СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 183
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Only God can..., нямам промяна в настроението. Чувствам се много спокойна, чакам си кротко и съм с много позитивна нагласа. А за секса има време, не е задължителен само той за интимност между двама.
Аз вече съм +10 кг., все още не съм се спряла, постоянно съм в движение и така ми е добре. Засега нямам и проблеми със съня.

# 571
 Hug на всички!
и аз си спя добре, доколкото горещините позволяват. Направо не мога да се нарадвам на късмета си, честно да ви кажа - ни киселини, ни тежест, ни пресъхнали устни, ни проблем със съня /напоследък доря спя и по гръб, и по на всички страни, ходя си насам-натам добре/в най-големите жеги ми беше трудно, но днес е по-хладно и до сега съм навъртяла час и нещо по пътищата .../ Такива екстри с предните бременности не съм имала - сега се чувствам принцескски  coolcool

дамо при всички ни все пак каквито неразположения има, да преминат по-бързо  Hug

# 572
Аз също имам проблеми в надтроенията,крещя много напоследък,болки ниско долу и новопоявил се цистит ,който съответно не ме оставя и да спя много много...На мен също много ми тежи на моменти имам чувството,че бебето ще изпадне от мен докато си ходя.

# 573
Аз на моменти се улавям, че съм малко кисела, ама гледам бързо да ми мине. За секса - искам,ама няма кой да ми даде.  Crazy Малко остана, ще си чакам търпеливо да мине времето.

Иначе и аз се чувствам добре, нямам оплаквания, с изключение на това, че ми е малко по-топло, отколкото на другите хора. ММ все ми вика "хормон" и ми се смее  Mr. Green
Днес съм на преглед по ЖК, той моя не е многословен, но поне да си видим детето и да ни даде снимка Simple Smile Ще пиша после, ако има нещо интересно.  Hug

# 574
Румка, браво за упоритото проучване. Peace

Минах тестуването, всичко е ок, насрочихме и дата. А нямам търпение да си гушна детето вече, но ще потрая още. Heart Eyes Отивам утре за 45-дневния болничен и на ЖК.

# 575
мили мои, докато чаках по кабинетите, видях изписване на няколко бебенца. Хем ми стана едно такова миличко, хем малко ме хвана шубето, че съм забравила как се държи, къпе, гледа, грижи за - малко човече.
вие да изпитвате подобни терзания?  Embarassed

# 576
Аз докато чаках сега, качиха една мама за секцио, на едно легло. После видях друга, току-що родила, таткото беше при нея. Heart Eyes
Необходимо ли е да казвам, че ме хвана яко шубе Joy

# 577
И на мен ми минават понякога такива страхливи мисли, но бързо бързо ги прогонвам и си казвам, че всичко ще е наред - поне знам какво предстои горе-долу, а не като първия път - пълно невидение.  Mr. Green

За бебето и грижите покрай него - нямам притеснения. Особено ако потръгне лесно кърменето и аз съм добре /нямам много шевове или пък не се наложи секцио за мой ужас/ се свиква. Е, в началото е малко еднообразно ежедневието, всичко се слива в едно - хранене, миене, приспиване, сън, плач, памперси... Joy

# 578
Имам притеснения само за раждането  Laughing За после - никакви. Изобщо не се притеснявам, че ще се справя. Предишното бебе го гушках по цял ден, носех го в слинг дори вкъщи, просто не можех да се отлепя от него  Joy Пък то изобщо не плачеше, значи не е протестирало. Оставях го в леглото му само за през нощта и може би защото му беше писнало да го разнасям, си спеше кротко цяла нощ. Какво ли си е мислело? Най-после ме оставиха малко на мира  Joy

# 579
И аз си мисля, че ще съм залепена за беб сега Heart Eyes
Мога с часове да съзерцавам малките им ръчички Heart Eyes
С щерката бабите се бяха приготвили да идват да помагат, но не допуснах никой. С ММ се оправихме сами, сега смятам да е същото. Само в денят на секциото ще пратя едната баба да заведе каката на училище и това е. ММ работи от вкъщи и ще ми е в голяма помощ, особено в началото след секциото. Иначе ако е като каката, няма да имам нужда от помощ кой знае каква. Heart Eyes Само да е спокойно Praynig

