Забременели след инвитро - тема 12

• 44 986
  • 724
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Те явно докторките по ФМ са така - и Чавеева е същата, много готина.
Estlаr, абсолютно си права, но трябва да се мисли позитивно, а не, че ще има проблем. Когато обаче нещата са си вървяли проблемно, по - добре човек да се презастрахова, още повече, че нашите бременности са дългоочаквани и трудно постигнати. Е, не ми беше лесно и приятно да ставам след секцио от легло с пружина, но знаех, че детето ми е в най-добрите ръце.
Geri4ka, според мен, ако нямаш индикации, раждай си нормално, защо трябва да е секцио? Аз много исках, но не стана номера. Струва ми се доста тъпо да те режат, при положение, че нещата могат да се случат естествено. И при секциото си траеш болките, първите три дни са трудни. Да не говорим, че по време на самата операция се чувствах много странно и неприятно.

Аз да похваля козметиката на Hipp, за тези от вас, които сте на такава вълна - от известно време я ползвам, душ гел /към 12 лв. 400 мл./ и олио /към 8 лв. 200 мл./. Е, много са хубави, миришат дискретно и страшно приятно, гелчето е с помпичка, което се оказа доста полезно, когато държиш бебето и имаш само една ръка. Първоначално бях купила "Бюбхен", но душгелът не ми хареса, олиото бива, но млякото за тяло /с невен/ е оранжево и оставя петна по дрехите. Като цяло Hipp-ът е много по - добре.

Дизастърче, честит син - да ти е жив и здрав  Hug   bouquet

# 421
Дизастър честито и от мен  Hug По хубав подарък от този едва ли има  Heart Eyes Да ви е жив и здрав новия член на семейството а на теб бързо възстановяване!

# 422
Дизастър честито  bouquetей на това му се вика подарък!!!Михаил ,мноооого да ви радва и слуша,да е здраво и щастливо дете!!!А на теб бързо възстановяване Simple Smile

# 423
Ихаааа Дизастър, това се казва изненада, съвпадение и прекрасен подарък. Честит рожден ден на двама ви с Михаил   bouquet. Радвам се, че всичко е минало по план, чудесни мерки има младежа да ви е жив и здрав  Hug.

И моят термин е 3 дни преди рожденния ми ден, но не мисля да преносвам  Mr. Green. Мисля като ставам на 34 г. да си гушкам новородено вкъщи вече  Heart Eyes.

Честити бебчета и на калина-малина и Буци   bouquet. Здраве и много щастие ви желая  Hug.

Лили тази година наистина има бум на бебета. Честит ти трети триместър   bouquet.

Цвети, радвам се за хубавата ФМ и честити сини гащи (засега  Simple Smile )

Лавендър, на мен ми предстои този преглед утре. Радвам се, че бебко е добре, а за другото не знам - не са ми изследвали нищо, нито магнезий приемам нито желязо, чак не мога да разбера как ще ги вместиш тези лекарства в денонощието. За ранните контракции съм в същото положение - утре ще гледаме и шийката, че много ме притеснява.

Ниана, видях ти коремчето, ние нали сме в едни седмици, но твоето си личи, че е двойно. Много си хубава   bouquet.

За раждането - ние майките нямаме много думата тук, по преценка на лекаря е. Ако няма показания не се прави секцио - ин-витро забременяване не е показание, възраст също, даже и при близнаци не се подразбира секцио. Аз бих родила секцио, ако се наложи, но честно казано ме е страх, не съм имала операции до сега, а след една лпароскопия за премахване на извънматочна бременност като знам колко трудно се възстанових и как ме болеше  ooooh!

Геричка, аз имам едно вагинално раждане до сега, което протече без усложнения и съм доволна... какво да ти кажа, по един или друг начин бебчето трябва да излезе, болката се преодолява и забравя.

Пинки, хубаво име й избрахте на госпожицата. Мими и Лили две сестрички мили  Hug. Аз имам лятно бебе, но вода не съм давала до 5-и месец, когато захранвах, до тогава само на кърма си беше.

Много пропускам, извинете ме, да знаете че стискам палци на всички с прегледи и изследвания  Hug.

Чакаме Дидка 12 скоро с хвалба за бебе  Hug.

Да се допълня: Прегледах първата страничка. Естлар, Тедито вече е мама - бебе Радостина се роди на 17.07 дано не греша нещо, тя да ти напише точно. Мама Вилили също вече си гушка близнаците, ако не се лъжа на 6.07 се родиха. Знае ли се какво става с Катето и Джи-джи, че по списък вече преносват?

