СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 184
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
  • Северо=Западналия край
Благодаря момичета, днес почвам да си пия тези хапчетата които ми ги изписаха в началото - сорбифер - защото се притеснявам че от ден на ден все повече се чувствам безсилна.  Тотема съм също пила преди знам че от него по има ефект, но никак не ми действа добре  на стомаха. В понеделник ще съм при доктора за 45 дневния болничен и ще го подложа на разпит да видим ще се поинтересува ли от мен  или да търся в последния момент друг лекар.

# 556
До сега през месец ми пускат изследвания за кръв, урина и влагалищен секрет - без да искам и настоявам. След последните кръвни резултати - ниското желязо - 5 и нисък хемоглобин 108 започнах Тотхема - много е гадна. След 2 седмици отново ще имам кръвни изследвания, за да видим има ли промяна. Мислех да мина само с билково сиропче, но доктора ми каза, че няма да е достатъчно.
Анемията е опасна за бебето, ние можем да я изтърпим някак, освен всички други несгоди на бременността,  Mr. Green аз не се оплаквам, щото после също не е лесно.  Grinning

# 557
здравейте и сърдечни прегръдки на всички!

аз се находих по лекари миналата седмица, и искам да споделя впечатления.
Първо за хемоглобина - един ми казва, че 106 горе-долу бива, друг казва  -че е много нисък .. така че, явно едно мнение няма. Аз се чувствам много добре, и мисля да не пия хапчетата, но да продължавам с черния дроб, марулята и прочието храни, за които бях пуснала линк преди време. Струва ми се, че се усвояват много добре от организма, и се надявам на по-дълготраен ефект. Това за хемоглобина.

ateto, snejna mama, L0v3d

искам да споделя специално с Вас, тъй като заедно се борим за нормално раждане след секцио впечатленията си от обиколката на лекари, които подкрепят нормалното раждане след секцио.

Скрит текст:
Ходих в Токуда при д-р Герганова и д-р Димитров - и двамата са изключително разумни, интелигентни и трезвомислещо. Гледаха ми дебелината на матката и на белега/едното 12 мм, другото 11,8 мм/ и ми казаха, че трябва да се следи по време на раждане да не спадне под 4 мм. но засега е перфектно - почти няма разлика между нормалното и моя белег.

Също така ми гледаха разположението на плацентата... Ако Ви кажа колко безкрайно съм възмутена от наглостта и очевидното безочие на проф.ЛАзаров - който ми каза че била ниско долу разположена и задължително секцио ... е, и за не знам как пък така внезапно ще се случи - сега да е разположена задно, вместо предно, и горе, вместо долу??? Хората в прав текст ми казаха, че няма как за 10 дена да се премести във сегашното си положение, и че ме е излъгал.
гледаха и разположението и кг на бебето - с главата надолу, било вече в малкия таз слязло.
за моите кг - те не са малко, сега съм 109, но предвид това, че винаги съм била пълна, и че с тази бременност съм качила 3-4 кг, ми казаха че в моя случай е ОК да раждам нормално.

в общи линии това ми казаха хората, и че причина за секцио на този етап не виждат. Лошото е, че ше са в отпуска : д-р Герганова до 09,09, а д-р Димитров до 20,09. На мен ми изчисляват всички термина към края на м.август, началото на м.септември ... така че незнам. Също така, в Токуда е вече задължително избора на екип. А за да се съгласи лекарят иска последните няколко седмици да ходиш на преглед всяка седмица при него  -да следи тонове, кръвно, ...
Но при положение, че моят термин явно е в края на август, или в самото начало на септември - нито един от двамата не се съгласи. И въпреки това, са перфектните лекари - препоръчвам ги с 2 ръце - интелигентни, разумни, и по приказките разбираш че са и доста опитни.

