Румяна Илиева - инструктор по фитнес и хранене - Тема 7

• 68 758
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • гр. София
Сиренето на Съединение е добро, също и Лакрима. Половинката един път беше взел страхотни козе сирене и моцарела, но не се сещам как се казваше магазина Blush
На ЕлБи киселото мляко ни харесваше, но преди няколко седмици като взехме и сякаш не беше добре заквасено. Миришеше ми на прясно мляко и беше прекалено воднисто. Отиде направо в кофата за боклук. Сега взимаме на Домлян.

Днес си направих вече тренировката Flutter

# 91
На Съединение развалиха сиренето. Няколко мечи бучки попадах, сега купуваме на Ел Би. И в къщи се яде много сирене, ММ без него не сяда на масата. Благодаря ще трябва да накарам ММ да ми качи програмата.

# 92
За сиренето - докато сам в МК јадем само козе и много ми харесва. А в БГ хапвам Лакрима или Карнаре.

# 93
Ох, и аз много обичам домат с бяло сирене, ама тук е над 15 евро/кг. Купувам редовно, но се научих на диетичните порции, още преди да намеря сайта на Руми и преди да назнача Myfitnesspal да ми дудне като свекърва.  Mr. Green

# 94
Здравейте !

Мога ли да се включа при Вас ?

От понеделник съм с режим на Руми, който тя ми изготви. Днес прегреших малко, но много ми прималя , а и очаквам МЦ, така съм се надула и усещам , че задържам вода. Имам да смъкна около 6 килограма. 2 , от които качвам на периоди и смъквам. Имам проблем с щитовидната жлеза - хипофункция и мисля, че от там тръгва това. С такъв проблем е трудно да се свалят , не мога да премина границата под 60кг. Искам да съм 56 кг както бях преди 4 години. Винаги заковавам 60,2 кг . Но килограмите ми не са чак толкова важни, колкото здравословното хранене, искам да съм здрава.

Тренирам всеки ден вечер, обаче вчера ми се дойде в повече и съкратих тренировката, но нали е важно, че все пак съм тренирала.. Мисля и утре да тренирам, и само в неделя да ми е почивката.

Най-ми липсва от режима бялото винце... студеничко с 2 ледчета за разреждане ммм  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Обаче днес е петък, мисля да се наградя с 2 чаши, нали и аз душа нося..  Mr. Green Heart Eyes

Днес и аз бях на гръцка салатка , много домати сложих и сиренце, явно всички сме на една лятна вълна !

Благодаря , че Ви има, голяма сте подкрепа, чета Ви от 2 дни и е много приятно, когато знаеш, че не си сам  Hug Crazy

# 95
Здравейте,
реших да дам малко отзиви как протече при мен 5 месеца.
3 месеца супер промяна. После 2 застой. Нито зареждане нито почивка ни6то не помогна. На 6тия реших да се разровя в нета и доста 4етох и накрая писах на фитнесинструктор който се занимава от дълги години с това и потготвя атлети за конкурси. Той оба4е се пла6та, но 4овека не иска6е да ми вземе пари и просто ме посъветва няколко не6та които аз и направих.
Оказа се 4е тези калории които приемам с режима са много малко. Разбира се тялото ми е в стрес и отслабва но идва момента в който метаболизма ми просто се срива и завабя окон4ателно и зарежданията ве4е не помагат както и по4ивка от 2 седмици и трябваше да си върна бързия метаболизъм. Какво ме посъветва 4овека”
1. Първо си преиз4исли калориите. Даде ми линк на английски iifym.com
2. После разбери какъв тип тяло си мезоморф, ендоморф, ектоморф и затова има тест пак в нета.
3. После си из4исли макронутриентите т.е. въглех., протеини, мазнини като за всеки тип тяло си има определено съотношение например мезоморф е 40 30 30 екто 50 30 20 и ендо 30 50 20 %. може да се настрйват в myfitnesspal.com както си искаш.
4. и най накрая кардио 3 пъти на гладно сутрин и тренировки ве4ер до 5 пъти в седмицата.
5. един ден в седмицата само зареждам с въглех. оба4е калориите си остават съ6тите като намалявам мазнини и протеини за сметка на въглех.

