Косопад - 8 тема

• 171 042
  • 757
  •   3
Отговори
# 225
Фея , писала съм някъде напред по темите - преди две години косата на тогава 10-годишната ми племенница изведнъж рязко окапа...бяхме се притеснили да не е най-лошото, направихме всякакви изследвания , беше даже в детска ендокринология за изследване на хормони...
Казаха в крайна сметка,че всичко е наред, всичко е нормално и в норма...изкараха косопада в следствие на стрес, понеже няколко месеца по-рано дядо й беше починал  Confused
Та мисълта ми е,че й изписаха Дюкре - шампоана,ампулите и капсулите Анафаз и Анакапс. Благодарение на тях сега има плътна,гъста и лъскава коса, за съжаление няма старата дължина, но майната й на дължината...поне косата й си върна гъстотата  Peace Много месеци пи Анакапс-а , не й е навредил по никакъв начин, напротив  Peace
Пробвай, ако се притесняваш, консултирай се с дерматолог  Peace Hug

# 226
  • Щастлива мама на 3 слънца
Момичета предложете ми хидратиращи продукти за косопад.
Благодаря

# 227
  • Толбухин
Фея и аз пия Ревалид http://apteka.framar.bg/01000057/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BB% … B0%D0%BF%D1%81-90
 Съдържанието им е витамини и минерали, на мен ми го изписа дерматолог 3х1 -3 месеца.
Да голяма съм, 155 см. -53 г. Дозировката може да е съобразена с детето.

# 228
При вас когато втривате ампули против косопад в корените, после пада ли ви много коса?

# 229
Момичета, знаете ли някакви лекарства за косопад при дете? На 10 год. е. Личната лекарка каза да му давам "Ревалид", о не смея. А направление за кожен не ми даде. Аз съм доволна от "Анакапс", но на деца не може. Ампулите за втриване вероятно също не стават...Косата му много оредява, особено в преднатач аст на главата.
За децата най-безопасни са натуралните подхранващи масла като бадемово, арган. Те няма да навредят според мен

# 230
При вас когато втривате ампули против косопад в корените, после пада ли ви много коса?

При наличие на косъмчета, които предстои да паднат, втриването/масажът просто ги освобождава "на един път" вместо да паднат от самосебеси/ по-постепенно в рамките на следващите 1-2 дни. Усещането обаче е силно неприятно.
(до толкова, че не съм си ползвала ампулите ooooh! Не правете така Naughty Crazy)

# 231

При наличие на косъмчета, които предстои да паднат, втриването/масажът просто ги освобождава "на един път" вместо да паднат от самосебеси/ по-постепенно в рамките на следващите 1-2 дни. Усещането обаче е силно неприятно.
(до толкова, че не съм си ползвала ампулите ooooh! Не правете така Naughty Crazy)
Това е вярно. Същото се получава и при използването на различните маски.

y_em, как вървят при теб нещата? Много се радвам, че вече си по-спокойна и имаш подобрение.
Беше толкова отчаяна в началото, че ми ставаше мъчно, като четях постовете ти. Стискам палци!

# 232

И така до кога? След ампулите и витамините в какъв прериод спира да пада рязко. Аз почти изпих една опаковка дюкре анакапс (преди това за кратко др витамини фито), вече почти месец и половина-два, има подобрение, но пак си пада доста, особено след къпане и нанасяне на ампули, маски не смея, че дори и след балсам ми се струва че повече пада.

# 233
Kremm, ампулите и добавките са хубаво нещо и помагат, в случай че са уцелили причината за косопада. Т.е. ако причината е хормонална на пример, сами по себеси едвали ще го спрат.
Също така би могъл да е предизвикан от осезаемата липса на конкретен "нутриент" (минерал/витамин/микроелемент), който в състава на таблетките, които пиеш да не присъства или да не е в необходимото к-во и съответно косопадът да продължи (или да тр да ги пиеш по-продължително време, за да се компенсира дефицитът).
А може и поради Х причина, организмът ти да не абсорбира дадения нутриент...
 В Б-я пълен витаминно-минерален профил не се прави, съответно хората пият добавки и се надяват да са уцелили правилните за тях  Sad . Лекарите разбира се имат повече знания, но поради липсата на обективен тест и те действат леко на сляпо (съдят по косвените симптоми, а нещата са мн фини- излишъкът или недостигът на едно в-во често са с една и съща симптоматика, да не говорим за баланса и взаимодействието м/у тях!)
темата е прекалено дълга

Някъде във всичко това е отговорът и на въпроса ти (+ още няколко възможни Crazy) Продължи да пиеш вит. и минерали... вероятно ще се натрупат и ще спомогнат (това за оптимистичен завършек, че стана мрачно)

# 234
Figs, мерси, освен да чакам ефект...Просто ми се ще някой да каже нещо повече, обикновено само се казва от кой продукт- витамини, шампоан, ампули, маска... има доволни и от кой не, при кой намалял, но цялостни истории с успех, срок, време не срещам често...

# 235
Разбрам, но не помня при мен как беше Rolling Eyes

# 236
Какво, ще кажете за тези витамини: http://www.marvi.bg/novophane-protiv-kosopad-i-chuplivost-na-nok … -60-kaps-340.html
Изписани са ми от дерматолог.

# 237
  • София
Какво, ще кажете за тези витамини: http://www.marvi.bg/novophane-protiv-kosopad-i-chuplivost-na-nok … -60-kaps-340.html
Изписани са ми от дерматолог.
на предните страници една съфорумка беше доволна от тях, лично аз не съм ползвала.

# 238
Явно имат проблем с етикитиране, то се вижда,  де да знам, аз ги ползвам от доста време, сега съм почивка с продукта миноксидил, защото така казва предписанието-лекаря, но пък вие не коментирате продукта, а вашите предубеждения към съответния продукт, предубежеднията не са някакво доказатество а повяра, и понеже подхранвате покупки с линкове или прехвърляте към трети страници за да се купува, явно не сте човек с проблем, а може би мним такъв и насочвате желания, похоти и евентуални покупки за продукти, получавате пари за да пишете тука, мога да предположа. Google е правен в гараж да ви спомена и го ползвате без поверие, ние с ниските доходи няма как да си купуваме тези дето рекламирате или да си ги изписваме отвъд България за съжаление Шапокляк,Масларска и ООД.

# 239

y_em, как вървят при теб нещата? Много се радвам, че вече си по-спокойна и имаш подобрение.
Беше толкова отчаяна в началото, че ми ставаше мъчно, като четях постовете ти. Стискам палци!

Elisa, благодаря за загрижеността  Hug

Мисля, че кошмарът почти приключи, от около 2 седмици падат сравнително нормално количество косми - между 20 и 40. Вчера пак втрих чесново масло в корените, но го разредих с бадемово. При масажа паднаха повечко косми от преди и малко се притесних, но днес косата ми е бетон - цели 10 косъма загубих. Направо щастие. Сега се моля да почне да се сгъстява. Виждам, че има доста нови и къси косъмчета, надявам се да се възстанови напълно. Мисля че ще съм напълно излекувана и когато спра да броя колко е паднало  Crazy
Така и не разбрах обаче каква беше причината за това чудо, само мога да гадая  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт