Борба за равенство между половете

• 14 973
  • 461
  •   1
Отговори
# 120
Интересно дали режисьорите няма да протестират, че са дискриминирани, защото трябва много да бачкат и да се доказват, а за една актриса стига да има хубаво лице, за да успее...

Лесно може да се предвиди дали някоя жена ще има истински успех. То се вижда дали има данни и дали е тръгнала надъхана от някого, че "може да направи всичко". Да, на теория може да направи всичко, но то си има цена. Ако е готова да си плати цената- добре, но нека не кара други да я плащат или да й проправят път със закони, Туитър кампании и всякакво мрънкане колко е онеправдана. Щото това вече е тоталитаризъм.

# 121
"Да, сърви с гените, но не върви с Y - хромозомата, просто защото тя е почти празна."

Гените не са само в наличието, а и в липсата. У-хромозомата е "държач на място". Като паузата в музиката. Без нея музиката ще е друга. Нали знаеш, че в музиката трудното не са нотите, а това, което я прави музика, е тишината между нотите. Така че аргументът с "повече гени" не е абсолютен и не значи почти нищо. Важен е крайният продукт.

Кукумицинка, дефинирай "успех". Дали е успех да се пласираш в една фирма или индустрия, но с цената на много други елементи от живота? Животът не се случва само между 20 и 30, има различни видове успех с различен срок на годност. Това, дето днес ти се вижда успех, може да е основата на житейски провал в крайна сметка.

Иначе с деца не че не се постига "нищо", но се постигат неща по различен начин, не толкова бомбастично, бързо или бляскаво. Но ако мислиш стратегически, накрая нетният резултат може да е същият или по-добър в сравнение с "успелите" жени. Пилците и децата се броят наесен...

Ми това за гените, което си написала просто не е вярно. Можеш много лесно да го провериш. Липсата на информация е най - лошото нещо, което може да се случи на един ген. Мутацията например е точно липса на информация и въпреки, че има 1-2% "полезни" мутации, учените пак не са склонни да нарекат мутациите "добри". И, да учените сериозно са обезпокоени за намаляването на инфото точно в "мъжката" хромозома, която е само и единствено полова. Тя не определя нито интелект, нито разум, нито нищо, че да е кой знае колко важна. Тя определя просто, че индивида ще има вместо яйчници тестиси. Та в този смисъл да, без нея музиката ще е друга, няма да има индивиди с мъжки стрибути, само толкова, нищо друго. Да не говори, че точно, защото жените имат два хикса са по - дълголетни, по - малко предразположени към ментални заболявани, с по добра преживяемост и т.н. и т.,н. И това точно защото имат с около 2500 гени повече от мъжете. Най - лошото в генетиката е загуба на информция, най - лошото.

# 122

Лесно може да се предвиди дали някоя жена ще има истински успех. То се вижда дали има данни и дали е тръгнала надъхана от някого, че "може да направи всичко". Да, на теория може да направи всичко, но то си има цена. Ако е готова да си плати цената- добре, но нека не кара други да я плащат или да й проправят път със закони, Туитър кампании и всякакво мрънкане колко е онеправдана. Щото това вече е тоталитаризъм.

Дам, лесно може да се предвиди, както и неуспехите. Затова някои жени се застраховат, когато заподозрат, че личният им капацитет няма да им осигури достатъчно рентабилност и гледат да завържат някой мъж с деца, за да имат оправдание, че на 30+ не са успели дори да си избият парите от родителите за вложеното образование и детската градина на детето, да не говорим за по-високи цели.
Дори и сред мъжете не се срещат толкова често революционери, с постижения, които наистина променят света. Изобретяването на колелото, откриването на бозона на Хигс, написването на "Война и мир" и пр. не са толкова чести явления. Повечето хора са бачкатори и изпълнители, не новатори.

# 123
Интересно дали режисьорите няма да протестират, че са дискриминирани, защото трябва много да бачкат и да се доказват, а за една актриса стига да има хубаво лице, за да успее...

Режисьорите са тези, които избират актрисите с красиви лица Peace .

# 124
Значи най-добре знаят колко им е лесна работата;)

# 125

Дори и сред мъжете не се срещат толкова често революционери, с постижения, които наистина променят света. Изобретяването на колелото, откриването на бозона на Хигс, написването на "Война и мир" и пр. не са толкова чести явления. Повечето хора са бачкатори и изпълнители, не новатори.

А, е за това говоря и аз. Та чак ми става жал за Шрьодингер лека му пръст като нЕкой бачкатор, изпълнител или подобен ми каже, ама и той мъж кат мен. Едно на милиони са революционерите, едно на милиони и то от определен етнос. Другите мъже опитващи се да се скрият зад великите имена, са точно като феминистките, на които "дискриминацията" им пречи.

# 126
Не, дори на ежедневно ниво обикновените мъже- бачкатори като се изправят пред ситуация, търсят да намерят решение с конкретни действия. Жените първо създават драма, споделят и евентуално може и някой да им подскаже решение.

Лесно се забелязва- при проблем мъжете почват да експериментират, а жените търсят социалната си мрежа.