# 580
Аз не се притеснявам от раждането, до тук сме я докарали, няма как да мине без раждане Grinning притеснявам се дали бебето ще е добре , дали ще се роди здравичко, за мен изобщо не ми пука, за след раждането разчитам на майка ми първоначално, иначе снощи гледахме клипчета как се къпе бебе и мъжа ми установи , че много го е страх  Laughing а в нашето семейство винаги бащите къпят бебета, бях се настроила , че той ще поеме тази задача, ама явно аз ще трябва да съм по - смелата от двамата Laughing Умишлено не съм купувала абсолютно нищо и ми е много интересно като се прибера от болницата какви нови работи ще имам вкъщи Simple Smile Онзи ден само си взех за мен два сутиена за кърмене, оказаха се много удобни и мисля да почна да ги нося от сега, а и тази коластра вече почна да си потича лекичко...

# 581
mikipoli, въобще не е страшно къпане. С ММ от първата вечер къпехме щерката абсолютно сами. Може и да го е било страх, ама не ми е казал Joy
После такъв кеф му стана, че не даваше на друг да я къпе.
Сега предполагам ще е същото Praynig

Мен ме притеснява операцията, да сме живи и здрави двамата Praynig, пък другото се оправя. С ММ това си говорехме, той много се е мобилизирал да се възстановя добре и в началото предполагам, че няма да ми дава много да ставам. Аз пък съм обратното, не ме е страх от раната или болката, а от самото изживяване и всичко да е наред. Недай Боже пък да тръгне преди датата, тогава много ще се шашна Sad

# 582
Оо и мен ме е много страх от раждането и въпреки,че съм раждала вместо да съм по-спокойна даже напротив още повече се шашкам.ММ вече е наполовина психолог и специалист по женски проблеми. Crazy Нямам притеснения как ще се оправяме после с бебка,въпреки че сме замислили да ходя и на работа от време на време.Да си я прехвърляме малко бебка -ту при мен,ту при тати,ту при баба.Да е жива и здрава ,другото лесно.

# 583
Бързо да се стягате  Hug  Всичко ще е наред. Малко остана  Heart Eyes

Мен също къпането ме притеснява най-много,ама ще се справим. Аз отложих прегледа за утре, че ММ е на работа днес.

Бтв, кажете за стягащото бельо след раждане - четох противоречиви мнения.

За сутиените за кърмене - исках по-евтини, ама май ще си взема от H&M, приятелка много ми ги похвали?

# 584
Аз миналия път бях много смела. Бях изчела един куп книги и статии. Бях купила всичко за половин година напред. И като ми донесоха бебето и не можах да го закърмя ме хвана една депресия. Добре че си имах опитна майка в стаята. Сега нищо не съм купила и не се товаря с очаквания. Прегледах старите списъци и изтрих повечето неща от тях. Останалото ще давам като отговори на въпроса "Какво да ви подарим?" или ще купувам по-късно. В началото бебето има нужда само от прегръдки и кърма.
Алана, моля те да споделиш твоя опит със слинга. Изглеждат ми удобни и искам да си взема, но колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Ти какъв слинг си ползвала?
Относно съня - напоследък е неспокоен и не си почивам добре. Но пък и миналия път беше така - последния месец спах по най-много 3часа на вечер. А след раждането и това ми се виждаше много. Но пък през деня съм си супер. В събота направих пет часа разходка, час домашна работа и още два часа навън. Кото се движа повече се чувствам по-добре. ММ се шугува, че ще изгубя бебето по пътя. Имам си болежките в таза и краката, а от скоро и в ребрата, но гледам да не им обръщам много внимание и да си пия магнезия за контракциите.
Не остана още много. Чак ми става тъжно, че скоро вече няма да съм бременна. Завиждам на етърва ми, която сега е началото на четвърти месец. Искаше ми се да направя много повече неща за себе си и за подготовката през бременноста, а времето отлетя. Луда работа, сега пък в тази посока ме затресаха хормоните, но си ми харесва да съм бременна, пък нека е и малко егоистичто.

Общи условия

Активация на акаунт