СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 180
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • Северо=Западналия край
Момичета сега се връщам от изследвания и освен ниския ми хемоглобин гледам че имам 8-9 левкоцити в урината и срещу белтък пише "леко опал..". Трябва ли да се притеснявам за тези левкоцити в урината, доктора го нямаше аз извоювах от сестрата да ми пусне изследвания поне. Чудя да се да го търся ли по телефона че съм чак на 20 за ЖК. И още нещо да ви питам, в списъка за родилното ми пише 5бр. чаршафи 90 на 60, това от тези еднократните ли са дето ги продават в аптеките?

# 586
ateto, повишените левкоцити са възпаление, не знам до колко броя за нормални през бременността. Моите последните сега погледнах за били 2-3. Не се шашкай, а поискай да пуснеш нова стерилна урина. За чаршафите - точно такива еднократни, вече си купих да имам.

И на мен ще ми е интересно за слинга. Аз ползвах кенгуру, но кратко издържах- таткото най вече се нагърбваше с тази тежка задача за мен.  Joy

# 587
Ползвах слинг с халки, защото се слага много лесно, а в началото това ми беше много важно - да мога да си го слагам и махам сама. Само хващаш бебето на ръце, намяташ слинга и стягаш халките. Може би от първия опит не е чак толкова лесно, но още на втория-третия ден става лесно.
Другият тип слинг-шал ми е много сложен и още не мога да се оправя с него. Той е по-подходящ, когато бебето започне да натежава, защото разпределя тежестта между двете рамена. Или ако ще го носим дълго. Но за вкъщи с халките е идеален. Имаш си две свободни ръце, а бебето е гушнато в същия момент  Sunglasses Това е голямо удобство. И не те е страх, че може да падне, както ако го държиш с една ръка и се опитваш да направиш нещо с другата.

# 588
мацки, днес направих обход на бебешките магазини - харесах си кошарка, комплектче за изписване, и едно такова като кошарка, но за игра. Смятам да предложа като идея за подарък това, което е за игра, на нашите баби. Може да им подметна и за шезлонгче, ако много вземат да питат Wink)

Аз за кенгуру не се наемам, тъй като имам проблеми с кръста, и се опасявам че ако така започна, все ще м ие в ръцете после малкото, което няма да мога вероятно да издържа.

за шишетата и бибероните още нямам ясна идея? Досега винаги съм ползвала едни такива от 3-4 лв, и са били супер...почваха да текат само след н-тото изваряване, което си е живот на шишето половин година или повече ... като цена беше много добре.
Сега обаче видях едни на Авент - на вид не са кой зане какво, цената им е тройна. ТА - дали си заслужават - пишете ми, ако имате опит с тези на камера /или подобни - за 2-3-4 лв/, и съпоставим опит с тези на Авент/започват от 10-11 лв/

от бибероните - харесвам тези, които са по-сплескани и бели (прозрачни), жълтеникавите не ги харесвам. И с връзка на бибата, за да не пада на земята.

Ами, това е от мен Wink) Опаричвам се тия дни и ... магазини - пазете се - идвааам Wink

# 589
Момичета сега се връщам от изследвания и освен ниския ми хемоглобин гледам че имам 8-9 левкоцити в урината и срещу белтък пише "леко опал..". Трябва ли да се притеснявам за тези левкоцити в урината, доктора го нямаше аз извоювах от сестрата да ми пусне изследвания поне. Чудя да се да го търся ли по телефона че съм чак на 20 за ЖК. И още нещо да ви питам, в списъка за родилното ми пише 5бр. чаршафи 90 на 60, това от тези еднократните ли са дето ги продават в аптеките?

По принцип левкоцитите трябва да са до 4 в урината, ако има повече може да имаш някаква бактерийка, но не е задължително, ако искаш си вземи стерилно контейнерче за урина от аптеката и си занеси утре сутринта една стерилна урина , на мен ми взимат 12лв без направление, ако излезе чиста значи нищо няма. За белтъка мисля, че не е проблем - леко опалесценция означава, че има малко следи от белтък. Наличието на белтък също може да означава инфекция , но може и да е от бременността, щом е леко, ако беше повече щеше да пише "Положително". Забравих да кажа , че и двете неща може да се дължат на външно замърсяване при даване на урината, затова най - добре стерилна след тоалет.

# 590
  • Северо=Западналия край

По принцип левкоцитите трябва да са до 4 в урината, ако има повече може да имаш някаква бактерийка, но не е задължително, ако искаш си вземи стерилно контейнерче за урина от аптеката и си занеси утре сутринта една стерилна урина , на мен ми взимат 12лв без направление, ако излезе чиста значи нищо няма. За белтъка мисля, че не е проблем - леко опалесценция означава, че има малко следи от белтък. Наличието на белтък също може да означава инфекция , но може и да е от бременността, щом е леко, ако беше повече щеше да пише "Положително". Забравих да кажа , че и двете неща може да се дължат на външно замърсяване при даване на урината, затова най - добре стерилна след тоалет.
Благодаря, ще занеса стерилна да видя и тогава ще търся доктора.

# 591
Последните два месеца имам левкоцити в урината, док ми изписва уринал. Утре пак съм на изследвания, та в сряда ще ви кажа как ми е урината.

# 592
 Sad Sad уверих се, че пълно щастие няма. Малкото ми е с антибиотик, вентолин и компания. Е, не може ли пък един път човек да се почувства добре  и да не бъде "санкциониран"  Cry

# 593
Румка, много гадно, бързо оздравяване ви желая Praynig Hug

Днес отново ходих до болницата и вече се ядосах. Вчера бях да се тестувам за упойки, ок, отидох. Днес трябваше да ида да ми вземат кръв и урина, да си взема 45-дневния болничен и да мина преглед при друга лекарка. Моят лекар изрично ми каза и на мен, и на нея. Само болничния си взех, въпросната лекарка я нямало днес, била в болницата в отделението и ако съм и имала телефон да съм и звъннела. Кръв нямало да ми се взима, 3 дни преди секциото. И всичко това ми го казва акушерката, която е там.
Вчера се опитвах да звънна на док да му кажа какво е станало с упойките, но не ми вдигна 2 пъти.
Толкова се дразня вече на това разкарване за всичко, постоянно. Никой не ми казва кога ще ме прегледа, кое след кое следва и т.н. Tired

# 594
  • Северо=Западналия край
Румка, дано  се оправи бързо детето, ти тамън се похвали че си безгрижна.
Only God can.., може ли да споделиш какви упойки са ти тествали? Мен някога не са ме и питали каква да ми сложат и направо с един въпрос - имаш ли алергии към нещо? - ми сложиха пълна упойка. Сега знам че практикуват със спинална, какви други видове има?

# 595
ateto,
ами не им знам имената. По принцип ме тестваха за упойки, обезболяващи и лекарства, които използват в болницата. И аз ще съм със спинална, но не знам наименование за съжаление. Tired

# 596
А мамите,които ще раждат със секцио-с пълна упойка ли ще сте или със спинална? Знам че пълната е по-рискова,но пък хич бе ми се нрави идеята да съм в съзнание докато ме оперират... Нз, мн ми е объркано,нещо взе да ме хваща страх  Tired

# 597
  • Северо=Западналия край
А мамите,които ще раждат със секцио-с пълна упойка ли ще сте или със спинална? Знам че пълната е по-рискова,но пък хич бе ми се нрави идеята да съм в съзнание докато ме оперират... Нз, мн ми е объркано,нещо взе да ме хваща страх  Tired
Аз засега съм под въпрос за секциото, още се чудя, но бих избрала спиналнатаа защото от информацията която изчетох се предполага че е по добре за бебо. Първото ми беше със пълна упойка, не съм имала проблем, заспиваш си на операционната  и се събуждаш вече в стаята, по думи на роднините отвън бебока е изнесен на 10-15 минута а мен са ме сглобявали около час.  После след около 3 часа ми донесоха да видя за пръв път бебо, а на другия ден като ме раздвижиха отидох да го видя и изпаднах в ужас - аз не можах да си позная детето.....умрях от срам, то в стаята много бебета и всичките приличаха на моето.....Много ми се иска да съм в съзнание когато бебо изплаче за пръв път, колкото и да  съм страхлива този момент не е за изпускане.

# 598
Спинална е много по-добре от пълна. Няма нищо страшно в това да си в съзнание, бебето го вадят след 15 минути и е много вълнуващо да го видиш как изплаква.
И не на последно място, по-безопасна е.

# 599
И аз ще съм със спинална. От една страна ми е доста плашещо да ми ровят в корема и аз да съм там. Но от друга искам аз да си го видя.
Исках нормално да родя, все пак след първото ми раждане (нормално) след 2 часа бях кукуряк и си джитках спокойно.
Но в крайна сметка сега се налага и се примирих май...

Общи условия

Активация на акаунт