Не мога да кажа същото за д-р
Скрит текст:
Маркова - от Тиокуда
. Тя ме изуми с ... буквално посредствеността си. Тя е младичка, много любезна и много мила, но според нея ако не съм качила 15 кг, и ако бебето не е родено 3 кила - значи или на мен, или на него му има нещо. И друго подобни нелогични неща се наслушах при нея - та, определено, не е човек, който би могъл да изроди нормално след секцио. И с моя приятелка я коментирахме, която преди 2 седмици роди - в общи линии, и тя е на същото мнение като мен - лекарката е мила и любезна, но засега и липсва опита.

след което отидох на преглед в МБАЛ Надежда - д-р Осленков - моето мнение е също отлично за него. Интелигентен, разумен, и в общи линии ми каза същото - че няма причина да не започна да раждам нормално, предвид показателите ми. Входа на раждането, естествено, никой не може да гарантира липса на усложнения - но предишното секцио не е предпоставка за следващо такова.
Каза ми, че когато започне ражданмето да отида за приемане. Попитах дали - трябва всяка седмица да ходя на преглед, но той ми каза, че това може да стане и където ходя на ЖК /процедурите като мерене на тонове и кръвно са стандартни навсякъде/. Попитах за избор на екип - в МБАЛ НАдежда не се предлага тази услуга - но ме увери, че няма да ми оказват натиск за секцио, ако всичко върви нормално, от никой от лекарите. 

та ... извинявам се за толкова дългия пост, обаче аз наистина искам да родя нормално, и затова и толкова се активизирах. Мисля, че и вие имате силна мотивация, затова и си позволявам да пиша толкова обстойно. Препоръчвам ви да проверите за мнение при тези специалисти, вкл. много добри отзиви получих и за д-р Илиев от Токуда - който също подкрепя нормалното раждане след секцио. Той се връщя от отпуска мисля 26-27. август, не знам кога излиза.

ами, да не досаждам повече, пишете ми и на лични ако имате въпроси.

иначе, ми казаха също - плацента 2-ра степен на зрялост, шийка изгладена на 50% - това малко не ми стана ясно какво значи, та ако знаете - пишете ми

Hug Hug Hug и  newsm68 newsm68 на всички!

# 558
  • Северо=Западналия край
Руми, благодаря за споделеното,  много ме е яд че не съм от София за да родя там, дори и да направя консултация с твоите доктори няма как да отскоча в процеса на раждане до там. Ще водя един последен разговор с моя док и ще преценя дали да чакам бебо сам да си тръгне пък който е на смяна в болницата дано не ни остави да мрем. Четох много из нета, малко са случаите в които се налага секцио в процес на нормално раждане, дано пък ние да не сме в тези случаи.

# 559
и аз не съм от София, но мисля към края на август, нач.на септември да отида. Струва ми се, че тогава щ
е ми е било писано Wink

# 560
  • Драгоман
 Здравейте! Да ви се оплача - пуснах си кръвни изследвания на своя глава и хемоглобина продължава да е под норма (107 при долна граница 115) , а желязото ми е в нормите. И въпреки  че се тъпча с винамини Огестан и желязо с фолиева киселина Малтофер фол спазвам правилата за храните с калции да не се смесват с желязото и приемам вит. Ц пак няма подобрение. И сега се чудя какво ли става? Дали бебето в този период расте прекалено бързо и дърпа всичко за себе си, или имам недостег на нещо друго, та затова хемоглобина е нисък ? newsm78

# 561
Руми, благодаря ти за инфото  Hug Вярвам, че ще успееш да родиш нормално и всичко ще е наред.
Аз на 10-ти съм на преглед по ЖК, на 17-ти съм при Матев. Бебка е много игрива вече, не съм очаквала,че тумбака ми може да се мести така  Heart Eyes
Вчера официално влязох в 9-ти месец (термин 07.09)  Heart Eyes

Жени, хич не съм наясно с този хемоглобин. Ако искаш обсъди го по-подробно с лекаря, кажи му,че си притеснена, въпреки мерките, които взимате.  newsm78
Аз лично имам висок хемоглобин, не знам обаче на какво се дължи - месо не ям повече от веднъж седмични,яйца - също. От добавките пия само флебодия и магнезий.
Имам някакво съмнение,че още ме "държи" от витамините, които пих преди повече от месец, но знам ли.

# 562
Според мен е нормално за хемоглобина, просто не спирай да пиеш хапчетата или ако гинеколога реши може да увеличи дозата, при мен също падна от 116 на 113  (долна граница 120) за един месец като не съм си променяла режима. Като отида на консултация ще питам дали да увеличим, аз пия Феро Фолгамма 2x1 като на опаковката пише за бременни да не се превишава дозата от 1 на ден, аз го пия двойно и хемоглобина пак пада..луда работа

# 563
Румка, чудесни новини - доста си обиколила по прегледи, и дано си по-спокойна вече.  Grinning

Вече на какъв интервал ви викат за прегледи по ЗК?

За някои вече няма и месец до термин.  Joy

# 564
във вторник ще ходя за боличен, ще видим какво ще ми каже. пак ще ме пита дали съм решила къде ще раждам, и ако не кажа в градската болница, сигурно няма да ме извика за запис на тонове. но не искам и да го лъжа човекът, с мен се е отнасял до сега винаги добре на консултациите.

мисля утре да си пусна и аз едни кръвни изсл. за хемоглобина, и моят последно беше 106, тъпках се е черен дроб, да видим има ли ефект някакъв?

П.С. мацки, мисля да се обръсна довечера, май вече му е време  Embarassed

# 565
eldass, мен веднъж на 10 дни,ама мисля,че ще приключваме с прегледите по ЖК скоро. ( Да не ставам досадна го пиша с малки букви - нали ще раждам другаде )

Румка, малко е смешно при мен епилирането на интимните места  Crazy Трудничко ми е,ама няма как  Mr. Green

Днес изкарах дрешките, които са ни подарени - определено имаме доста, само че малко ми е трудно да определя коя кой размер е. Ще наблегна при новите покупки на блузките над бодито, че имаме само 1-2, за сметка на много,много бодита с къс и дълъг ръкав  Flutter

# 566
оо, това с бодитата явно е масово .. и аз имам бодита на килограм - 5 за новородено/използвани от батковците/ и 1 с етикета.
от бельото обаче - камизолки, ританки и едни къси бекли гащички до около коленцата, ако се сещате - здрави, без лекета - обаче чисто белите които са, са пожълтели ... стояли са в шкафа последните около 4 години  итова е резултатът. С цветните дрехи няма проблем.

ако знаете как се предпазват от пожълтяване .. сега е моментът да споделтие Wink)

аз не се епилирам на болезнените места, едно време га бях по-млада го правех, но сега джаста-праста и се бръсна. минавало ми е през ума като родя и вероятно като спра да кърмя да пробвам лазерните процедури, но засега информация за тях нямам, дали вършат реално работа. Споделете ако знаете   bouquet  bouquet  bouquet

# 567
Да за лазерните епилации с две ръце съм За! Аз ходех до преди да забременея, но по време на бременност не са позволени, а също така и докато кърмиш. Сега ходя на кола маска, а и те не растат много.

# 568
Женче, питай док за хемоглобина задължително. При мен сега е 126, а не пия хапчета от 3 месеца, хем бях с анемия.
Утре отивам да се тествам за упойки, а във вторник съм на ЖК и да си взема 45-дневния болничен.
Почти всичко имам вече, дрехи, аксесоари и тн.
Да ви питам как сте с настроенията? На моменти ми става адски тъжно и ми се поплаква. ММ го е страх да бъдем интимни, и това допълнително ме натъжава. А не е да сме били много активни преди да забременея. И понякога и болки имам, та пак почнах да пия но шпа и опрделено ми е по-добре.
Тежи ми вече, а беб има дни в които почти не рита. Вчера се бях уплашила, но днес пък ми го върна. С килата съм +14 досега, като последния месец съм качила само 1 кг. Но беб върви със седмица напред. И не знам защо имам чуството че няма да си дочакам датата, а това леко ме притеснява...

# 569
Румка, благодаря за споделената информация! Толкова си упорита! Желая ти безпроблемно и спокойно нормално рагдане!

Общи условия

Активация на акаунт