СЕПТЕМВРИЙСКИ мамчета - Тема N6

• 37 190
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета ето тук има доста изчерпателна информация относно болничните и майчинството :
http://kantora.eu/docs_new_35.html

# 541
здравейте! Искам да споделя едно различно мнение за обиколниците. Бях купила два комплекта, но почти не ги използвах. Те се захващат за кошарата с връзки, а моята не е с решетки от всички страни, а само отпред. Така не можех да ги застопоря - пробвах с тиксо на връзките от външната страна и със щипки за маса. Скоро ги махнах и не ми липсваха. Бебето няма да се контузи сериозно от стените на кошарата, най-много да разбере че не трябва да се бори с тях.
За подложката за повиване - твърдите, които стоят на кошарата или шкафа ми се виждат опасни. Щом бебето започне да се върти, едва чака да махнеш памперса и хуква настрани. Представям си да падне от подложката. Аз използвах непромукаема пелена на спалнята и сядах до нея.
 За раждане след секцио - ако са минали повече от две години и няма други причини не виждам защо да не е нормално. Риск за бебето при секцио е 27%, а при нормално след секцио е 0,1%. Така ми каза една дула. Склонна съм да й вярвам, а и това е което искам. Още един обстоен оглед на закрепването на плацентата и вземам окончателно решение. За сега смятам да ги поставя пред свършен факт и да отида в последния момент.Въпреки ужасяващия разказ на една съседка за нейните премеждия при такъв опит, вярвам че всичко с мен и бебо ще е наред. Спокойна вечер на всички!

# 542
45-дневния болничен се води вече майчинство и се изплаща на 90% от брутната заплата на база 24 месеца назад.

# 543
  • Драгоман
Обиколниците и при мен се закрехмаха трудно, защото леглото беше с решетка само отпред. Намерихме им цаката -  ММ отхлабваше дъските на лужлото  и там мушкахме връзките, но си беше хамалогия. Сега няма да спи бебето в дървено, а в платнено сгъваемо и няма да ползваме обиколници. А подложка за повиване сйм си ползвала до 1 годинка, просто не съм оставяла бебето само и не е имало инциденти  Simple Smile Сега пак ще си ползваме повивалник!

# 544
Здравейте, мамчета!
Днес бях на консултация с кардиолог, заради висок пулс. По симптомите, които имам лекарката се усъмни за проблеми с надбъбречната жлеза. Пуснахме изследвания за кортизол (беше 10 часа, тъй като има значение) и резултатите показаха 1192, при сутрешни референтни стойнисти на лабораторията 171-536.
Ще се виждам с кардиоложката  на 12ти в сряда, за да разчете резултата. Междувременно звънях на АГ-то, но тя каза, че не е много запозната с тези хормони и най-добре да изчакам прегледа при кардиолога.
Но тъй като много се притесних от тези стойности и няма да си намеря място до сряда, реших да попитам дали има някоя запозната с този проблем.
П.С. Малко след прегледа паднах по едни стълби и си навехнах много неприятно глезана, та сега освен за тези хормони, ще се тревожа, че не мога да ходя и да си върша работата из вкъщи!  #Cussing out

# 545
  • Северо=Западналия край
Аз да се оплача поне на вас, че няма в момента на кой. От два дни се чувствам много зле, нямам сили да се движа, треперят ми ръцете и имам сърцебиене. Понеже така и наблюдаващия ме доктор не ми пусна нито едно изследване досега /има само от първия месец кръв, урина, васерман и кр. група и то от друг лекар/ така и не разбра че съм с желязодефицитна анемия. Аз сама си отидох още в началото на бременността при хематолог защото знам за проблема и ми предписа да пия желязо и фолиева киселина три месеца. Пих хапчетата три месеца и ги спрях. До сега се чувствах добре, но от два дни не мога а стана от леглото. Вчера си пуснах кръвни изследвания и излезе че хемоглобина е 100, желязото е 7 и ред други показатели са отново  под нормата. Чудя се да търся ли хематолога и да почвам пак желязото, или да проведа един сериозен разговор с гинеколога да ми погледне поне един път картона да види че имам анемия. Притеснява ме този доктор, никаква заинтересованост, само на консултациите гледа на ехографа, казва всичко е наред и чао. Няма мерене. изследвания, това вече 5та консултация при него. Не мога да сменям лекар сега в последния момент, а  и няма друг на когото да се доверя в града. Притеснява ме анемията да не повлияе на бебето, всичко друго ще изтърпя. Още повече че не знам при евентуално секцио /както ме посъветва/ колко кръв се губи, ниския хемоглобин дали ще окаже влияние. Всяко мнение ще ми е от полза, много съм объркана в момента, най се притеснявам за бебето. Извинявам се за дългия пост.

# 546
Здравейте, мамчета!
Днес бях на консултация с кардиолог, заради висок пулс. По симптомите, които имам лекарката се усъмни за проблеми с надбъбречната жлеза. Пуснахме изследвания за кортизол (беше 10 часа, тъй като има значение) и резултатите показаха 1192, при сутрешни референтни стойнисти на лабораторията 171-536.
Ще се виждам с кардиоложката  на 12ти в сряда, за да разчете резултата. Междувременно звънях на АГ-то, но тя каза, че не е много запозната с тези хормони и най-добре да изчакам прегледа при кардиолога.
Но тъй като много се притесних от тези стойности и няма да си намеря място до сряда, реших да попитам дали има някоя запозната с този проблем.
П.С. Малко след прегледа паднах по едни стълби и си навехнах много неприятно глезана, та сега освен за тези хормони, ще се тревожа, че не мога да ходя и да си върша работата из вкъщи!  #Cussing out

Ако питаш мен още утре отивай на друг кардиолог, плати си на частно и му покажи резултатите, чуй мнение и евентуално ако ти изпише нещо може да почнеш да го пиеш и в сряда си отиди и при твоя кардиолог, аз каквато съм хипохондричка до сега да съм изчела всичко в интернет и вече да съм се побъркала Sad Надявам се да не е сериозно.

# 547
Момичета,в 9 месец съм и имам гъсто бяло течение като крем,а понякога е мн.рядко,безцветно,като вода.
Нормално ли е???

# 548
  • Северо=Западналия край
За безцветно течение е нормално, но за гъсто бяло като крем по добре се консултирай с гинеколога ти.

# 549
  • Пловдив
Момичета,в 9 месец съм и имам гъсто бяло течение като крем,а понякога е мн.рядко,безцветно,като вода.
Нормално ли е???

Знам, че ако няма мирис, не е проблем. Но пък си променя консистенцията, което не би трябвало. АГ-то трябва да ти вземе вагинален секрет. Той ще каже най-добре. Спокойно!

# 550
Момичета днес бях при доктора при когото мисля да раждам бебка е 2кг в 32седмица съм .Всичко е наред каза обърната надолу и главата и е много ниско долу и ми притиска пикочният мехур и каза уринал да си взема.Притесни ме само малко доктора,като каза че имам малко намалено количество води и да продължавам с магнезия до края.Другото е че доктора ми го няма между 19 и 25 септември а хич не искам да раждам при друг,въпреки,че има и други специалисти в Майчин дом,но аз искам при него при друг не искам.Дано да не тръгне раждането,когато го няма доктора.

# 551
Благодаря ви момичета.
Няма мирис,но ще се консултирам с АГто.

# 552
  • Пловдив
Аз също съм имала засилено течение и ми е изписвал МАКМИРОР.

# 553
  • София
ateto, моя хемоглобин беше 108 и гинеколога, следящ бременността ми изписа ферофолгамма по 2 на ден. Изпих таблетки за 20 дни и тя ми пусна друго направление, като каза ако хемоглобина е под 115 да продължа. Той обаче беше точно 115 и аз си взех таблетки за още 10 дни, но не ги пия редовно. Миналата седмица ходех при лекаря, при който ще раждам и той като ми видя последните изследвания ми каза, че трябва поне още 20 дни да ги пия. Каза ми също,че ще съм секцио и този път. Явно заради това иска да продължа с желязото. Не знам до колко моят отговор може да ти даде представа за стойностите на хемоглобина и това какво препоръчват лекарите при предстоящо секцио. Най добре е да се консултираш с твоя лекар, при който ще раждаш. Според мен е недопустимо следящият АГ да не ти е пуснал нито едно изследване и да не се е интересувал от състоянието ти. Бебето може да е добре, но е много важно и ти да си добре, за да ми е всичко без проблеми. Най-добре говори с него възможно най-скоро.

# 554
Ateto здр! Попринцип хемоглобина , ако падне под 80 или 75 се правят кръвопреливания, тогава става опасен за бебето, защото не достига достатъчно кислород до него! Аз си имам наследствена анемия и доста съм походила по хематолози. Моя хемоглобин е 95 в момента и мен лично това не ме притеснява, но живот и здраве ще раждам нормално и не е проблем. Тотема е много добър избор за прием на железен препарат и действа сравнително бързо,определено имаш нужда от прием на желязо, аз моето го държа над 18 единици. Щом не ти е добре вземи мерки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт