КРУИЗИ /тема 6/

• 81 652
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!
Нова съм в групата, а и в БГ МАМА и не съм участвала досега в дискусии и форуми. Предстои ни круиз през м. март 2016 и затова търся информация за допълнителните екскурзии. Как могат да се организират самостоятелно и при кои е възможна да се вземе превоз от порта и да се разгледа максималното.

Това е програмата по дни и пристанища. Моля ако някой е ходил на този круиз да сподели информация и впечатления.
Ден    Пристанище                                              Престой
26.03   Фор дьо Франс (о-в Мартиника)   -   23:00
27.03   Поант-а-Питр (Гваделупа)             08:00   21:00
28.03   Филипсбърг (о-в Сен Мартен)   12:00   23:00
29.03   Роуд Таун (Тортола,Вирджински острови)   08:00   14:00
30.03   Ла Романа (Доминиканска република)   09:00   17:00
31.03   Бастер (о-в Сейнт Китс и Невис)            13:00   19:00
01.04   Сейнт Джоунс (о-в Антигуа и Барбуда)    08:00   18:00
02.04   Фор дьо Франс (о-в Мартиника)            08:00   -
 Приемам всякаква информаця и идеи.
Благодаря!  Grinning

# 571
  • Варна
Записвам се да ви следя!

Всяка година подаряваме на родителите ми + свекитата по едно пътуване. Може пък този път да е круиз!

Simple Smile

# 572
  • София
Момичета, разглеждам балконските каюти на MSC Orchestra и ми прави впечатление, че някои имат single sofa или double sofa, а други нямат нищо. Означава ли, че тези с диваните са по-големи?

Да, кабините са различни от 15 до 25 кв.м.

Здравейте!
Нова съм в групата................................
.............................................................

Записвам се да ви следя!.......................
......................................

Добре дошли, ние сме насреща....

meriapopins
Прекрасен круиз...
На първо време прочети дадените постове...

Фор дьо Франс (о-в Мартиника)
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758501.msg31629544#msg31629544

Поант-а-Питр (Гваделупа)  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758501.msg31653602#msg31653602

Филипсбърг (о-в Сен Мартен)  
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758501.msg31687442#msg31687442

Питай, което не е ясно и ще продължим...при възможност.

ПРОМОЦИИ

MSC Musica
09-01-2016
7 дни
€ 319/с включени такси/

Sat   Jan   9   Dubai, United Arab Emirates      10:00pm
Sun   Jan   10   Abu Dhabi, United Arab Emirates   8:00am   7:00pm
Mon   Jan   11   At Sea      
Tue   Jan   12   Khor al Fakkan, United Arab Emirates   8:00am   6:00pm
Wed   Jan   13   Muscat, Oman   8:00am   5:00pm
Thu   Jan   14   Khasab, Oman   9:00am   6:00pm
Fri   Jan   15   Dubai, United Arab Emirates   8:00am   
Sat   Jan   16   Dubai, United Arab Emirates   Disembark   

Добри цени на самолетни билети около датите...
София - Дубай - София
161,38 €  двете посоки с WIZZ.

Последна редакция: чт, 10 дек 2015, 22:50 от Bled

# 573
  • София
Ясно, значи има разлика. Аз мислех, че само тези за инвалиди са различни. Като гледам по схемата, всички ми изглеждат еднакви. Както и някакви снимки разглеждах отвън на кораба - и балконите ми изглеждат еднакви. Знам ли вече...

А ла карт ресторантите на круизните кораби следват ли правилото като в хотел? Една вечеря ти е безплатна за престоя или винаги си е платено?

# 574
  • София

А ла карт ресторантите на круизните кораби следват ли правилото като в хотел? Една вечеря ти е безплатна за престоя или винаги си е платено?

Не, такова правило няма.
Има няколко възможности...

Може да е бонус, само ако е от промоция, има често такива...
Плащане само резервация...
Плащане по меню...
Бонус за лоялни клиенти...
Специален коктейл с вечеря...
Дегустация...

# 575
  • sofia
Блед, на каква най-добра цена намираш Коста Неоромантика за януари. Много ми харесва маршрута, но под 1700€ с такси и полет не виждам. Помагай моля

# 576
  • София
Мила ще си изпусна самолета и Парижките потайности, ще ти кажа като се върна  Hug
Чао

# 577
  • sofia
Оооо прекрасно време ти желая и много положителни емоции

# 578
И ние се върнахме от първият ни круиз. Бяхме на МСЦ Прециоза от 29.11 до 6.12, Генуа -Рим- Пелермо-Валета - Барселона - Марсилия, платихме за вътрешна каюта, дадоха ни с балкон. Страхотен късмет извадихме с времето, слънчево, топло, прекрасно есенно време за разходки. Между 16 и 20 градуса навсякъде. В Палермо и Малта се разхождахме по къс ръкав, успяхме даже да ползваме и външните басейни и пързалката. Приятелите като ни гледаха снимките и не вярваха, че сега сме били там Grinning.
Толкова много ни хареса че, сериозно обмисляхме да се качим на 6-ти на Фантазия, който тръгваше от Генуа за Канарските острови и да продължим круиза, но нямаше как за съжаление Sad.
Със сигурност, ще отидем пак на круиз възможно най-скоро.
За клатенето да кажа, на мен не ми е проблем и не го усещам. При нас времето беше и хубаво и морето беше като огледало, но първият ден моят мъж постоянно повтаряше, нещо много се клати, не го ли усещаш, сега като, че ли стана по силно Grinning. Но после свикна и даже един път изобщо не разбра кога сме тръгнали от пристанището. А сме били заедно на 2 круиза от по 2 дни и си мислех, че няма да му е проблем вече. Единият беше от Дания до Норвегия и обратно януари месец, на снежна буря, силен вятър и такова вълнение, че вечерта в каютата се събудих подскачайки в леглото Grinning.

Да кажа и за кораба, много ни хареса самия кораб, храната, забавленията и 5 мин. не ти остават да скучаеш. Посетихме и дискотеката. На вечеря се хранехме в ресторанта. В бюфета пиците много ни харесаха. Десертите като цяло не са им много силна страна. Тирамисуто не ми хареса, което го  даваха на италианската вечер.
За дестинациите и на двамата най-много ни хареса в Палермо и Барселона. В Марсилия времето е крайно недостатъчно, но каквото видяхме много ни хареса, там ни валя дъжд докато стигнем до безплатният шатъл, но като стигнахе в града спря и като по-поръчка като се качихме на шатъла обратно към кораба пак заваля Grinning. Имаше коледен базар и виенско колело на стария порт. Качихме се на него и поне от там видяхме страхотна гледка на града и Нотър Дам. После на лодката до замъка Иф и времето свърши.
От Рим сме малко разочаровани. Много мръсно, много пришълци, особено на гарата около Термини беше ужасно и така ни изпрати Рим, защото ние слезнахме на Сан Пиетро и от там започнахме обиколката. А и преди това сме обиколили доста от Италия включително и Флоренция, били сме в Арена ди Верона на концерт и може би имахме много големи очаквания за Рим. Познати са ни разказвали колко е хубаво, Колизеума колко ги е впечатлил и т.н. Фонтана ди Треви беше празен и го чистиха с едни четки и едни маркучи и толкова народ и блъсканица, нито да се снимаш, нито нищо. И аз накрая съжалявах, че не се върнахме по-рано от Рим за да имаме повече време да се разходим в Чивитавекия. Там ми се стори много приятно и спокойно. Ето един прекрасен залез от там с пожелание за много нови круизи и интересни дестинации за всички Simple Smile 
Скрит текст:

# 579
  • sofia
Прекрасно сте изкарали!!!
Благодаря за разказа. Кажи за Иф, аз все му се каня

# 580
snow999, много интересен разказ... И на мен ми е интересно за замъка Иф, заслужава ли си да се ходи до него или да се мотаме из града.. Ние април ще сме в Марсилия за 3 дни и сега правя планове какво да видим по дни...

lyuba84, кой круиз на Неоромантика следиш? Нещо на ласт минуте ли е? Аз гледах cruisenation са пуснали много добри оферти с полети, фрий стей и т.н. Другия път живот и здраве, може да букна нещо от тях на сносна цена, без да търся определен маршрут...; Peace

# 581
  • sofia
Пътечке, гледам от Мавриций, 3 дни Сейшели, на 3 места в Мадагаскар и Ст. Денис.
14 дни е круиза, а да посетиш по отдело всяко място за 7 дни няма да го намериш по 1500евро ласт минит на човек, като това е минимум. Дата 23,01 или 07,01 гледам

# 582
Eй това е супер маршрут... Имам една позната от Мавриций, женена е за белгиец, разказвала ми е колко е хубаво там... Но самолетните билети не са на хубави цени... Joy
Каква е цената на круиза?

# 583
  • sofia
1700 евро е круиза със самолетни билети и трансфери (поне аз това намерих)

# 584
Е щом е със самолетните билети е добра цената...И е за 14 дни, нали? И кораба е хубав, доколкото знам е от по-малките кораби на Коста, но е тотално ремонтиран и обновен....  Peace
А какво стана с идеята за Доминиканската република?

Общи условия

Активация на акаунт