Косопад - 8 тема

• 170 708
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Толбухин
Този трябва да е :
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=258390
има ги и в Лили, Лорис

# 166
Да, май така беше името някой от вас ползвал ли е този продукт? Ако мирише силно на чесън няма да е много приятно...Biotin-а колко дълго е добре да се пие?

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 14:04 от kremm

# 167
Да, май така беше името някой от вас ползвал ли е този продукт? Ако мирише силно на чесън няма да е много приятно...Biotin-а колко дълго е добре да се пие?
Маската е много хубава и мирише приятно /не на чесън/. Изгодна е и като съотношение количество-цена.
Единственият проблем при продуктите на Лорис е, че като че ли силиконът им е в повече. Аз пия Цинк+Биотин и ефектът от него е бърз и траен. По отношение на косата резултатът се забелязва за около месец, а при ноктите действа още по-бързо. Приемът обаче е добре да продължи около три месеца

# 168
Момичета,бях обещала да споделя с вас дали имат ефект хапчетата,които ми препоръча ендокринолога......Вече почти 3 седмици....ги пия и забелязвам ефект Hug ...честно много се бях отчаяла......няма да повярвате колко коса ми падаше.......аз не мога да я нося пусната........то няма коса....честно....2-3 кичура.......е не съм плешива,но не е косата която имах преди......та от тези хапчета забелязвам ,че ми е намаля коспопада......само като се изкъпя ми пада така повечко...а преди....какво беше....килим от косми по пода из целия апартамент......Докторката каза да ги пия 2 месеца......  bouquet

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 09:49 от kokiche33

# 169
Момичета,бях обещала да споделя с вас дали имат ефект хапчетата,които ми препоръча ендокринолога......Вече почти 3 седмици....ги пия и забелязвам ефект Hug ...често много се бях отчаяла......няма да повярвате колко коса ми падаше.......аз не мога да я нося пусната........то няма коса....често....2-3 кичура.......е не съм плешива,но не е косата която имах преди......та от тези хапчета забелязвам ,че ми е намаля коспопада......само като се изкъпя ми пада така повечко...а преди....какво беше....килим от косми по пода из целия апартамент......Докторката каза да ги пия 2 месеца......  bouquet

Kokiche33, какви хапчета пиеш - за хипо или хиперфункция?

# 170
Нямам проблеми с ЩЖ,просто отидох на преглед като си мислех,че там е проблема с косопада.....Изследванията бяха добри и док,ми каза,че дъщеря и имала проблем с Щж и обилен косопад ..та пиела хапчета    NOVOPHANE..., и била много,много доволна......На тази марка имат и щампоан и лосион ...смятам и тях да си взема....

# 171
Ами да споделя и аз по темата, ползвам миноксидил 5% разтвор от 8 месеца и съм много доволна, естествено при всеки организъм времето е различно, косата спря да капе, за растеж не знам. За пръв път купих от http://minoxidilbg.com/minoxidil.php, верно страницата е малко "проста", но в карйна сметка купувам основната съставка, която е миноксидил, другите са все някви марки и плащаш и двойно за същото. Един път се беше запушила пръскалката, нещо като бяла прашинка я бе запушило, звънях им, обясниха ми, че ако го държиш на студено, миноксидила кристализира, консултирах по нета и наистина се оказа, че кристализира, другите марки, нямат такива проблеми, което ме кара да се замисля, до каква степен имат миноксидил 5%.  Що се отнася до пиенето за растеж хапчета, ако са кортикоиди, косата расте, но вредите са огромни, спреш ли ги, почва да капе отново, но имаш надебеляване и други свързани с хормоналната системи проблеми, това съм го консултирала, не съм пила.

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 20:28 от Milina.Milova

# 172
Milina.Milova какво имаш в предвид под кортикостероиди? Кои хапчета за коса са такива примерно? Аз доколкото съм чела в добавките за коса има витамини, минерали и др такива подобни...

# 173
  • Толбухин
А на мен съмненията ми нарастват за този Миноксидил бг. Защото пристигнаха само два флакона без листовка, без производител, без срок на годност, без температура на съхранение, нищо.
 Даже се чудя с какъв акъл го ползвам.  newsm78
И сега видите ли прясно се регистрира една дами и ми го хвали, стана ми още повече съмнително.  Twisted Evil

# 174
Кортикостероидите ги дават при ракови заболявания и подобни, само лекар може да ги предпише, е по нета има всичко. Те ги ползват там културисти и т.н., но това, което ми обясниха, е че са вредни ако ги прилагаш за косопад и др, всъщност това са страничните ефекти.

Що се отанся до миноксидила, на мен ми пращаха с кутуийка и на нея пишеше за какво става въпрос.
А това че съм влезнала случайно и проявила интерес на базата на общ проблем не ме прави ни по- ни по-, или да подлагаш на съмнение отрсещния се казва ad hominem и така аргумента на другия валиден, но в стерилни спорове не....

# 175
Кортикостероидите ги дават при ракови заболявания и подобни, само лекар може да ги предпише, е по нета има всичко. Те ги ползват там културисти и т.н., но това, което ми обясниха, е че са вредни ако ги прилагаш за косопад и др, всъщност това са страничните ефекти.

Що се отанся до миноксидила, на мен ми пращаха с кутуийка и на нея пишеше за какво става въпрос.
А това че съм влезнала случайно и проявила интерес на базата на общ проблем не ме прави ни по- ни по-, или да подлагаш на съмнение отрсещния се казва ad hominem и така аргумента на другия валиден, но в стерилни спорове не....
На мен са ми казвали, че в Миноксидила също има кортикостероиди, на които се дължат някои от страничните му ефекти като нежелано окосмяване по лицето и тялото, задържане на течности и т.н.

# 176
Ами долколкото има информация в нета за миноксидила, кортикостероиди няма, той се прилагал за ниско кръвно и там... в уики https://en.wikipedia.org/wiki/Minoxidil само че на английски език, става въпрос за мазане лосион миноксидил, което е различно от пиене, лосион е все едно одеколон само че в случая има въпросния миноксидил и т.н....поне така си го обяснявам аз.

# 177
Milina.Milova
https://en.wikipedia.org/wiki/Minoxidil

Прочетох това, което си предложила и за кортикостероидите си права. Мен обаче ме ужасиха многото евентуални странични реакции както от продукта за мазане, така и от този за вътрешен прием. Да не говорим и за наличието на пропилен гликол.
Но въпросът ми е друг. Толкова ли е страшно положението, че да прибегнете към подобни продукти? Защо не се опитате да овладеете косопада с изпитаните домашни маски. / знам, че повечето от вас ще реагират негативно, но го казвам от опит и най-добронамерено// разбира се, изключвам наистина тежките форми на косопад/  Моя приятелка близо година и половина ме убеждаваше, че е съвременна жена, която живее в 21 век и при това изобилие по магазините няма никакво намерение да се маже с домашни" боклуци". След като се отчая напълно, точно тези "боклуци" я спасиха и сега се радва на здрава коса. Нужно е само търпение, постоянство и СПОКОЙСТВИЕ.
Някъде в темите една дама беше писала, че единственият начин да се справим с косопада е просто да забравим за него. Май съм склонна да се съглася.

# 178
Ми то аз съм съгласна с теб, ще пробвам и там с домашни лечители, да видим какво ще стане,  розмарин, хрян, чесън,лук, лосиони на базата на тях. Що се отнася до лосиона миноксидил, всъщност се маже не се пие, не минава през черния дроб, т.е. през кожата да влезе в кръвта и после там по ... е почти нищожна част и т.д се каже "вреда" няма, след това го ползваш определено време и после край, не знам всъщност с определена точност, то кой ли знае, а пък те иначе за вторични ефекти, винаги пишат за да се застраховат, поради законодателството, аз много не се "връзвам" на всичко дето пишат....то всяко нещо има някви вторични и пр ефекти...

# 179
Аз отдавна се каня да споделя "най-чудодейната" за мен маска, но се въздържах по две причини: първо, защото сме различни като организъм, коса, алергии, ... и второ, защото не знам как ще прозвучи на фона на всички скъпи и модерни продукти, които се коментират тук. Все пак реших да го направя, но ще започна с малко предистория:
За пръв път чух за тази маска преди повече от 20 години от свекърва си. Имала е периоди на много тежък косопад /след силен стрес/ Единият път само за две седмици е загубила повече от половината си коса. Всичките пъти, обаче е спирала косопада само с тази маска. Сега е почти на 80 години, всяка седмица ходи на фризьор за издухване, топиране и т.н., периодично се боядисва и къдри и има завидна за възрастта си коса.
Когато аз започнах моята битка с косопада, тя ми напомни за тази маска, но реших, че това ще е последното нещо, което ще сложа на главата си. Е, стигнах и до него. Правих маската един път седмично в продължение на месец и половина /общо 6 пъти/ През този период забелязах леко подобрение, но толкова се бях зомбирала да броя падналите косми и да пипам колко е оредяла косата ми, че ми се струваше крайно недостатъчно. След това заминах на обучение  за пет седмици и съответно приключих с маските. Там бях толкова ангажирана и изморена, че почти не се сещах за косопада. Само, когато си миех косата забелязвах че пада все по-малко и по-малко. Когато обаче се прибрах всичките ми роднини и приятели ме питаха какво съм направила с косата си. Беше станала плътна, гъста, лъскава./просто резултатът идва по-късно/
Та, това е прословутата маска с газ, мас и урина. Знам,че всички сте я чували и сигурно всички изпитвате погнуса.Написах първо предисторията, защото знам, че повечето хора като видят състава отказват да четат всичко друго, но тя наистина действа безотказно. Това беше преди 7 години. От тогава съм я правила еднократно или двукратно в периодите на сезонен косопад, най-вече с козметична цел, но гледам косата ми да не привиква с нея за да може, ако се наложи да я ползвам отново. Искам само да уточня, че в периода, в който правих маската и в този, в който бях на обучение не съм използвала абсолютно нищо друго - нито външно, нито вътрешно.
Приятелките ми, които се престрашиха да я опитат също са много доволни и се радват на хубави коси.
Другият продукт, който ми е помагал, както бях писала преди е Себорал форте, но той е основно при себореен дерматит.

Общи условия

Активация на акаунт