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 16:12 от Грация*

# 424
Как се казват близнаците? Моля, пишете ми на лични или с различен цвят. Благодаря и на всички момичета, които ми регистрират пропуските  Blush

# 425
  • Русе
Дизастър това се казва подарък.
Да ти е жив и здрав и скорошно прибиране в къщи. newsm07

# 426
Грация, стискам палци за утре всичко да е ок Simple Smile
Бел, ти как приемаш билковата кръв, желязото и магнезия? Питам, защото и аз съм си купила билкова кръв, но на листовката на желязото ми пише да не се приема заедно с други желязосъдържащи препарати, а и с този интервал от 2 часа, който трябва да има с магнезия, нещо се чудя кога и как. От друга страна нали билковата кръв е добавка, дали изобщо трябва да спазвам някакви правила за прием? За сега съм я оставила в хладилник и не съм я пила. Ще е супер да споделиш ти какъв режим си си направила за прием Simple Smile

# 427
  • Живее на Луната
Lavender88, аз магнезий не пия.  Peace Билковата кръв пия по 10 мл. преди ядене сутрин и вечер. Желязото го вземам около час преди вечеря (на листовката пише най-малко половин час преди ядене). Не знам дали е най-правилно така, но сутрин ставам озверяла от глад и не мога да чакам.

# 428
Честит син на Дизастър! Да й е жив и здрав и да порасне голям и силен мъж!  bouquet
Ликоко, аз ранната фетална /12 г.с./ я правих при д-р Михова, а в 16 г.с. ме гледа Сигридов. Следващата, в 22 г.с., пак ще бъда при него. Михова е много мила и действа успокояващо, единствено ме притесни, че не видя нещо важно в моя случай. Така че препоръчвам и втори чифт очи. Ако ходиш при Сигридов обаче, се приготви да те ругае, че идваш от "Надежда" Laughing
Еди, щом трябва, ще бия фраксито. То малко ли инжекции си ударих дотук - стимулации, Неупоген...
Дидка, стискам палци всичко при тен да мине безпроблемно и скоро да ни се похвалиш. Живо ме интересува какви са условията в русенското АГ, че и аз там ще раждам. След 2 седмици се преселвам в Русе за дълго.
Еха, голям бебевалеж пада наистина тези дни. Колко набъбна горната част на първа страничка!

# 429
Мерси, Бел Simple Smile
Май билковата кръв ще си остане в хладилника, докато измисля как да я пия Simple Smile

# 430
Бел, при мен желязото е 6,5. Аз също си купих билкова кръв, но още не съм я пила. Утре имам пътуване до София и ако мога направо ще отида при док, ако не успея да се вредя, ще му звънна.
Относно болниците:
+1 за Майчин дом. Най-добрата неонатология в България, наистина родилните зали са повече от добри, бих казала космически. Човек винаги трябва да се презастрахова и да избере по-сигурното. Преди почти 3 години отидох след една нормално зачената, износена и безпроблемна бременност в Майчин дом за нормално раждане и нещата за минути се преобърнаха. Радвам се, че бях на точното място и с бързата и адекватна намеса на д-р Филипов и анестезиолога, всичко мина възможно най-щадящо за мен. Никой не може да предвиди как ще протече раждането, но най-важно е да си в добри ръце.  Praynig

# 431
Estlar, Вилили така и не писа след като роди, някой друг я похвали. Имената на децата не ги знаем, но ти пак записвай - близнаци момчета, бебе момиче и т.н., че иначе изчезват. Виж Аекара беше активна тук през цялото време, но понеже не каза как се казват децата изобщо не фигурира на първа страница, а е хубаво да има тези успехи, сега не мога даже да се сетя кога роди  newsm78.

Редакция: върнах се назад по темите. Аекара е родила на 12.06 с планово секцио момиче и момче.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 23:34 от Грация*

# 432
Estlar, Вилили така и не писа след като роди, някой друг я похвали. Имената на децата не ги знаем, но ти пак записвай - близнаци момчета, бебе момиче и т.н., че иначе изчезват. Виж Аекара беше активна тук през цялото време, но понеже не каза как се казват децата изобщо не фигурира на първа страница, а е хубаво да има тези успехи, сега не мога даже да се сетя кога роди  newsm78.
Борислав и Мирослав се казват момчетата на Вилили,Аекара има момиче и момче но не помня да е писала имената им.

# 433
  • Варна
Не знам дали някой ме помни от реди една тема...  Blush
Умишлено не се записах в предната, защото нещата бяха все зле и нямах много надежда. Но добутахме до 12-та седмица, утре съм на ранна ФМ и реших все пак да се завърна при вас... Tired

# 434
Браво Кали! Най-после се престраши и повярва на Упоритка  Heart Eyes добре дошла от мен и спокойна бременност до термин отсега нататък!
Честити бебчета на Всички нови мами! Дизи, браво на теб мамче! Ще чакам разказа как е минало! Ех, как плаках, че не искам секцио! Това беше за мен най-гадната част...
Рени, браво и на теб и твоите момичета, че устискахте дотук. Още малко и ше се гушкате  Heart Eyes
Лили, колко бързо мина времето и вече си в 7 месец  Hug Кога смяташе д летите към Бг? Имай предвид, че не всички авиокомпании ше ре вземат на борд след 28 седмица!
На всички бременни малки и големи коремечета и на всички нови бебчета поздрави и прегръдки от нас!

Общи условия

Активация на акаунт