Оказа се 4е ям много малко. увели4их калориите от 1100 1200 от режима на 1500 1600. и понеже съм средно мезо,ендоморф т.е. 35 35 30 % в myfitnesspal.com си следях калориите и макрото и какво ям. Замених мле4ните с  соеви понеже мле4ните се оказа 4е не ми деийстват добре.

резултатите не закъсняха за има няма 2 месеца. Сега ям пове4е, имам пове4е сила, слабея си и няма застой и мускулите се виждат. Ям това което е в режима като цяло без мле4ните, пак в определени коли4ества но в пове4е. Определено бях гладна по време на режима и някой 6те каже 4е е нормално, ама не е. Ако се спазват храните т.е. се яде здравословна храна, коли4ествата не се превишават разбира се но в малко пове4е пак се слабее. Не  е нужно да се яде супер малко, по скоро правилни храни.

Сигурно 6те ме нападнете сега оба4е прости исках да споделя за някой които имат съ6тите проблеми.
И все пак любима закуска си остана овесени ядки с прясно мляко оба4е соево ама може и нормално и стевиа се варят на котлона докато стане каши4ка и от там нататък може с малко плод4е. Става божественно.

Определено тренировките си ги правя защото са супер. Но хранителния режим ми погна да се нау4а на правилно хранене, но за съжаление не беше оптимален.

Успех на вси4ки в битката с килограмите!!!!!

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 14:43 от desita100

# 96
desita100, много е ценно това, което си споделила.
Благодаря!  bouquet

# 97
Симпатикониа

исках моя път да споделя защото знам какво е да се трудиш и да незнаеш накъде. Много моми4ета жени нямат и финансовите възможности да си поръ4ат режим, други пък стигат до момента на застой и от там не знаят накъде и пак дават пари за не6та които и 4овек сам може да се разрови и попита хора с дълъг опит и накрая пак да има успехи. как беше приказката...Не питай старило ами патило или не6то подобно в случая питай патило и старило. Аз много се рових в от4аянието си какво да направя и благодаря на инструктора 4е ми помогна без пари. Неговата информация беше ценна. Защо да го пазя в тайна я!  Simple Smile Simple Smile

Надявам се да помогне на тези които нямат възможност за режим или са в застой.

Най важното е 4е ми се върна бързия метаболизъм който беше сринат. Това стана като всяка седмица увели4авах калориите с по 100 разпределени в макро следейки в майфитнесспал за да не стане изведнъж да си върна килограмите, и така до 1500 1600. Не гладувам, слабея си и мускулите ми се запазват - което при малко калории се изгарят най ве4е мускули а не толкова мазнини и метаболизма ти се срива след време, да не говорим за проблемите с менструацията в резултат на промените в хормоналните нива. Много 4етох и се оказа то си е цяла наука. Ама не е сложно. Всеки който се порови и про4ете може да се нау4и и да разбере, няма тайни , няма специални рецепти.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 14:45 от desita100

# 98
И при мен имаше застой, но писах на Руми и тя ми отговори безплатно. Излезе, че не зареждам правилно и че съм пропуснала нещо което ми е казала. Продължавам да свалям. Както Руми казва нормално е да има застой и си има начини да се противодейства. На момичетата които са в застой препоръчвам да пишат на Руми и да обяснят какво правят за да види дали е правилно. За безплатното и платеното според мен Руми е дала толкова безплатни неща че няма какво да се сравнява. За протокола: сега си платих за 4 седмици имейли с нея и не съжалявам защото виждам че научавам нови неша и все пак това й е работата но първо ми отговори на 3 имейла абсолютно безплатно и то 8 месеца след като не си бяхме писали! Поиска ми нови снимки и ме разпита как съм. безплатно  Grinning

