НВ-ВМХ, част 91 - за здравословното хранене

• 57 782
  • 725
  •   1
Отговори
# 240
  • SA
joya , не че съм голям експерт по остеопорозата, но ако майка ти има много силни болки по ставите и съвсем лека степен на остеопороза - аз бих търсила и други причини за ставни болки ( някакви хронични артрити например). Щото майка ми уж с остеопороза, плоскостъпие и какво ли не й обясняваха болките, накрая почти започна да куца, докато в крайна сметка се разбра, че има псориатричен артрит.
Вери, дано се подобри свекърва ти!  Hug Аз пак да кажа, че много добри съвети за диабетици има в книгата на д-р Bernstein, ако искате я разгледайте.

# 241
Благодаря, Кам! Simple Smile

# 242
Благодаря Вери, Шоки, Кам  Hug
Проблема е че доктора не и дава направления, а тя има много болести, кожно, камък в бъбреците, костите болки, аритмия, високо кръвно. И за някои ходи на частно, ама не смогва за всичко жената, а джипито дава кремчета без да я преглежда, тя не се оплаква милата и много търпи на болка, ама баща ми казва че през ноща много пъшкала като се обръща и мърда.
Та вече не знам какво да я правя. Ще започне с режима + добавки. Тя е много стриктна, миналият път изкара 2 месеца и се чувстваше много добре, само че отслабна много стана 44-45 килограма, защото хапваше по малко, за мен едно яйце на закуска варено, и някаква зеленчукова манджа с малко месце не е ВМ-НВД.
Прегледала съм менютата в  блога на jabot, благодаря и за труда и че ги е публикувала.

# 243
Минавам да споделя, че тази седмица съм - 1 кг.За две седмици на режима съм - 1.5.Доволна съм.И имайки в предвид, че преди това съм била пак на диета съм изключително щастлива как се движат нещата.Не е като сега да започвам и да смъквам вода.Обиколките също намаляват.Съжалявам само, че по рано не съм открила режима.След няколко месеца ще видим как е и положението с хормоните на шитовидната.Можело значи и без глад да се смъква  Laughing Тия дни си говорим с познати за новият ми начин на хранене и ми се чудят как не ми омръзвало да закусвам всеки ден кокосова палачинка.Че то и аз се чудя всеки ден хляб, хляб, хляб не им ли омръзва  Mr. Green Палачинката си я гарнирам по различен начин и ми е много вкусна и засищаща.

# 244
  • SA
Ева, браво! Чудесен резултат. Не е и нужно да се цели по-бързо отслабване. Според мен 3-4 кг. месечно е идеален темп.
Но най-важното е, че се чувстваш добре и не гладуваш.

# 245
Eva_bg, страхотен резултат е наистина Simple Smile - дано все така Simple Smile  Laughing
ще споделиш ли за кокосовите палачинки?   chef

# 246
Гол запис,Шоки мерси за темата  Hug  bouquet

# 247
  • София
Здравейте, симпатяги. Наминавам и аз да се отчета след закръглени 3 месеца на режима. Трайно свалени 2 кг. (за мен е идеално, имам да свалям още толкова някъде). Сантиметрите намаляват основно на гръдна обиколка, но карай, с добри сутиени става  Laughing За съжаление на талия почти не съм мръднала, а на мен там ми е основният проблем. Предполагам е нормално, защото аз съм 150 см., а синът ми се роди близо 4 кг. и 53 см. и единствено по-активен спорт би помогнал... остава и да намеря време... Но това са бели кахъри Simple Smile
Исках да споделя друго, обаче. От дълги години имам някаква ужасна мигрена. Появява се рядко - 2-3 пъти в месеца, но много мощно. И до повръщане от болка съм стигала. Наскоро се замислих, че откакто съм режимна не ме е боляла глава изобщо, дори и елементарни слаби главоболия не съм имала  Shocked Може ли някой да ми обясни на какво може да се дължи това? Не се оплаквам, напротив, много съм щастлива Grinning

# 248
  • SA
Felis, вероятно на промяната в храненето се дължи изчезването на мигренозните ти пристъпи.  
Много информация по този въпрос има в книгата на един лекар-невролог - Josh Turknett - "Migraine miracle". Мисля, че трябва да я има в нашата библиотека. А това е сайта на същия лекар:
http://www.mymigrainemiracle.com/the-diet/
Самият той е страдал от много тежка мигрена още от дете, с такава са били и други членове на семейството му ( майка му, дъщеря му). Като лекар се насочил именно към неврологията и лечението на хора с мигрена, повлиян именно от фамилната си история.
Пълен контрол на заболяването при себе си, както и при много от пациентите си е успял да постигне с ВМ-НВ палео- хранене.
Според него отстраняването на зърнените храни, растителните масла, балансирането на омега-6 МК с омега-3 ( за ограничаване на процесите на хронично възпаление), овладяването на постоянните пикове и спадове на кръвната захар, адаптирането на мозъка да използва кетони, както и много други промени, настъпващи в тялото при това хранене, помагат в леченето на мигрената.
( Книгата съм я преглеждала само отгоре-отгоре, но предполагам за някой със сериозни мигрени би била интересна, защото се разглеждат много подробно механизмите на възникване на пристъпите, препоръките за хранене и храни, които да се избягват, както и някои полезни хранителни добавки).  

Последна редакция: пн, 20 юли 2015, 16:17 от kameloth

# 249
Да, един от здравословните проблеми, които се повлияват добре от това хранене, са мигрените. Вероятно няма да се повлияе абсолютно всеки с мигрена, но много хора получават подобрение.

Друго, което може да има ефект при мигрените, е магнезият.

# 250
  • София
Моето не беше мигрена, а ежедневна остра болка зад очите, заради която посетих 12 различни специалиста. Никой не ми даде конкретна диагноза, а само препоръки за спокойствие, разходки и прочее. Няколко месеца след началото на режима болката изчезна и оттогава се е връщала само 2,3 пъти за ден за 7 години.
Все още нямам обяснение.

# 251
Ева, браво! Чудесен резултат. Не е и нужно да се цели по-бързо отслабване. Според мен 3-4 кг. месечно е идеален темп.
Но най-важното е, че се чувстваш добре и не гладуваш.
Съвсем точно казано, Камелот  Hug
mamaNinka, 2 разбити яйца с 2 с.л кокосови стърготини и щипка сол.Оставям около 5-10 мин. да се разкиснат стърготините.Пека в намазан тиган с кокосово масло.Палачинката става по дебела, но достатъчно еластична.Правя дюнер с нея или я мажа със сусамов тахан.Много ми харевсва  Heart Eyes

# 252
Благодаря ти  Eva_bg с тахана определено ме спечели - рядко се намира, но има един от лешници -  обожавам го е меко казано Simple Smile Обезателно ще освежа закуските си Simple Smile

# 253
Благодаря ти  Eva_bg с тахана определено ме спечели - рядко се намира, но има един от лешници -  обожавам го е меко казано Simple Smile Обезателно ще освежа закуските си Simple Smile

Оооо, от лешниците е страхотен  CrazyГледам да внимавам с таханите обаче, че са много увличащи.

# 254
  • София
Аз съм сигурна че мигрената се е повлияла от храненето  Peace Пък може да е и магнезият, за пръв път започнах да пия като прочетох за него покрай режима... Интересно ми е кое точно от предишното ми хранене го е предизвиквало, защото не бях забелязала да има връзка между това какво съм яла и пристъпите, а те все пак бяха редки  newsm78
Кам, много благодаря за литературата  Hug Ще се заровя там, защото много се надявам да забравя завинаги за мигрената  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт