Съвети за университети в Шотландия - 3

• 109 276
  • 473
  •   2
Отговори
# 135
  • Варна
Добър вечер и Весела коледа! Бих искала да Ви попитам, каква ще бъде таксата за обучение в Университета в Единбург на български гражданин завършил в Англия (с Английска диплома)?                                                                                                                                          Лека вечер и весело посрещане на Нова Година!

# 136
Добър вечер и Весела коледа! Бих искала да Ви попитам, каква ще бъде таксата за обучение в Университета в Единбург на български гражданин завършил в Англия (с Английска диплома)?                                                                                                                                          Лека вечер и весело посрещане на Нова Година!-Мога да потвърдя за български гражданин учил през последните две години в частен колеж на Остров на Ман, че за Глазгоу си кандидатства като гражданин на ЕС и очаква покриване на годишната такса от държавата. Струва ми се, че имаше изискване и относно годините престой в Англия. Светли празници!

# 137
Здравейте, приятно ми е да се включа в темата за Шотландия!   Simple Smile
Предстои ми кандидатстване сега и в този ред на мисли имам няколко въпроса.
Ще ми се наложи ли използването на лична карта сега около 15 януари и ЮКАС тъй като тя скоро изтече и ако е нужна да знам да пускам мигновенно издаване.
Иначе познати родители, които вече са имали опит с Шотландия преди ~4 години ми казаха, че не можело да пишеш повече от една програма от един School - конкретно при Единбург се получило това. Например в School of Business не можеш повече от една програма да запишеш.
Някой ако знае нещо подобно или пък, ако нещата за тези 3-4 години са се променили ще се радвам да сподели.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 138
Добре дошъл в темата.Като се прибере от кафе сина,ще го питам .Аз не помня.

# 139
Според сина, си пускай личната карта бързо и има спомен,че е точно така за избора само на една специалност.Обаче,ако те приемат и в последствие решиш ,можеш да преминеш в друга специалност.Ако искаш,пиши на лични в бг хелп на Scorpzou.Той е модератор там Ще ти отговори най правилно..Успех.

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 19:15 от morska68

# 140
Благодаря ти, morska68!
В момента се занимавам с Personal Statement-a  и зор виждам, защото сами знаете има специфика, а и предвид важността му ... Но се надявам да се справя. Simple Smile
Днес писах на Стратклайд относно една бизнес ориентирана програма с финанси и технологии относно българскте изисквания и ми казаха средно 5+ на наща Диплома + 5 по Математика. Ниската бариера ме очуди, предвид вмоменташното ниво на Стратклайд (първо място за Финанси и челни места за други), което гледам в една от основните класации (topuniversities) ...  Confused

# 141
Не се учудвай, радвай се Simple Smile. Дъщеря ми учи бизнес специалност в Стратклайд /както и много други българи/ и е много доволна. И нейната оферта миналата година беше подобна /същите оценки й поискаха и от Стърлинг/

# 142
Добър вечер на всички и хайде да "побутна" темата с добра новина...

От снощи сме с потвърдена оферта за стипендия от шотландската компания - Calnex Solutions.
Младежът ще работи две лета за тях и ще получи 3 стипендии в края на 2, 3 и 4 курс.
Ако го харесат могат да му предложат 12-месечен трудов договор и да вземе една година почивка от университета,
преди да завърши 4-тата година. Отделно от това в началото на септември е на обучение някъде из Англия за няколко дни.

Безкрайно е щастлив...
Ще издам, че на 12.01. на Терминал 2 си спретнахме среща с morska68 и запознахме момчетата най-сетне...  bowuu

Успешно кандидатстване на новите и успешна учебна година на настоящите студенти. Бъдете благословени!

# 143
Браво Валя, чудесна новина за твоето момче! Нека има повече подобни новини  за нашите деца Simple Smile.

# 144
  • София
valya_and, прекрасна новина! И му се отваря чудесна перспектива веднага след следването да започне работа. А детето ще се представи добре. Много успехи!
Пожелавам скоро и други майчета да се похвалят с добри новини!

# 145
valya_and, поздравления! bouquet Нека все така да му върви! И да си призная, че малко ви завиждам за срещата с morska. Следващият път като има подобна организация, свиркайте - ако мога с удоволствие бих се включила  Simple Smile

# 146
valya_and, поздравления! bouquet Нека все така да му върви! И да си призная, че малко ви завиждам за срещата с morska. Следващият път като има подобна организация, свиркайте - ако мога с удоволствие бих се включила  Simple SmileПризнавам си, че много се изкушавах да пиша във форума. Схемата беше сложна, аз бях пътник в кола, младежа от три дена обикаляше из БГ. По пътя ни затисна едночасова гъста мъгла и закъсняхме да се запознаем с момиче летящо за Сан Франциско, с което излетяха заедно в 7ч. На съвета на майка си, да търси рошав баскетболист с очила е получила отговор, че 90% от момчетата в самолета отговарят на описанието Joy. В 6,50ч. летяха други 3 деца- 1 за Лас Вегас и 2 за Единбург /на път за Глазгоу/. Успяхме само с 2-те момчета от Глазгоу да се видим, тъй като всички родители, и morska68, бързахме и за работа. Двама от родителите се разпознаха като съученици от МГ-то. Laughing Та не ни остана време с вегаската мама да ревем...
В този ред на мисли пожелавам на всички студенти хубави оценки от изпитите, успех с намирането на желан стаж и успех на кандидатстващите!

# 147
Признавам си, че много се изкушавах да пиша във форума. Схемата беше сложна, аз бях пътник в кола, младежа от три дена обикаляше из БГ. По пътя ни затисна едночасова гъста мъгла и закъсняхме да се запознаем с момиче летящо за Сан Франциско, с което излетяха заедно в 7ч. На съвета на майка си, да търси рошав баскетболист с очила е получила отговор, че 90% от момчетата в самолета отговарят на описанието Joy. В 6,50ч. летяха други 3 деца- 1 за Лас Вегас и 2 за Единбург /на път за Глазгоу/. Успяхме само с 2-те момчета от Глазгоу да се видим, тъй като всички родители, и morska68, бързахме и за работа. Двама от родителите се разпознаха като съученици от МГ-то. Laughing Та не ни остана време с вегаската мама да ревем...

Ха, ха, наистина сложна схема. Живи и здрави да сме всички, пък може за лятото да се организираме като ги посрещаме Simple Smile

# 148
Излязоха най после оценките от изпитите.Голямо чакане беше.Много е доволен от резултатите

# 149
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Браво на младежа! Пожелавам му успех и в края на учебната година! На него май му е последна.
Има ли идея после дали ще се връща или ще си търси работа там?
Моята девойка нямаше изпити първия семестър, само проекти, които носят процент от изпита. Затова пък втория семестър ще са в изобилие- поне 8-10 бр. Не знам защо са го измислили така Thinking
Сега се оглежда за летни стажове.
Успешен семестър на всички деца и радост за майките им Peace

Общи условия

Активация на акаунт