Малки МАЙски слънчица, радват майчини сърца! - Тема 1

• 39 183
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
Слинга ми не е шал, от другите е.  Носиях с него след шестия месец на хълбук. Дори е заспивала на разходка.

# 601
Слинга ми не е шал, от другите е.  Носиях с него след шестия месец на хълбук. Дори е заспивала на разходка.

bouquet Благодаря за инфото.
Аз моят слинг, го прибрах, като го заклеймих като неудобен, но пак ще се пробвам

# 602

Мами, да ви попита как решихте да давате денто кинд? Педиатъра ли го изписва, и какви са признаците.
И моя сладкиш, не и вади ръцете от устата, и мрънчи доста, ама поносимо. Иска много да си играем, да стой по корем - тогава е спокоен. като видя че се изнервя, го приспивам -  с количката.
На ден да спи по 3 пъти по 30- 40 мин. Направила съм му режим - ядене, после шезлонг - там не се свива много, иначе от свиването на крачетата връща храна (30 мин. играе, после мрънка). После 15 мин. играем -  държа го по корем, закачам го, подхвърлям го. Като му писне, го приспивам.

Мен също ме вълнува този въпрос. И какъв гел за мазане на венците? Simple Smile

# 603
Аз сама реших да давам дентокинд, но го давам 2х1. Работя в аптека и съм чувала добри отзиви от майките, като цяло мама натура има само добри продукти. Взех и бочко гелче, защото е само с билки. На консултацията педиатърката одобри, като ме посъветва да взема и дологел и да ги редувам. Дентокинда разтварям с лъжичка и го давам.
При нас малко се обърка режима спим от 10 до 9 вечерта, без хранения и вече сме на 4 основни хранения+ около 100 гр. Плодово пюре в 7. днес купих бананова каша дали е по- добре да я давам вместо плодовото пюре как мислите?

# 604
Сама реших да давам Дентокинд след като ми го препоръчаха други мами.Но аз не го давам редовно,само когато забелязвам,че бебка е не спокоина заради зъбките.Давам най-много 3 пъти на ден.

# 605
  bouquet
Благодаря за отговорите.

Ние, вторник сме на консултация. Ще питам педиатър, какво препоръчва и какви са признаците за зъбки.

# 606
Аз сама реших да давам дентокинд, но го давам 2х1. Работя в аптека и съм чувала добри отзиви от майките, като цяло мама натура има само добри продукти. Взех и бочко гелче, защото е само с билки. На консултацията педиатърката одобри, като ме посъветва да взема и дологел и да ги редувам. Дентокинда разтварям с лъжичка и го давам.
При нас малко се обърка режима спим от 10 до 9 вечерта, без хранения и вече сме на 4 основни хранения+ около 100 гр. Плодово пюре в 7. днес купих бананова каша дали е по- добре да я давам вместо плодовото пюре как мислите?
Плодоводо пюре не замества хранене.Дава се само и единствено между храненията.С каша може да бъде заместено едно ядене.Към нея може да се добавя плод или зелвнчук.

# 607
Здравейте ! Аз също се записвам в темата.   newsm03

Не съм забелязала да го дразнят зъбките, освен че хапе всички одеалца и пеленки.  newsm78

# 608
Последния ми болничен беше до 27.08.Превод имах на 1.09.От тогава не съм получавала парички.Аз започнах да захранвам с оризова безмлечна каша на Хип.Започнах в Понеделник като до момента изяжда количество с 50мл. вода.От 2 дни давам по няколко лъжички пюре от тиква.До 2-3 дни ще започна да го смесвам с кашата.

# 609
Здравейте, мами аз до сега съм давала моркови, тиквички и картоф. Кои от зеленчуците не трябва да му давам все още? Знам за царевица и грах. Предварително ви благодаря

# 610
Здравейте, мами аз до сега съм давала моркови, тиквички и картоф. Кои от зеленчуците не трябва да му давам все още? Знам за царевица и грах. Предварително ви благодаря
Може да въведеш и пащърнак, както и тиква.

# 611
  • Варна
Момичета, ползвате ли чувалчета за нощното спане? Аз му купих едно тънко, от полар за есенните месеци, но отгоре пак мятам одеалце и се чудя дали не прекалявам.
И какво обличате в това променливо време? Ето, предишните дни тук беше 25+ градуса, днес е мрачно и хладно, осезаемо се усеща разликата в градусите. Не искам да го навличам още, притеснавам се и да не съм в другата крайност обаче.

И понеже преди време говорихме за ортопеди (аз съм от Варна).
Миналата седмица го водих при Райков - е, много съм доволна. Струваше си чакането за час. Обяснява всичко подробно, любезен е, направи ехография, показа ми каква гимнастика да правя, даде препоръки за следващите месеци. Прегледът струва 40 лв, аз бях подготвена за повече.
И препоръчва един контролен на 11-ти месец.

# 612
Аз много се чудих за тези чувалчета за спане.Баткото имаше такъв и го слагах в него и отгоре пак го завивах с нещо.Сега още не съм купувала,ама сигурно няма и да купя.Завивам го с олекотена завивка,иначе спим с пижамка(от тези тъничките,ама с дълъг ръкав и ританки,като гащеризон дето са-офф голямо обяснение Embarassed)Като се има впредвид,че до 2ч.само си спи в леглото и после до сутринта е на спалнята ,чувалчето ми се струва излишно.Иначе през деня,сега като е по-хладно,го обличам с анцунг-горнище и долнище и отдолу с боди с дълъг ръкав.
Вчера купих безмлечна оризова каша на Милупа.Чакам да мине една седмица от ваксината и смятам да го захраня.Мисля да давам кашата в 9ч. сутринта около една седмица.След това ще я спра и ще въведа картоф,морков и др.зеленчуци,които ще давам в 1ч.Като го захраня с 2-3 зеленчука мисля пак да давам каша, ама следобяд и на по късен етап да я смесвам с плод.Не знам дали това е най-правилното.Вие какво мислите?

# 613
  • Варна
Аз точно с тази каша го захраних, после купих същата, но на Хип. Втората сякаш повече му хареса, но пък вероятно при първите опити е бил съвсем ненаясно какво е това и какво да прави. Сега вече захитря и отваря уста преди лъжичката, даже мънка като се позабавя.
Все още давам каша всеки ден, приготвям я с около 70 мл АМ. Веднага след нея - половин плодово пюре. Тази схема на захранване избрахме с педиатърката ни, засега се харесва и приема добре.

# 614

Какво количество му даваш от тези пюрета и заместваш ли вече едно хранене ? По седмица ли въвеждаш един зеленчук?
На мойто бебе съм му дала до сега тиква и картоф с тиква на ХИП. Яде по половин бурканче и иска още АМ мляко после. Давам му и сок от ябълка на ХИП между хранения ама май не му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт