Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 214
  • 771
  •   1
Отговори
# 555
Не се шашкай,на 4м сме и обиколката на главата й е 42см.Не помня с каква обиколка се роди...

# 556
Нашата обиколка е 39.5 см.

# 557
  • София
И при нас няколко дена преди да навърши 4 месеца беше 41см, напълно нормално.

За килограмите качих 13, сега съм плюс 4, но не искам да ги свалям, че и без това съм доста слаба. А и покрай кърменето съм постоянно гладна.

Да се похваля, че от началото на тази седмица девойката започна да проявява интерес към активната гимнастика, досега колкото и да я слагах, да й пусках мелодийки и да й показвах какво се прави, изобщо все едно не съществуваше за нея, а сега посяга с ръчички и хваща играчките. Разбира се с цел да си ги пъхне в устата, което няма как да стане, но все е нещо Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 сеп 2015, 15:23 от Rose Rosy

# 558
  Момичета, вашите бебоци пищят ли? Ралица от няколко дни започна да пищи и да се радва на гласа си. А от днес го прави и като се ядосва. Много ми е странно  newsm78. Каката не е пищяла така.

# 559
  • София
Радина несъзнателно е изпищявала 2-3 пъти, но не е усвоила това звукоизвличане все още  Laughing
Иначе си вика и си говорим.
Обиколката на главата при нея беше 41-42 на последното мерене преди 2 седмици, не мисля че има нещо притеснително.
Бях качила общо 14кг, сега ми остават за сваляне 2 до кг отпреди бременността. Единствено корем имам малко, но нито стягащо бельо съм носила, пък за упражнения все не намирам време. Иначе гледам усилено клипчета в youtube с тренировки за корем  hahaha, ама само с гледането си оставам.
Първите 2 месеца след раждането имах голям апетит, особено за сладко. Сега вече поотмина и явно ще се задържа с това тегло.

# 560
  • София
Забравих да ви питам, по колко спят през деня вашите бебета?
При нас се получава 3 пъти по 1 час или 2 дремки по 45 мин и един по-дълъг сън към час и половина. Понякога й се събират 3, друг път 4 часа сън за деня.

# 561
Спим 3 пъти за около 40 мин. много рядко 1 час.
По въпроса с мерките главата е 42см, но и гърдите са толкова.
Аз качих за цялата Б 22кг. остават ми 3кг., но понеже се кърмим още не смея да спазвам диети.

# 562
Знае ли някой как да дам Дентокинд?По препоръка на ЛЛ разтворих едно хапче в една лъжичка вода, но Ивчо изплю всичко.Още не знае да яде с лъжица и може би затова се получи така.Някой да ме посъветва как да го дам 😩😩😩

# 563
  • София
Два пъти 1,5 - 2 часа плюс половин час преди къпането (при хранене през 4ч) Но не винаги спи толкова много когато сме навън, напоследък нещо взе да не иска да спи в количката, събужда се след половин час, а днес пък през цялото време мрънка и накрая взе че заспа точно като се прибирахме за да яде. Иначе вкъщи на пуснат абсорбатор си спинка спокойно обикновено.

# 564
  • София
Ice lady,
И мен така ме посъветва педиатърката в лъжичка с вода, пробвай отстрани към бузката да излееш лъжичката - първите пъти и малката плюеше но вече облизва лъжичката. Иначе можеш със сприцовка примерно ако имаш от панадол пак с водичка.
Четох, че и във шише с вода разтварят доза за деня някои, но май не било толкова ефективно.

# 565
И моя от скоро пищи и след това припада от смях.А от днес се научи и да плюе и е някакъв ужас.Явно заради зъбки събира доста слюнка и се чуди какво да я прави.Сряда сме при Балев да видим какво ще ни каже.

# 566
Знае ли някой как да дам Дентокинд?По препоръка на ЛЛ разтворих едно хапче в една лъжичка вода, но Ивчо изплю всичко.Още не знае да яде с лъжица и може би затова се получи така.Някой да ме посъветва как да го дам 😩😩😩

Аз слагам хапченцето под езика и го държа така с пръст - то се разтапя много бързо на сол и тя си го гълта сама. Ако плюе може да го даваш пак така, но да е легнало бебчето. Иначе с лъжичка пак легнала директно й изливам навътре вит. Д във водичка. И да отбележа- при нас действа доста добре Дентокинда, дано и вас да облекчи и успокои!

# 567
Галина, и моята щерка се роди с обиколка на главата 33см (или 33.5 беше) и на 4 месеца беше 42.5см.  Педиатърката отбеляза, че е нараснала бързо, но го отдаде на леката деформация, която се получи последния месец.

За спането през деня и друг път съм споделяла, че не й се отдава много. Спи 3 пъти по около 30мин и един път 20мин преди последното хранене. Предполагам, че си наваксва през нощта - обикновено спи по около 11 часа.

# 568
Здравейте,чета ви редовно,но не съм активна в писането.От скоро минахме на АМ и доки ми препоръча НАН С ензитив,защото имаме много тежки колики все още. Някоя от вас ползвала ли е и дали е доволна?Не спим през деня,ако заспи след около половин час се буди защото го е свило стомахчето.През нощта само пъшка и се върти.

# 569
Аз Дентокинда го разтварям в една лъжичка и после със спринциовка го давам Simple Smile
За килограмите бях качила 10,след раждането ми останаха 2,но като спрях съвсем да кърмя качих 3 кг незнайно защо и така сега съм +5,които не помръдват изобщо надолу Sad Корема ми също е огромен все още и дори няколко пъти ме бъркаха за бременна  #Crazy
Коци е взел да пищи,само че като се събужда,незнам защо така... Както си спи и от един път изреве силно,вземе да пищи,защо ли така,на някой друг случвало ли му се е ?

Общи условия

Активация на акаунт