# 127
Не, дори на ежедневно ниво обикновените мъже- бачкатори като се изправят пред ситуация, търсят да намерят решение с конкретни действия. Жените първо създават драма, споделят и евентуално може и някой да им подскаже решение.

Лесно се забелязва- при проблем мъжете почват да експериментират, а жените търсят социалната си мрежа.

Това ти го твърдиш. Може би от наблюдения над себе си.

# 128
Не, от наблюдения над други двойки, над мъже и жени като цяло. Над начина на функциониране на фирми.

Кукумицинка, доказваш пак, че жените не мислят абстрактно, все търсиш конкретното, в тоя случай- моята личност. Хайде прояви малко креативно въображение и виж, че нещата може да не се виждат само през идеята за лично преживяване, а може и от трето лице.

После ми кажи кой е женският еквивалент на Беар Грилс. Няма да откриеш, жените не оцеляват сами, никога не са го правили. Може да са се научили от мъжете, но стратегията на жените е да намерят други, с които да оцеляват заедно.

# 129
Не, от наблюдения над други двойки, над мъже и жени като цяло. Над начина на функциониране на фирми.

Кукумицинка, доказваш пак, че жените не мислят абстрактно, все търсиш конкретното, в тоя случай- моята личност. Хайде прояви малко креативно въображение и виж, че нещата може да не се виждат само през идеята за лично преживяване, а може и от трето лице.

После ми кажи кой е женският еквивалент на Беар Грилс. Няма да откриеш, жените не оцеляват сами, никога не са го правили. Може да са се научили от мъжете, но стратегията на жените е да намерят други, с които да оцеляват заедно.

Ти нямаш наблюдения над представителна извадка от хора, че да са ти представителни изводите. Следователно няма как да правиш подобно обобщение. Аз имам други наблюдения. Жените, някои, както и някои мъже, наистина не мислят абстрактно и не разбират от математика - например ти. Други имат подобни умения. 

Беър Грилс е абсолютен атавизъм. Уменията му в днешно време не са кой знае колко ценни извън сферата на забавленията и печалбата от книги и реалитита. Със сигурност има жени, притежаващи също толкова безполезни умения.

# 130
"Уменията му в днешно време не са кой знае колко ценни извън сферата на забавленията и печалбата от книги и реалитита."

Хм, в някои спец части май смятат друго, още преподават тоя "атавизъм" като жизненоважен, особено ако се загубиш по време на операция в някоя пустиня или джунгла.

Точно ти демонстрираш, че не виждаш абстракцията. Тук не говоря за Беар Грилс, Ед Стафорд или Рей Миърс, а говоря за принципа на това да разчиташ на себе си и на собствената си находчивост. При жените принципът е да се разчита на груповата находчивост, което си е много добър принцип, но и затова има по-малко независими жени. Тук не е вече от гените, а от социалния натиск.

Дерзай, някой ден ще имаш дете в градинска възраст и ще видиш какво е клика от майки и mom frenemies.

# 131
Темата затъпя. Човечето не се поддава на
провокации,мъжемразките не се появиха...
казаха ви че не ставате за готвачки,пак не
потръгва добре  Laughing . Ще останат пуканки.

Ти какво мислиш по-въпроса  Laughing

# 132
Някой виждал ли е черно на бяло мъж и жена на еднакви позиции да получават различно заплащане?

Бихте ли дали пример?

# 133
Някой виждал ли е черно на бяло мъж и жена на еднакви позиции да получават различно заплащане?

Бихте ли дали пример?

Да, в някои компании е колкото си договорят в началото заплащането, по индивидуална преценка. Има и излъгали се мъже, които са поискали по-малко.

# 134
Извинявай, но не са я арестували или никъде не пише, че не може да става режисьор, ако има такъв закон разбирам защо протестира. Сега вече се е доказала като актриса предполагам, получила е признание за качествата си, нищо не й пречи да става режисьор. 21 век сме, винаги ще срещаме спънки и глупави предрасъдъци и се борим, но това основание, което посочи тя ми звучи глупавато, сякаш нещо фатално е станало. Не съм гледала всичките й интервюта, сигурна съм, че въпреки това има добри изказвания и примери, просто точно това изказване е едно от които не ми допада и някак ми се губи идеята за какво е тази борба по-точно. И на мен мъже са ми казвали, че не мога да работя в определена област, например да уча нещо определено, но това не ми е пречило да вървя напред, нито са ме вързали, нито нищо.

Е, трябва да я арестуват за да протестира ли Close ?  Може да не съществува подобна дискриминация, така, както в други държави, но може ли да се отрече, че се налагат стереотипи още от раждането ? Самият факт, че говориш за мъжки и женски роли, говори, че тези стереотипите са наложени и на теб. Да не говорим, че при много хора, дори при жени, липсва уважение към така наречената женска роля.

Имам чувството, че стигна до първото изречение и край нататъка не се чете. Казвам, че това не е подходящ пример защото има свободата да продължи и никой не я ограничава да става каквато иска - никой не я тормозел или мачкал има пълното право да обърне гръб и да продължи. То ако почнем да се обиждаме от всичко което ни приказват леле какви кампании ще се създадат  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт