски столове, чието удължаване на крака и промяна на седалките би струвало, колкото да купя нови...
Ако промяната на масата е прекалено сложна или невъзможна, обмисли варианта да я използваш непроменена на терасата или в градината с подходящи по размер столове. Би се получило чудно лятно кътче за питие, кафе или релакс с тази квадратна масичка.

# 386
  • София
Eй, голямо предизвикателство е това да порасне масата. Да се включа и аз с три идеи.

Удължаваш краката с еднакви по сечение трупчета и декорираш снадката, за да не стои като лепнато. Мисля, че някакъв метален обков ще свърши работа. Плота разширяваш с рамка. Старите части си остават бели, а новите - тъмно дърво.

Скъсяваш още краката, декорираш малката масичка и я слагаш под голяма със стъклен плот.

В средата на плота слагаш едно декоративно краче и отгоре по-голям плот.

А и това може да се ползва, но трябва да повдигнеш горната маса.

# 387
  • На брега
Пропуснах да кажа, че вратата, която се вижда зад масата на снимката е жестока! Има много хубави идеи за мебели от такива стари врати и бих си я запазила.

# 388
  • България, София
vimares, след като почистиш, ако не избереш да омасляваш с нашумялото тук осмо, ще повторя простата рецепта на моя съседка на осемдесет години - равни части оцет и зехтин, разбъркваш и триеш дървените части с гъбка/парцалче. Това храни дървото и го почиства /но не основно, а го поддържа/.
Благодаря, ще пробвам. Явно трябва да прочета и за осмо-то...  Simple Smile

# 389
И аз да се включа по въпроса на Елинор 777 за масата и столовете - идеята с крачета поставени на дървения плот и върху тях правоъгълно стъкло лично на мен най-много ми допада, но си мисля, че при рязането на оригиналните крачета е паднала и височината на основната конструкция.Не мога добре да преценя от снимката, но може като се седне на столовете и краката да да опират в гредичките на масата и да не удобно.Не знам дали го обясних добре Simple Smile
            Разбрах те. Simple Smile Обаче идеята е стъклото-плот да е с по-голям размер /и правоъгълно, с цел удължаване/ от настоящата маса. 

Идеите на Спунк също ми харесват!

Общи условия

Активация на акаунт