НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 780
  • 725
  •   1
Отговори
# 105
Едва сега изгледах втората част на Чревна реакция.
Благодарности големи за превода на филма  Hug
Едно резюме?  Embarassed Embarassed

# 106
  • UK
 Скачам в темата по повод на дискусията за Румяна. Не искам да изглежда като защита, но тъй като винаги се опитвам да бъда абсолютно обективна и честна, искам да споделя следното:
1. Имам режим от нея от преди 2год. и да, наистина след 3-тия ден умирах от глад и разбира се й казах. Нейният съвет не беше да стискам зъби и да си гладувам, а всеки път когато съм гладна да ям месо, докато се заситя. Това след разговор, че обожавам месо, а и останалите продукти в моя режим бяха по-скоро ВМ-НВХ, защото тя създава диета според храните, които са ти любими или искаш да ядеш  Peace
2. Да снимаш всеки ден тренировки не е лесно, а наистина е труд. Всеки, който разбира от спорт знае, че за да се създаде една тренировка се влага мислене и комбиниране. Не е просто - разчиствам хола и почвам да скачам. Да не говорим, че тренировките са публични и безплатни.
3. Никой не е "натискан" да си поръчва режим от нея. Даже напротив, тя много често поощрява хората да продължават да се хранят с техен си режим, ако се похвалят, че действа.
 Нека, не така по български "да не мислим някого, щото добре си печели"  ooooh! За критика винаги има място, разбира се, но нека да не е по този дребнав начин. Аз например не смятам, че вегетарианският й подход е правилен, но това не значи да си затворя очите за хубавите неща, които прави. Като например да мотивира напълно неактивни жени да си променят навиците.

# 107
Свидничка, или аз не те разбирам, или ти мене.  Laughing Сигурна съм. СЕга разбирам, че след изготвянето на режима се подържа обратна връзка и може да има промяна. И че Румяна дефакто тръгва от някакъв базов режим, и това е причината всеки неин режим, който съм срещала някъде да ми звучи адски банално. После този базов режим търпи промени, според това как се чувства клиента и.

Аз не казвам, че да снимаш тренировки е някаква фасулска работа. Но това си е нейната работа, избрана лично от нея, та не намирам за нужно да я съжалявам. Момичетата в нашата тема превеждат постоянно статии и филми, свързани не само с нашия режим на хранене, а с много по-основни неща в храненето, и го правят напълно безплатно.

Нито споря в случая, нито нищо, просто отказвам да я боготворя.

# 108
не тръгва от базов, а те пита какво предпочиташ да ядеш и ти съставя режим от твоите си храни
някои хора си имаме нужда да ни контролират  Peace
не съм на неин режим, но ако знам, че се отчитам и съм по-дисциплинирана, няма боготворене тук

# 109
според мен Румяна си върши отлично работа
Скрит текст:
особено както писахте за хора, които са без никаква спортна активност Simple Smile (в това число съм и аз - но ето днес имам среща с една фитнес инструкторка в близост до мястото където живея Wink )

важна е първата крачка! а тя я дава Wink

има много лакомства в нейните режими, но в това няма нищо лошо, а напротив - много по-добре е да се хапне "шоколад" от авокадо и ядки, отколкото "милка" Simple Smile Базата й не е лоша а и жената дава около 40 дни да се пита и разпитва Simple Smile

това, че очевидно имам проблем, който започнах да си обяснявам в ровене на материали за инсулина и защо малкото калории не са панацея за мен, не означава че при другите нейния режим няма да проработи Simple Smile Пък и самия факт, че ще го следвам - запазвайки протеиновите грамажи, но избягвайки ВГХ (особено с високо ГИ) и леко завишавайки калориите - нещо което с включването на мазнините няма как да не се случи де Simple Smile

да не говорим колко нейния копия се появиха през последните месеци .. в това число и доставки на "диетична" храна или убийствената мода с "червенкова" и т.н.

Вчера изгледах филма за "Дебела глава" - много приятно и забавно, но и доста поучително Simple Smile - не само по отношение на храненето

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 14:53 от mamaNinka

# 110
Да, определено си има ниша този бизнес в момента. В немалка степен е и въпрос на престиж явно да ползваш такива услуги.

# 111
  • UK
Никой не боготворя и затова казах, че винаги има място за критика, но да е градивна  Grinning
Желанието ми да ползвам режим от нея бе породено точно в процес на търсене, четене и лутане. В никакъв случай, не е свързано с търсенето на престиж. Отдавна живея в чужбина и не избивам подобни комплекси, характерни за нашите ширини  Peace
 Както споменах режимът ми е отпреди 2 години, оттогава доста вода е изтекла и доста литература съм прочела и към днешна дата мисля мога да се справя и сама с избора на храна. Но това съм аз...колко жени има, които дори не знаят, че лещата не е източник на протеин например  Laughing За такива хора, които тепърва започват да се интересуват от хранене (и спорт) човек като Румяна е много полезен.
 И спирам дотук, защото звуча сякаш съм й адвокат, а не съм. Даже има няколко нещица, по които никак не съм съгласна с нея  Mr. Green

# 112
Никой не боготворя и затова казах, че винаги има място за критика, но да е градивна  Grinning
...

Бобовите се водят протеинова храна - за веганите. Това е доста напред в познанието за храните.  Laughing Чакай първо жените да разберат, че трябва да махнат Бейкролса и че от бейкролс не се отслабва.  Joy Joy

# 113
  • SA
Свидничка, ти пък лещата... те хората твърдят, че броколите били по-добър източник на протеин от месото, та какво остава до леща ( това го видях в онази тема, породила спорове за мазнините и глюконеогенезата  Joy).
Иначе по отношение на Руми - на мен тренировките й ми допадат поради много причини, а и с нашия начин на хранене се съчетават идеално.

# 114
Не знаех, че и броколите се водят протеинова храна.  Outta Joint

# 115
  • София
Аз съм пристрастна, тренирам с Румяна от много време и ми е мъчно за коментарите относно труда й.
В нашата държава мисля, че няма треньор, който да предоставя толкова голяма/огромна част от труда си, безвъзмездно. Най-малкото това е достойно за уважение.  Sad

# 116
Аз пък не бях пристрастна. Исках да ми допадне, не се получи. Мисля, че и аз имам право да я харесвам или да не я харесвам. А и честно казано, какво значение има дали е единствената в България, която прави такива тренировки безвъзмездно, когато дори не ги води на български Rolling Eyes

# 117
Аз също започнах да я "гледам" само като тренировки и ме тормозеше тонът и. После разбрах, че изготвя и хранителни схеми срещу заплащане.

# 118
След толкова много приказки за Румяна ( днес за пръв път я чух Simple Smile може и да ида да погледна поне тренировките й . Все се чудя какво да тренирам ...Бягам по 6,5 км...правя по 200 кор преси и играя една серия с гири която ми прати Кам..Но това не е сериозно . ( редувам ги , не всеки ден от всичко:)

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 16:43 от tonyduve

# 119
  • В полите на Пирин планина
Аз не харесвам като цяло тренировките на Румяна, но започнах да тренирам с нейните тренировки за начинаещи, които са много сполучливи и съм й много благодарна за старта, който получих в домашните тренировки. Не спазвам неин режим  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт