Да преправим старите мебели с любов - тема 29

• 152 910
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
    Момичета, на всички болни от клошарска епидемия да дам една идея - на ул. Цар Асен /първа успоредна на "Витошка" по посока 5-те кюшета/, на номер 69 или 71 ще да е, между бул. "Патриарх Евтимий" и "Ген.Скобелев" има двор, вдаден навътре, с много очукана къща . Има телена ограда, но отворена, без врата.Точно до телената мрежа в двора са нахвърляни поне 4-5 двойки фотьойли. Едната двойка особено ми хареса - избеляло бордо, с дървени подлакътници с извивка, истинско ретро. Ако бях шофьор, щях да си ги примъкна до мазето /нищо, че е пълно и сме завзели и общото помещение/, но никой у дома няма вече да ми съдейства.
    Та докато не е заваляло, минете да ги видите, ако ви интересува.

# 481
  • В градината...
perunika, не е ли неудобно да отваряш прозорците? Дори да набереш щората до горе, част от нея застъпва прозореца. Ако щората е вдигната до средата, можеш ли да отвориш вертикално крилото?
Да, неудобно е, но не ми се дупчи дограмата - първо и второ - стаите са ни ниски и исках щорите да започват по-от високо, за да създават илюзия за височина, а и  корнизите си ги праихме така, да са с 2 тръби.
Вертикално, искаш да кажеш да е отворена само горната част? Да, може.

# 482
Не е баш по темата,но пак е за клуб "направи си сам" Simple Smile - ще се опитам да направя римски щори, но според повечето материали по темата в интернет ще имам нужда от тънки дървени пръчици. Идеи от къде да намеря такива или с какво да ги заместя?  newsm78

аз ползвах готови евтини щори за механизми и пръчки, защото изчислих, че ще ми излезе евтино около 12-15 лв механизъм и пръчки от фибростъкло. Моите са закрепени на дограмата , но нямаше как да се монтират над прозореца заради един трегер.
Щорите на Перуника са много добри. Скоро ще реализирам подобна идея на подходящ прозорец.

По късно днес ще снимам и ще покажа.
Скрит текст:
Ползвах механизми от тукhttp://www.solis-bg.com/index.php?option=com_content&task=vi … 112&Itemid=52 Някъде по средата на страницата има римски щори,
По-голям размер лесно се изрязва с ножовка до по-малък.

# 483
Сайт с идеи за мебели от палети : http://www.1001pallets.com/home/. Grinning

# 484
това са ми римските щорички - Направи си сам
Скрит текст:

# 485
  • В градината...
Чудни са  Peace Peace

# 486
Браво, грозда! Grinning

# 487
благодаря момичета!

# 488
  • гр. София
Здравейте момичета!
Трябва ми съвет относно лакиране на дюшаме. Площта е голяма, но е вила и не е нужно да е супер идеално. Какви лакове/масла сте ползвали и сте доволни? Ако е лак трябва да е мат, цвета ще е тъмно кафяво, тъй като се стараем да е що годе битово. Но моля да ме насочите към марка.  Praynig

# 489
  • София
Здравейте момичета!
Трябва ми съвет относно лакиране на дюшаме. Площта е голяма, но е вила и не е нужно да е супер идеално. Какви лакове/масла сте ползвали и сте доволни? Ако е лак трябва да е мат, цвета ще е тъмно кафяво, тъй като се стараем да е що годе битово. Но моля да ме насочите към марка.  Praynig

Привет.
ако ще слагате лак, аз не те съветвам да е мат, а сатен. Придава някак чистота и свежест на дървото без да блести като гланца.
Аз направих грешката да сложа мат на паркета (марка Садолин). От най-малкото придърпване на стол се дере и стои много грозно. В последствие циклихме и дървени стълби, които лакирахме със сатен. Разликата е огромна и най важното е, че е изключително устойчив на механични натоварвания. Марката, която използва фирмата беше испанска - Дева. Ако сте решили да действате сами, без фирма, си изберете паркетен лак на водна основа, за да не ви мирише. Проверете за предварително тониран паркетен лак, щом искате да е по-тъмно. Професионалист би го направил с байц и после с лак.
Ако помещението се използва доста и се влиза с обувки вътре, моят съвет е да не ползвате масло.
Наш приятел си намасли дюшемето на вилата с безцветно Осмо  - ами като мине някое дете с мръсни чорапи само и остават тъмни следи като зацапано. Може да зависи и от материала - неговото е иглолистна дървесина. Но предвид, че става дума за вила и се предполага, че наоколо има пръст, кал при лошо време и т.н., по-добре го обмислете.
Успех!

# 490
   Ние лакирахме с лака на водна основа за паркет на Оргахим. Майсторът каза, че като качество не отстъпва на вносните, а е по-евтин, засега сме доволни. Особено пък за вила ще е добро решение. Потъмняването може да става предварително с байц, вече е казано по-горе.

# 491
Здравейте момичета!И аз на опашката за помощ.Чета,чета , обърках се и не знам какво да ги правя.
Кухнята си я харесвам,старичка е ,но искам да се освежи.Мисля ,че е чам байцван и отгоре лак.Ако я боядисам в бяло ще грейне, но нямам нерви и време за толкова работа.С какво да я намажа ,изшкуря и т.н?
Масичката ми е фурнир и е отчекнат ,както се вижда на снимката- нея какво да я правя?
Ами този шкаф , където ми е телевизора?Него мога да го боядисам в слонова кост или и него да го оставя такъв цвят и само да го освежа?
Ако на някой му се занимава да помага, приемам съвети всякакви.
Ето и линк към снимките:
http://tblagoeva.snimka.bg/other/123.885340

# 492
  • Бургас
ТБлагоева, за кухнята на мен лично ми харесва така, можеш да освежиш с безцветен лак, ако искаш бяла трябва да изшуриш до дърво и да боядисаш. Масичката можеш да китосаш дупката /цвета да не е бял, а цвят чам/ откогер ще шкуриш да стане релефно малко, бороконтакт и лак на водна основа. Шкафа дето е телевизора шкуриш до дърво и боядисваш или само безцветен лак

# 493
Като чуя шкурене до дърво и настръхвам.Ще почистя кухнята и шкафа и  само ще ги освежа.
Какво да използвам лак или масло?

# 494
  • В градината...
И на мен ми харесват шкафчетата, излъчват топлина. Защо пък все да е бяло  Thinking За освежаване аз бих се насочила на друго място: смяна на гърба и плота, с нещо по-светло
голям избор има http://salex.bg/category/%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0 … t_manufacturer=17
 а за контраст бих лакирала с тъмен лак /орех/ шкафчетата. Може и дръжките да се сменят. Имам едни любими, стоят като старо сребро/бронз
Скрит текст:
Ако си чела темата, ще знаеш, че няма как да сложиш масло върху лак.

Общи условия

Активация на акаунт