# 99
Какво означава "сринат метаболизъм"?

# 100
Сринат метаболизъм или бавен метаболизъм https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0% … D0%B7%D1%8A%D0%BC. или гоогле  Simple Smile
Колкото аз разбрах , 4овек има нужда от 1500 калории на ден примерно за да му работи организма. Минава на диета с 1200 като тренира 5 дни в седмицата и гори на ден по още 300 кал.Оба4е той гори 4рез дневните си работи о6те калории и става един голям минус.Тялото взима минуса от мазнините или мускулите които е запазило. Когато минуса е голям става стрес голям и си забавя функцията до минимум така 4е ве4е не се горят мазнини ефективно и става голям застой.
Всеки решава какво да прави. Аз си правех вси4ко както трябва и аз писах и  писмата бяха безплатни и разбира се дава много информация. Спазвах си го но за мен той ве4е не работеше поради това 4е калориите бяха малко, не казвам 4е режима не работи ако си го следваш правилно, разбира се работи и е правилен, просто калориите са малко , пък не е голяма философия просто ядеш правилни храни в правилни коло4ества в правилните калории за теб и се полу4ава. Пък и отслабваш  след време и разбира се ти трябва друго коли4ество калории, тоест трябва да се преиз4исли. Както казах за тези които нямат възможност и незнаят как и накъде.

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 15:36 от desita100

# 101
  • София
Аз съм попадала някъде в сайта на Руми именно на коментар относно това, че режимите й са по 1200 кал. и това намалява оборотите на обмяната във времето. Тя тогава обясни, че ги прави по 1200 кал. защото обикновено клиентите и искат бърз и гарантиран резултат, без значение от последствията. Тя също смята, че 1200 кал. на ден са малко за трениращ човек, но пък от друга страна, с толкова калории се гарантира бърз, видим резултат. Също така пишеше, че е прилагала и режими с по-висок прием на калории, при които има по-бавен резултат, но в тези ситуации клиентите са я обвинявали, че са платили, а не отслабват. Та поради тази причина, най-откровено Руми си пише, че режим от 1200 кал. е непрепоръчителен за дълъг период от време, но пък така хората "виждат" че получават резултат срещу парите си.
Не помня къде съм попадала, не бих могла да дам линк, но предполагам и вие сте го чели.

# 102
  • гр. София
Вивиан, и аз съм чела същото. В режимите от клуба, които имам, е описано как да се пресметне по-висок калориен прием.

# 103
"2. После разбери какъв тип тяло си мезоморф, ендоморф, ектоморф и затова има тест пак в нета.
3. После си из4исли макронутриентите т.е. въглех., протеини, мазнини като за всеки тип тяло си има определено съотношение например мезоморф е 40 30 30 екто 50 30 20 и ендо 30 50 20 %. може да се настрйват в myfitnesspal.com както си искаш."

Благодаря за инфото.
Интересува ме някъде мога ли да си го сметна и разбера на бг има ли инфо?

За себе си съм установила, например, че обичам карфиол и броколи, но не ми действат добре при отслабване, и не е заради газовете, които образуват. Мисля си, че в горното е разковничето.

# 104
Вивиан,Илима,

то ние хората пригодия си нямаме, винаги сме недоволни.  Не го знаех това 4е тя го е написала но все пак не е ок. Това ме разо4арова всъщност. Но не е много правилно това което прави.  Малко зву4и абе важното е да си го купят режима пък 6те му мислим после с писмата. Верно за 4овек който не знае е идеално като база за знания как да се храни и да отслабне но недостатъ4но и все пак нездравословно. Ако си добър професионалист и клиентите ти са от зна4ение няма да го предлага6 така а просто 6те им обясня а когато не разбират да не си го купуват. Пък то аз като 6те си го смятам сама пак на ново няма да си го поръ4вам ами 6те си го сметна сама и сама 6те си го направя и то безплатно. Не мие  за парите, отно6ението и е съ6то супер, много е мила и т.н. но не е правилно нали затова е  индивидуален режим.

Общи условия

Активация на акаунт