Анонимен - ползвате ли тази функция?

• 21 721
  • 437
  •   1
Отговори
# 105
От хиляди кладенци вода може да извадите, ваша воля. Ето, аз ви казвам, че тези, които сте против, сте много ограничени.  Hug

В случая аз не съм против. Дори доскоро не знаех за тази опция, но една много уважавана от мен потребителка публикува мнението си като анонимен и на лични ми обясни причината за това. Имаше основание и напълно приех избора ѝ. Ааа, сигурно съм и ограничена, поне по определени теми, безусловно, няма как да споря.

# 106
  • Телиш/Плевен
Функцията е със свободен достъп, което значи, че всеки може да я ползва по своя преценка, стига да не нарушава правилата на форума. Мен никой не ме дразни и не ми е досаден, като пише анонимно. Като вляза в някоя тема, чета всички постове, никога не прескачам, защото може да пропусна нещо и после, пишейки моя пост, да повторя някого. Ползвала съм функцията няколко пъти, както казах вече и е било за да избегна излишни обяснения и спорове. Не във всяка тема ми се водят дискусии, понякога просто пиша каквото мисля (винаги се аргументирам) и не ми се иска да се обяснявам на някого защо мисля точно така. Обикновено това е потребител, който е на противоположното мнение и се опитва да убеди и мен, че греша, а аз по никакъв начин не твърдя, че трябва всички да са съгласни с мен. Като пиша с ника си, често се налагат такива обяснения (вариантът да подминавам постовете при мен не съществува, защото не ми е приятно някой да си мисли, че се правя на ударена и нарочно не отговарям). Но да, не ми е приятно и да ме питат "ама защо мислиш, че е черно, като то е бяло" и се радвам, че мога да си го спестя в голяма част от случаите.

# 107
  • На топло
Отговорих, лично за себе си, че нямам витална нужда от тази функция.
Ако другите я използват с мярка и такт, не ми пречи да съществува.

# 108
Може да сме ограничени, но виждам, че и функцията се ползва ограничено. Дали и в един процент се използва за случаите описани от Касита?
Например какво налагаше вчера питането на кое място е Григор в ранлистата като анонимен?

# 109
  • София
От хиляди кладенци вода може да извадите, ваша воля. Ето, аз ви казвам, че тези, които сте против, сте много ограничени.  Hug
Гледам нищо не ти се е случи,казвайки го с името си! Peace Значи може! Ако анонимен наръси купища глупости и обиди, няма ли да му баннат профила и от много акъл, да си го загуби?

# 110
  • София
По моята логика на три места съм споделила по десет разумни причини да попиташ като анонимен и нито една не включва ебане, каквото се привижда на куп иначе трезвомислещи и много ербап съфорумки, нито пък само болести.

Ако хората бяха разумни, нямаше да има такава опция и нямаше да се използва за гадни неща, които като цяло са морално неприемливи. Колкото за болести и тяхната диагностика и лечение, пита се лекар, а не потребителите във форума. А както писах, за изповед си има приятели, свещеници и терапевти. Потребителите в един форум могат колкото и да помогнат, толкова и да забият човека към по-зле.

# 111
Не съм я ползвала и не съм и против, ако някой иска да сподели нещо лично, а не иска да го свързват с другите му мнения.
Не го разбирам когато се използва, за да се изкаже лично мнение относно някой потребител.  Rolling Eyes

# 112
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
...
Например какво налагаше вчера питането на кое място е Григор в ранлистата като анонимен?
Може да е съфорумка, която не иска да се разбира, че има спортни пристрастия. Wink

# 113
  • Другата България

Eдва ли всички ще са единодушни, но аз съм ЗА запазването на опцията "анонимен". По отношение на хронологията - не разбирам с какво заключването й ще попречи на някой  да ми ходи по петите, ако това му е основно занимание. Най-много да забави временно ровещия докато открие нужния му "компромат".
Скрит текст:
Смешното е, че веднага в ума ми изниква конкретна потребителка  Laughing Даже си я представих как рие още по-настървено! Направо ще й се стъжни животеца!

Laughing smile3521  Именно и заради такива аз одобрявам тази опция, защото това шизофренно занимание основно или не е в състояние да предизвика бъг във всяка една тема, независимо от нейната насоченост. Да си стои, а вече използването ѝ да е по лично усмотрение.
От хиляди кладенци вода може да извадите, ваша воля. Ето, аз ви казвам, че тези, които сте против, сте много ограничени.  Hug
Гледам нищо не ти се е случи,казвайки го с името си! Peace Значи може! Ако анонимен наръси купища глупости и обиди, няма ли да му баннат профила и от много акъл, да си го загуби?
Да го банват, това теб или мен какво би следвало да ни засяга? Ако аз реша да ръся нещо за бан обаче, ще го ръся с ника си, защо ми е да е анонимно?

# 114
  • София
Защо забихте само в тема е**** и т.н. Нека се използва в здравния, СО и т.н., но в крайна сметка настана рай за хора, които лъжат или са градили някакъв лъжлив имидж (смешно за форум, но факт) тук.

И все пак не виждам странно да споделиш за течение и т.н., то по хората ходи, но явно всеки разбира нещата различно.

Истината е, че модераторите виждат кой стои зад "анонимен" и само по тази причина не виждам смисъл да я използвам. "Анонимен" значи, че никой няма да ме разпознае, а не, че няма да ме разпознаят повечето.

За да не се увеличават анонимните, просто дайте възможност за заключване на хронологията и оставете функцията анонимен.

# 115
  • На топло
...
Може да е съфорумка, която не иска да се разбира, че има спортни пристрастия. Wink
Като не иска, да използва Гугъл !

# 116
  • Другата България

Истината е, че модераторите виждат кой стои зад "анонимен" и само по тази причина не виждам смисъл да я използвам. "Анонимен" значи, че никой няма да ме разпознае, а не, че няма да ме разпознаят повечето.

И според теб модераторите ще разгласят коя си , след като си попитала откъде да си купиш най-евтиното парфюмче или кило картофи? Или самия факт, че дори един човек ще знае кой стои зад анонимното питане те притеснява? Щото съотношението мод/потребител е очеизвадно  и мен лично не би ме притеснило.

# 117
  • Стара Загора
Не ,не я използвам тази функция .

# 118
  • София

И според теб модераторите ще разгласят коя си , след като си попитала откъде да си купиш най-евтиното парфюмче или кило картофи? Или самия факт, че дори един човек ще знае кой стои зад анонимното питане те притеснява? Щото съотношението мод/потребител е очеизвадно  и мен лично не би ме притеснило.

За мен "анонимен" значи наистина "анонимен", затова не я използвам функцията. Не познавам модераторите, затова не мога да кажа нищо за тях. И в живота е така. Нещо остава тайна, когато си го знаеш само ти, ако го знаят 2-ма човека, вече не е тайна.  Peace Приеми го като лично убеждение, нямам намерение да влизам в спорове и дискусии.

# 119
  • Другата България
Че аз точно това те питах - за личното ти убеждение, и те разбрах.
Не съм и мислила да влизам в дискусия, поне не на тази тема.
Всеки си има разбирания. Peace

Общи условия

Активация на акаунт